“Beslenme Dostu Okul Projesi”

“Beslenme Dostu Okul Sertifika” töreni Resmi Daireler Kampüsü Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Törene; Vali Mustafa Büyük, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr.Aydın Erdoğan, Okul Müdürleri ve Öğretmenler katıldı
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

.Törenin açılış konuşmasını yapan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr.Aydın Erdoğan; “Okullarda öğrencilerin sağlıklı beslenmesi, hareketli yaşamın teşvik edilmesi, obezitenin önlenmesi, sağlıklı yaşam alışkanlıklarının kazandırılmasının amaçlandığı Beslenme Dostu Okul Projesini ilimizde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile başarılı bir şekilde uyguluyoruz. Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen okul idarecilerine, öğretmenlere ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı da konuşmasında; “Eğitim-Öğretim faaliyetleri kapsamında Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında uygulanan “Beslenme Dostu Okul Projesi” ile “Okullarda Beyaz Bayrak Projesi” ni çok önemsiyoruz. Bizim en değerli varlıklarımız çocuklarımızdır. Bu en değerli varlıklarımız günün en uzun ve önemli saatlerini okullarımızda geçiriyor. Dolayısıyla okullarımızın temizlik açısından hijyen olması, sağlık açısından da “Beslenme Dostu Okul Projesi” kriterlerine uygun hale getirilmesi önemlidir. Beslenme Dostu Okul Projesi ile öğrencilerine sağlıklı beslenme ortamları sunan okullarımızın sayısının arttırılması ve yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır. Proje kapsamında, önceden belirlenen ve ilan edilen şartları taşıdığını bildirerek “Beslenme Dostu Okul Sertifikası” alma başvurusunda bulunan 160 okul, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden oluşan bir komisyon tarafından detaylı bir şekilde değerlendirildi. Öngörülen kriterleri sağladığı tespit edilen 43 okulumuz sertifika almaya hak kazandı. Projenin başarıyla uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 Konuşmaların ardından Vali Mustafa Büyük ve törene katılan protokol üyeleri, Beslenme Dostu seçilen okullara sertifikalarını verdiler.


Törenden sonra düzenlenen kokteylde de Atatürk Okul Müdürümüz Sayın Musa GÜROL ve Müdür Yardımcısı Sevgül SEÇKİN´in diğer okul müdürleriyle olan keyifli sohbetleri gözden kaçmadı. Projede emeği geçen Müdür Yardımcısı Sevgül SEÇKİN´e, Rehber Öğretmenimiz Ahmet ALTUNKILIÇ´a, Kantin İşletmecimiz Vahit NALÇACIya ve diğer öğretmen arkadaşlarımıza yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Turgut Demircioğlu
12.11.2013 / 09:56:37
Yaptığımız her iş laf olsun diye yapılıyor.O masanın üzerinde süt,ayran veya kefir olmalıydı.Projenin ruhuna ters.İyi ki kola koymamışlar.
Matfsblr
12.11.2013 / 16:41:24
Turgut bey fikrinize saygı duyuyoruz ve haklısınız da ama o sertfikayı almak zannettiğiniz kadar basit değil. Ciddi anlamda yapılan incelemeler sonucunda veriliyor bu sertfika. Bir çok isim yapmış okul bu sertifikayı alamazken ilçemizden bir okulun buna hak kazanması gerçekten takdire değer. Tüm okul yönetimini canı gönülden kutluyorum .
Turgut Demircioğlu
14.11.2013 / 10:15:12
Söylemek istediğim okula karşı değil.O organizasyonu düzenleyenlere.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.