Seçmenler işini sağlama alıyor

Ulucami mahallesi Muhtarı Sebaattin Erkara’dan
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

 2007 Kasım ayında gerçekleştirilecek olan genel seçimler öncesinde seçmen listelerinden adını kontrol etmek isteyen vatandaşlar muhtarlıklarda listelerde isimlerin olup olmadığını kontrol etti.
Ulucami mahallesi Muhtarı Sebaattin Erkara’dan aldığımız bilgilere göre, seçmen kütüğüne kayıtlı olan vatandaşların isimlerinin yanısıra T.C Kimlik Numaralarının da bulunduğu listeler büyük ilgi gördü Soy isimlere göre alfabetik sırayla düzenlenen seçmen listeleri, genel seçimlerde oy kullanacak olan vatandaşlarca kontrol edilmek üzere muhtarlıklarda bekletildikten sonra askıdan indirildi.
İsimlerin bulunmasının gayet kolay olduğu listelerde oyların kullanılacağı sandık numaraları yer almıyor. Bazı vatandaşların listede isimlerini bulduktan sonra sandık numaralarını da aradıklarını belirten Ulucami Mahallesi Muhtarı Sebahattin Erkara “Bu listelerin kesin seçmen listeleri olmadığını, ileriki bir tarihte son şeklini alan listelerin sandık numaralarını da kapsayacak biçimde askıya çıkarılacağını ifade etti. Seçme yaşına geldiği halde askıdaki listelerde adını bulamayan yahut 18 yaşını listelerin askıya çıkarılmasından sonra dolduracak olanların da isimlerinin eklenmesiyle birlikte son şeklini alacak olan seçmen listeleri, sandık numaralarını da içerecek.
Ulucami mahallesi Muhtarı Sebahattin Erkara, mahallesinin bu seçim dönemindeki listesinde önceki dönemlere göre bir artış olduğunu söyledi ve şu bilgileri aktardı: “şu anki listede Ulucami mahallesinde ikamet eden kayıtlı seçmen sayısı 585 olarak görünüyor. Bu bir önceki seçim dönemindeki seçmen sayısının yaklaşık 50 kişi üzerinde. Bunun nedeni de ölenlerin, köyden gelip de sonraki süreçte geri dönenlerin ve ikametlerini mahallemizden aldıranların kayıtlarının iyi tutulmuş ve listelere yansıtılmış olmasıdır” dedi.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.