Taraklı'da Halk Sağlığı Hizmetleri Sürüyor

Taraklı'da hastane bulunmamasından dolayı sağlık hizmetleri Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet vermeye başladı.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

İki Aile Hekimi, bir Toplum Sağlığı Merkezi Hekimi ve bir Diş Hekimi ile etkili ve verimli bir şekilde sürdü.İlçede aktif olarak iki aile hekimi ve bir diş hekimi poliklinik hizmeti verildi. Aile hekimleri dönüşümlü olarak ve haftanın belli günlerinde kendilerine bağlı olan köylere giderek yatalak hastaları evlerinde, diğer hastaları ise önceden belirlenmiş ve köylüler tarafından bilinen bir yerde oluşturulan poliklinik ortamında muayene edildi.



İlçede Aile Hekimleri ve Toplum Sağlığı Merkezi aynı binada hizmet verildi. Aile hekimlerine ait iki poliklinik odası, gebe ve bebek izlem odası, aşı odası, acil müdahale odası bulunmaktadır. Binanın Toplum Sağlığı Merkezi olarak kullanılan kısmında sorumlu hekim odası, diş hekimi muayene odası ve toplum sağlığı merkezine ait diğer personelin görev yaptığı odalar bulundu. 

Mesai saatleri sonrası ve tatil günlerinde Toplum Sağlığı Merkezinde görevli sağlık memuru, hemşire ve ebeler tarafından 24 saat esasına göre nöbet tutuldu. 

İki aile hekimi ve bir toplum sağlığı merkezi hekimi gündüzleri ve mesai saatleri boyunca tam gün görev yaptıkları için sıra ile icapçı olarak nöbet tuttu. Acil hasta getirildiği zaman ilk müdahalesi nöbetçi olan sağlık memuru veya hemşire tarafından yapılırken icapçı hekim evinden çağrılmakta ve hastayı muayene etmesi sağlandı. 


İlçede Sağlık Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet vermekte olan bir adet 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu hazır bulundu.

Sakarya Halk Sağlığı Müdürü Dr Aydın Erdoğan, müdürlüğümüzce İlçede daha etkin ve kaliteli sağlık hizmeti verilebilmesi için yeni bir hizmet binası yapılması yönünde gerekli girişimlerde bulunulmuş olup büyük bir ihtimalle Bakanlığımız ilgili birimlerince önümüzdeki yılın yatırım programına dahil edileceğini belirtti.

Taraklı'da Dr Mehmet ÖZARSLAN, Dr Semih SERT, Dr Seher DURSUN ve Diş Hekimi Fatma ÇUHADAR görev yapıyor.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

selami küçükçınar
6.11.2013 / 22:57:58
İş lafa gelince Taraklı halkının devletine bağlı yasalara saygılı sakin temiz ahlaklı insanlardan oluştuğu söyleniyor. Ama icraata gelince ilçemiz gözardı ediliyor, dahası mevcut olan adliye kurumunu bile kaldırdılar. İlçemize yapılan iki termal tesis bittiği zaman mevcut nufusumuzla birlikte en az 12.000 merkez nufusa sahip olacağız. Artık belli bir donanıma sahip küçük operasyonların yapılabildiği bir hastane çoktan şart olmuştur. Devletin bu hizmeti Taraklı'mıza acilen getirmesi gerekir, Taraklı halkı baştada belirttiğim gibi devletine, milletine bağlı uyumlu insanlardan oluşmaktadır ve dolayısıyla en iyi hizmeti hak etmektedir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.