Yayla Yolları Genişletiliyor

İl Genel Meclisinde Haziran Ayı toplantılarına başladı.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

aziran Ayı toplantılarına başladı. Meclisin il toplantısında geçen ay komisyona havale edilen Taraklı İlçesi Karagöl Yaylasından Akyazı, Karapürçek ilçelerine olan mevcut bağlantı yollarının genişletilerek asfaltlanması konusunda hazırlanan rapor komisyon tarafından uygun bulunarak meclisin oyuna sunuldu. Meclisin oy birliği ile kabul ettiği rapor sonrası proje ve maliyetin çıkarılması ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ödenek için başvurulacak. 

İl Genel Meclisi Köye Yönelik Hizmetler Komisyonu tarafından görüşülen rapor Komisyonun başkanvekili Şaban Kanbur tarafından okundu.

Kanbur komisyonun kararını şöyle açıkladı: "İlimiz Taraklı ilçesine bağlı Karagöl Yaylasından Akyazı ve Karapürçek ilçelerine olan mevcut bağlantı yollarının ilçeler arası ticaret, kültür ve turizminin geliştirilmesi bakımından önem arzetmektedir. İlimiz Taraklı ilçesi korunması gerekli sivil mimarlık örneği tescilli yapılarıyla kentsel, eski medeniyet kalıntıları olan görkemli bir geçmişe sahip ulusumuzun tarih boyunca yaşadığı tüm evrelerin başladığından geleneksel mimari ve kültürel mirasın korunması, koruma kültürüne öncülük edilmesi ve ilimizin kültürel hayatına katkıda bulunulması amacıyla, İl Özel İdaremizce tarihi 2 ev, 1 han kamulaştırılarak satın alınmış olup restorasyonları tamamlanmıştır. Ayrıca Akyazı ilçesi Kuzuluk Beldesinde bulunan jeotermal kaplıcalar ve Taraklı ilçesinde bulunan Jeotermal kaplıcaların ülke ekonomisine kazandırılması ve geliştirilmesi, sahip olduğu uygun iklimsel özellikler, kırsal öğelerin ağırlık kazanıldığı geleneksel yaşam biçimi ve dağcılık tırmanışları, doğa gezisi, trekking, yamaç paraşütü vb. doğa sporlarına uygun alanlar ile yayla turizmine son derece elverişlidir. Bu itibarla ilimiz Taraklı ilçesine bağlı Karagöl Yaylası'ndan Akyazı ve Karapürçek ilçelerine olan mevcut bağlantı yollarının ilçeler arası ticaret, sağlık, kültür ve turizmin geliştirilerek ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla Taraklı ilçesi Karagöl yaylası mevkiinden Acelle Yaylası mevkiine ayrıca Karagöl Yaylasından Yanık Yaylası Taşburun mevkiini birbirlerine bağlayan mevcut yayla yollarını genişleterek stabilize ve asfalt sathi kaplamasının yapılması için İl Özel İdaremiz Köye Yönelik Hizmetler Daire Başkanlığı ilgililerince mahallinde fenni çalışa yapılarak proje ve yaklaşık maliyetinin çıkarılarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı?ndan ödenek talep edilmesi uygun görülmüştür"

Kanbur'un komisyon kararını okumasının ardından bazı meclis üyeleri doğa turizmi için gelen insanların zaten köy yollarından geçmek için geldiğini ve yollarının genişletilmesinin uygun olmayacağı yönünde görüş belirtse de komisyonun raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Sakarya Türk Tarım Orman-Sen Heyeti, Taraklı Kaymakamı Burak Serttaş’ı Ziyaret Etti

Sakarya Türk Tarım Orman-Sen Heyeti, Taraklı Kaymakamı Burak Serttaş’ı Ziyaret Etti

Sakarya Türk Tarım Orman-Sen Başkanı Murat Yıldırım önderliğinde, yönetim kurulu üyeleri ve Taraklı ilçe Temsilcisi İsfendiyar Çetin, Taraklı Kaymakamı Burak Serttaş’ı makamında ziyaret etti.
Ticaret Borsası yönetiminden Taraklı Ziraat Odası'na Ziyaret

Ticaret Borsası yönetiminden Taraklı Ziraat Odası'na Ziyaret

Sakarya Ticaret Borsası yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç ve Meclis Başkanı Bekir Uztürkile yönetim kurulu üyeleri, Taraklı Ziraat Odası'nı ziyaret etti.
Taraklı’da Yenidoğan İlk/Ortaokulu’nda Coşkulu 23 Nisan Kutlaması

Taraklı’da Yenidoğan İlk/Ortaokulu’nda Coşkulu 23 Nisan Kutlaması

Taraklı Yenidoğan İlk/Ortaokulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı. Taraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Yetkin,Şube Müdürleri, öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin ve okul yönetiminin katılımıyla gerçekleşti.
Taraklı'da da 23 Nisan Coşkuyla kutlandı

Taraklı'da da 23 Nisan Coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104. yılı, Taraklı'da coşkuyla kutlandı. Kutlamalar, Atatürk İlkokulu Bahçesi'nde gerçekleşti.
Taraklı'da 23 Nisan Kutlamalarında Çelenk Sunma Töreni Gerçekleştirildi

Taraklı'da 23 Nisan Kutlamalarında Çelenk Sunma Töreni Gerçekleştirildi

Taraklı ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık Meydanında çelenk sunma töreni gerçekleşti
Kaymakamlık Koltuğuna İsmail Talha Turan oturdu

Kaymakamlık Koltuğuna İsmail Talha Turan oturdu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları Kapsamında Taraklı’da da Temsili Koltuk Devretme Töreni Gerçekleştirildi

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.