Mlli Eğitim Bakanlığı'n dan Duyuru

Milli Eğitim Bakanlığı Liseler için bir genelge yayınladı. Başarısız öğrenciler için Eylük ayında bir sınav daha yapılacağı duyuruldu. Ayrıca 10. sınıfa geçen öğrenciler için alan’ dal seç işlemleri 6 Eylül e kadar devam edeceği bildirildi.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

T.C. MÎLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Sayı : 84037561/10.06.01/2044685 12/08/2013 Konu : Sınav GENELGE 2013/22 İlgi: Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumlan Sımf Geçme ve Sınav Yönetmeliği. Ortaöğretim kuramlarında ders kesimini takiben ilgi Yönetmeliğin 41 inci maddesi gereğince yapılan Ortalama Yükseltme ve Sorumluluk Sınavları tamamlanmış olup yapılan değerlendirme sonuçlarına göre bazı öğrencilerin sınavlarda istenilen başarıyı elde edemedikleri ve sımf tekrarına kaldıkları anlaşılmıştır. Ortaöğretimin zorunlu eğitim kapsamına alınması nedeniyle, Eylül ayında yapılacak olan sorumluluk sınavıyla birlikte pek çok öğrencinin bir üst sınıfa geçebilmesine ya da mezun olabilmesine imkân sağlamak üzere bir kez daha ortalama yükseltme sınavı yapılması gerekli görülmüştür. Bu sebeple, 2012-2013 eğitim-öğretim yılına mahsus olmak üzere Bakanlığımıza bağlı tüm ortaöğretim kuramlarında; 1- Önceki yıllardan sorumlu olunan derslerin yanı sıra, ders kesiminde gerçekleştirilen ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları sonu itibariyle sınıf geçip geçmediklerine bakılmaksızın öğrenciler bu öğretim yılında öğrenim gördükleri sınıfta başarısız oldukları en fazla 4 dersten sınava alınacaktır. 2- Sınava girilecek derslerin 12-23 Ağustos 2013 tarihleri arasında öğrencilerin velileri tarafından dilekçe ile okul müdürlüğüne bildirilecektir. 3- Sınav programı sınav döneminin başlangıcından önce ilan edilecektir. 4- Sınavlar ilgi Yönetmelik gereği Eylül ayının ilk haftasında yapılacak olan sorumluluk sınavı döneminde yapılacaktır. 5- İhtiyaç duyulması halinde sınavlar Cumartesi ve Pazar günleri ile çalışma saatleri dışında da yapılacak, bu sürenin de yetersiz olduğu durumlarda Eylül ayının ilk haftasını takip eden hafta da sınavlar için kullanılacak ancak bir öğrencinin aynı günde gireceği sınav sayısının 3 ’ü geçmeyecektir. 6- İkinci defa sınıf tekrarı durumuna düşmesi sebebiyle, 2012-2013 eğitim-öğretim yılı ders kesimi veya ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları sonu itibariyle okulla ilişiği kesilen öğrencilerden; bu Genelge kapsamında yapılacak sınavdan yararlanmak isteyenlerin bulunması halinde başvuru tarihlerinde tekrar eski okullarına kayıtlarının yapılarak, sınava girecekleri derslere ait müracaatlar alınacaktır. 7- Sınav takvimi hazırlanırken 2013-ÖSYS’de herhangi bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ve bu Genelge kapsamında sınava girecek öğrencilerin durumları öncelikle dikkate alınacaktır. Bilgilerinizi ve okul müdürlüklerince gerekli duyurunun yapılarak herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden sınavların yapılması için valiliklerce her türlü tedbirin alınması hususunda Gereğini rica ederim.

Nabi AVCI Bakan

DAĞITIM Gereği: B Planı Bilgi: A Planı

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.