Hayat Ne Güzel...

Hayat demişken bu gün hayat üzerine düşüncelerimizi paylaşalım madem.
Yayın: Güncelleme:


Merhabalar...


En çok hayatta neyi istemişimdir biliyor musunuz? Hep gazeteci olmak istemişimdir. Hayat bu. Olmadı derken işte şimdi sizlerle birlikteyim. Sesini, duygularını, bilgilerini, başkalarına duyurabilmek, paylaşabilmek gerçekten çok güzel. Benim için büyük bir şans. Böyle fırsatı bulduğum için çok mutluyum.Bana bu fırsatı veren TARAKLI AJANS’ın değerli yöneticilerine teşekkürü bir borç bilirim.Emin olunuz ki TARAKLI AJANS’ın büyümesi ve okuyucusu ile bütünleşmesi için her konuda düşüncelerimi bu köşeden sizlerle paylaşacağım.


Evet;


Hayat demişken bu gün hayat üzerine düşüncelerimizi paylaşalım madem.


Hayat su misali akıp gidiyor. Gözünü bir kapayıp açmışsın nerelere gelmişsin. Hep bir şeylerin peşinde koşarken günler, haftalar, aylar, yıllar akıvermiş. Hayat bir yerlere sürüklemiş bizi farkına varmadan.


Hayat bir mutfak. Yaşayabilmek için yemek pişirmek zorundasın. Ama malzemeleri sen seçemiyorsun. Mutfağında ne varsa onu pişirmek zorundasın. Açsın. Hemen kolları sıvayıp ne malzeme varsa onlarla yemek yapmaya koyuluyorsun. Uğraşıyorsun, didiniyorsun elindekilerle ortaya yemek çıkarıyorsun. Tam yiyecekken bir bakıyorsun tabak boş. özene bezene yaptığın yemek yok. Hala açsın.


Kocaman bir arazi düşün. Sonra tam ortasında küçük bir çocuk. Daha yeni yürümeye başlamış. Apansız bir fırtına başlıyor. Ama ne fırtına ki yıkıyor, savuruyor. O küçük yavrucak fırtınanın ortasında nasıl tutunsun? Neye tutunsun? Kime? Rüzgâr nereye sürüklerse oraya gidecek. Rüzgâr nerede yorulursa orada kalacak.


 


Hayat İçinde Gündüzler, Geceler, Fırtınalar...


Gece karanlık. Örtüyor belki yalanları, ihanetleri, çirkinlikleri. Sonra bir umut. İnsan geceye sığınıyor. Ve insan kaçınılmazını, yalnızlığını geceyle paylaşmaya başlıyor.


Düşünüyorum: gece karanlık, aklım karanlık. Çare bekliyorum. Gece susuyor. Sonra karanlık gecede birkaç nokta beliriyor. Bakıyorum yıldızlar. Sonra bir şeyler hareket ediyor karanlık gecede. O da ne? Yıldız kayıyor. Demek ki gecede kapatamıyormuş çok parlak nesneleri. Bazı şeyleri gizlemiyormuş. Sonra bir umut uykuya sığınıyorum. İlk başlarda çok güzel. Gözünü kapatıp açarken sabah olmuş. Derken korkularım, zayıflıklarım, hatalarım bilinçaltımdan kâbusum oluyor. Artık uyumaktan da korkuyorum.


Daha sonra yavaş yavaş güzel şeyler olmaya başlıyor. Artık gecelerden, rüyalarımdan, uyumalardan, gündüzlerden korkmuyorum. Sabah gözümü açtığımda mutlu oluyorum. Dışarıdaki fırtınadan korkmuyorum. Neden? Çünkü yaşama umudum var. Güzel günlere, geleceğe, mutluluğa umudum var.


Hayatta işte böyle bir şey. Göz açıp kapayana kadar bitiyor. Topraktan gelen toprağa gidiyor.


Hayat anlatılırken bu kadar kısa, basit. Yaşarken o kadar dolu, o kadar güzel ki...


Mutluluk için geçmişe ya da geleceğe bakma. Yaşadığın andan mutlu olmayı bil. Hayatın bizlere neler getireceği belli değil. Ancak anlık mutluluklar bizi mutlu edebilir.


