Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Barınma Yardımlarına Devam Ediyor.

Taraklı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) barınma yardımları kapsamındaki faaliyetlerine devam ediyor
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

2011 yılında başlayan Yerinde İyileştirme Projesi kapsamında başlatılan Ev Onarım yardımları faaliyetleri 2013 yılında da sürdürülmektedir.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu kaynakları ile Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından SYD Vakıfları aracılığı ile yürütülen barınma yardımları ile oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan muhtaç vatandaşlara evlerinin bakım ve onarımı için ayni ve nakdi yardımlar devam etmektedir.

Bu yardım programı sayesinde evlerinin bakımını yapamayacak durumda olan ve kötü şartlarda hayatını idame ettiren vatandaşların sağlıklı ve sıcak bir yaşam ortamına kavuşması hedefleniyor.

Taraklı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından, 3294 sayılı yasa kapsamındaki ailelere yönelik olarak hazırlanan 'Yerinde İyileştirme Projesi' kapsamında 2011 ve 2012 yıllarında, kerpiç evlerde yıkılmak üzere olan 17 ailenin evinde tuvalet-bonyo, çatı, tavan ve sağlamlaştırmayla ilgili olarak bakım ve onarım çalışmaları yapıldı. Ayrıca evi yanan 3 vatandaş, Ev Yapım Yardımı kapsamında yeni evlerine yerleştirilirken, evi onarılamayacak derecede bakımsız olan 2 vatandaşa da yeni ev yaptırıldı. Bunun yanında ihtiyaçları bittikten sonra yeni ihtiyaç sahiplerine tahsis edilmek üzere 2 vatandaşımız prefabrik evlere yerleştirildi.

Vakıf Başkanı Kaymakam Ömer YILMAZ: 'Vakıf hizmetleri olarak hazırlamış olduğumuz çeşitli projelerle ihtiyaç sahibi ailelerimizin ihtiyaçlarını giderdik ve gidermeye de devam ediyoruz. Evlerinin inşaatını tamamlayarak kendilerine teslim ettiğimiz aileler için yapılan ev yardımı çok farklı bir anlam taşıyor. Yıllardır yıkılmak üzere olan evlerde bir ömür boyu hayat süren ailelerle yalnız başına kalarak yaşam mücadelesi veren ailelerimizin artık daha iyi yaşayacakları bir evleri var” dedi.

SYDV Müdürü Sevim ÇEVİK ise 2013 yılında Yerinde İyileştirme Projesi kapsamında 6 ailenin daha konutlarının onarım faaliyetlerinin devam ettiğini; muhtaç ailelerin diğer ihtiyaçlarının da rutin yardım hizmetleri kapsamında giderileceğini ifade etti.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.