Türkiye Gezginler Kulübü Üyeleri Taraklı da

Türkiye Gezginler Kulübü Kurucu Başkanı gezi romanı yazarı ve gezgin Prof Dr Orhan Kural ve kulüp üyeleri Taraklıyı gezdi.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

:Türkiye Gezginler Kulübü Kurucu Başkanı gezi romanı yazarı ve gezgin Prof Dr Orhan Kural ve kulüp üyeleri Taraklıyı gezdi.
Taraklı’nın tarihi konaklarını,otantik dar sokaklarını,tarihi Yunuspaşa Camii ve 700 yıllık çınar ağacını gezen Kural ve kulüp üyeleri Taraklı’nın yöresel lezzetlerini de tattılar.
Taraklı Termal’in ardından Mahdumlar Köyündeki su değirmeni,Gürleyik suyunu de gezen gezi kulübü üyeleri daha sonra Karagöl yaylasına çıktılar.

“Prof Dr Orhan Kural’ın Çevre Hassasiyeti”

Aynı zamanda ‘Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği’  Kurucu Başkanı ve Yeşilay Derneği Eğitmeni olan Prof Dr Orhan Kural gezi sırasında 18 yaşındaki küçük bir çocuğun sigara içtiğini görünce çocuğun cebinden sigara paketini alarak geziye eşlik eden Yeşilay Derneği Taraklı Temsilcisi Alaattin Yılmaz’dan sigara içen çocuğun, anne ve babasının konudan haberdar edilmesi ricasında bulundu.
Karagöl yaylasında Orman görevlileri tarafından biyolojik çeşitlilik ve ekolojik denge için doğaya bırakılmış anıt çam ağacının kovuğunda  vatandaşlar tarafından daha önceden ateş yakılıp tahrip edildiğini ve yaylada gölet çevresinde piknik yapanların bu ağacın çıralanmış gövdesinden piknik ateşi tutuşturmak için kasıtlı şekilde ağca zarar verildiğini görünce bir müddet piknik alanında anıt ağaca zarar verenlerin faillerini aradı.
Ağaca sarılıp acısına kulak veren Kural yetkililere seslenerek anıt ağacın bir an önce tedavisinin yapılmasını istedi. 

“Gezi Değerlendirmesi”


Çevreye karşı duyarlılığı ile tanınan Prof Dr Orhan Kural TARAKLI AJANS’a yaptığı gezi değerlendirmesinde şunları söyledi.

Anlayamıyorum, niye İstanbullular yeşil, doğa ,vadi,biyo çeşitlilik ve farklılık yaşamak için hep uzaklara giderler ki! İşte Taraklı.Harika bir doğa harikası Karagöl yaylası.Gayet esprili ve misafirperver insanlar.Lezzetli bir mutfak ve makul fiyatlar.Osmanlı’nın ilk yerleşim yeri sivil mimari harikası konaklar,dar okarla,bülbül sesleri,huzur limanı,insanı rahtça uyutan bir sessizlik.Gezginler kulübü üyeleri olarak harika 2 gün geçirdik.Tekrar Taraklı’ya geleceğiz.Karşılaştığımız olumsuzluklara karşı duyarsız kalmamız mümkün değil.Toplumun her ferdi çevreye karşı duyarlılığını göstermelidir” şeklinde konuştu.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.