 


Söyleyebileceğim son söz:


HAYAT HERŞEYE RAĞMEN YAŞAMAYA DEĞER...


#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

İzzettin KÖMÜRCÜ
6.03.2007 / 22:22:25
Değerli Kardeşim; Aramıza hoş geldin..Beraberce yapabileceğimizin en iyisini yapma gayretinde olacağız.Hayat gerçektende dedğin gibi çok güzel.Hayırlı uğurlu ve başarılı çalışmalar diliyorum.Esenlikler dilerim.İZZETTİN KÖMÜRCÜ
Arda ÖZKAN
7.03.2007 / 18:44:46
Sayın Fatma İBRİ ablama başarılar diliyorum ...
Baki YILDIRIM
7.03.2007 / 19:01:53
Kıymetli öğrencim Fatma İBRİ; Taraklı Ajanstaki çalışmalarında başarılar dilerim.Senin zeki ve çalışkanlığınla her alanda başarılı olacağından eminim.Yolun açık olsun.Sevgiler,selamlar.(Baki YILDIRIM-Em.Öğretmen/Taraklı)
isimsiz
7.03.2007 / 22:12:28
iyi şanslar.............
Ali Osman ÇINAR
8.03.2007 / 13:27:41
Bizlere hayatı göremediğimiz pencerelerden gösterme fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim. Aramıza hoş geldiniz. " Hayat bir mutfaktır. yaşamak için yemek pişirmek zorundayız"
AYDIN
9.03.2007 / 13:33:41
yazınızı okudum beğendim güzel ifadeler mevcut uyumak kalkmak sadece zaman kaybı mutluluk için geçmiş te önemli gelecekte bence çünkü geçmiş geleceğe işaret temkin ve duyarlı davranmaktır.iyi çalışmalar yazılarınızı takip ediyor çalışmalarınızda başarılar dilerem. doğu akdenizli. saygı ve selamlar
mehmet kartal
9.03.2007 / 18:28:56
fatma yazını çok begendim.gerçekte okuduktan sonra hayata daha farklı bir çerçeveden bakmaya başladım.bundan sonrakı yazılarında başarılar dilerım.saygılarımla..(mehmet kartal\istanbul üniv.)
HARUN TAYYAR
9.03.2007 / 22:54:11
Hayatını hayal ettiğin gibi yaşamanı diliyorum fatma başarılarının devamını diliyorum.
A.Ömer PEKTAŞ
9.03.2007 / 23:48:40
Sevgili arkadaşım Fatma öncelikle "hayat" gibi değerli bir konuyu ele aldığın için teşekkürler. Gerçek olan şu ki çoğu insan hayatın güzelliklerinin farkında değil.birde şu var her insan bence hayata ve hayat verene borçludur. bu borcunu insanlara doğru olan ve bir okadar da önemli bir konuyu anlatarak ödemişsin diye düşünüyorum ve "hayatın güzelliklerini yaşamanı ve başarılarının devamını diliyorum"(Not:Yazılarının devamını bekliyorum)
murat yılmaz
16.03.2007 / 13:59:39
Geçen hergün ömürden gidiyor.Heşey yaşandığı an ve yaşandığı şekilde güzeldir.Yaşamın her anında küçük şeylerden mutluluk çıkarabilmektir,güzel olan.İyisiyle,kötüsüyle hayat güzel şey. Bizi bu konuda düşünmeye ittiğiniz için teşekkürler ,BAŞARILAR.
Derya Ddoğan
16.03.2007 / 22:41:33
Hayatı ve bu hayat içindeki mutluluğu çok iyi tanımlamışsınız.Her insan var olabilmek için önce tutunacak bir dal arar ama tutunabileceği tek sağlam ve güvenli dalın kendisi olduğunu çok şey kaybettikten sonra anlar.Bu yüzden insan mutlu olmak için sizin de dediğiniz gibi "yaşadığı andan mutlu olmayı bilmeli1".Başarılarınızın devamını dilerim....
Hakan Erdem
17.03.2007 / 15:31:39
dünyaları verseler dünü tekrar yaşayabilirmiyiz.Peki yarını bugünden yaşayabilirmiyiz.O zaman lütfen bu günümüzü iyi yaşayalım.hayat çok güzel.Tebrik ederim.Güzel bir yazıydı.Zevkle okudum.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.