Harun Gündüz Mahdumlar Köyü Muhtarlığına Tekrar Aday

Taraklı İlçesi Mahdumlar Köyü Muhtarı Harun Gündüz 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde yeniden muhtar adayı olacağını açıkladı
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

.Muhtar Gündüz yaptığı açıklamada “Göreve geldiğimiz 2009 yılı Mart ayı yerel seçimlerinden bugüne kadar aşağıdaki hizmetleri kazandırmış bulunmaktayız.

1- Eğitim ve öğretime verdiğimiz önemden dolayı ve çocuklarımızın daha rahat bir şekilde eğitimlerini yapmaları için köyümüzdeki okulun kapı ve pencerelerini ısı camlı pvc olarak değiştirip, iç ve dış cephe boyamasını yaptırdık.

2- Köyümüzün içinde bulunan eski mezarlığın ortasından geçen eski yolu açarak, siz köyümüz halkının bayram ve hertürlü cemiyetlerinde misafirlerini daha iyi bir şekilde ağırlaması için zemine parke, 40 adet mesire masası yaptırarak güzel bir mesire yeri haline getirdik.

3- Köyümüzün ilçemiz, diğer il ve ilçelerde tanıtımı için her yıl düzenlediğimiz su bayramı, hıdrellez pilavı etkinlerini semazen, folklor ve mehteran gösterileri ile daha neşeli ve coşkulu bir hale getirdik.

4- Siz değerli köylülerimizin daha rahat ve temiz su kullanması için suyun başına çift aktarmalı ve çok çıkışlı 3,5 *2,5*3 metre ebatlarında aktarmalı depo yaptık.

Bu deponun yapımında suyun depoya nakli için 3.500,00 tl değerinde 100 metre pprc boru getirimini sağladık. Deponun içine herhangi bir madde girmemesi için kromdan filtre yaptık.

5- Suyun başından köyün içine 80 cm genişliğinde 50 cm yüksekliğinde sulama kanalı yaptık.

6- Köyümüzün anayolunu daha rahat kukllanılması için ananayol kekenarlarını temizleyerek genişletme çalışması yaptık.

7- Anayolun üzerine yolun zarar görmemesi için çalta, uyurdere ve alanlar mevkilerine büz koyduk.

8- Köyümüzün altyapı ihityacı olan kanalizasyon yapımı için iller bankasına müracaat ederek zor da olsa köyümüzün kanalizasyon şebekesini yaptırdık.

9- Sağlık ocağı binasının ihtiyaçları olan mutfak dolabı, banyo ve lavabosunu , iç ve dış cephe boyası , istinat duvarları ve çevre düzenlemesini yaptık.

10- Mahdumlar köyü sınırları içerisinde bulunan yeni mahalleye su isale hattını yaptırdık.

11- Köyümüzün anayolunun 3 km sıcak asfaltlama , 1,5 km kaplama, 1 km birinci kat asfaltma yaparak yolumuzun daha iyi ve rahat kullanılmasını sağladık.

12- Çocuklarımızın vakitlerini daha eğlenceli bir şekilde geçirmesi ve arkadaşlarıyla daha iyi kaynaşması için çocuk parkı ve fıtnes spor aletlerini istanbul kağıthane belediyesinden teminini sağlayarak köyümüze kurduk. İkinci olarak kurulan çocuk parkı ve oturmak için bankları Sakarya Büyükşehir Belediyesinden temin ederek köyümüze kurduk.

13- Karagöl yaylasına gelen misafirlerimizin daha rahat bir şekilde eğlenme ve dinlenmeleri için bay bayan tuvalet yapı, 15 adet ahşap görünümlü çöp kovası, içme suyu ihtiyacı için ağaçtan otantik bir çeşme yaptık.

14- Kur’an kursu girişine çelik kapı, tuvaletlerine pvc kapı taktırıdk.

15- Köyümüzün camisinin oturak arkasına plastik ahşap görünümlü lambiri kaplama yaptırdık.

16- Köyümüzün cami ve kur’an kursunun boyasını yaptırdık.

17- Sosyal yardımlaşma vakfından köyümüze 1 adet ev ve maddi yardım çıkattırdık.

18- Her yıl arazi yol bakımı, yaş bal zamanı bütün arazi yollarının muhtar mesaili bakımlarını yaptırdık.

19- Yangın söndürme tankerinin köyümüze kazandırdık.

20- Karagöl yaylası için projeli beton direk ve tel temin ettik.

21- Karagöl gölet yoluna 1200 metre asfalt ma yaptırdık.

22- Karagöl yaylasında bulunan köyümüzün içme suyu ihtiyacı için bulut inşat’ın yardımıyla su borusunu temin ederek isale hattını yaptırdık.

23- Karasular dereiçi köprüsü 3 km dere ıslahı çalışmasını yaptırarak arazilerimizin işlenebilir ve daha verimli hale gelmesini sağladık.

24- Aşçın dağı ve hanyanı mevkisine araziye daha rahat ulaşım ve olabilecek herhangi bir yangın neticesinde daha rahat ulaşım için 4 km dozerle yol yapımı gerçekleştirdik.

25- Çoraklıdere yeniköy arası stabilize(çakıl) işini gerçekleştirdik.

26- Kur’an kursu ve cami etrafına parke döşemesi yaptık.

27- Top sahasının düzenlemesi için çalışmalara başladık.

28- Köy içi elektrik direği ve şebeke yenilemesi yaptırdık.

29- Sapanca dan bir kamyon fidan getirerek cami ve kur’an kursu etrafına diktik.

30- Kanal ve depo yapımı için 200 ton kum temini sağladık.

31- Köyümüzün daha iyi tanıtılması ve sosyal aktivitelere katılması amacıyla mahdumlar köyü sosyal-kültürel yardımlaşma ve dayanışma adı altında bir dernek kurduk.

32- Halkımızın ürünlerini daha iyi değerlendirebilmesi için karagöl yaylasındaki gölet etrafına 110 dönümlük c tipi mesire alanı projesi yaptırdık.

33- Köyümüz halkımız için orköy ve ogm olarak güneş enerjisi ısıtma sistemleri projelerini gerçekleştirdik. Güneş enerji sistemlerini kuran firmalardan köyümüz camisine 1 adet, kur’an kursuna 1 adet güneş enerji sistemi , muhtarlığımıza da 1 adet bilgisayar ve yazıcı hediye olarak temin ettik.

34- Cami etrafına demir korkuluk ve yemek yerine de büyük kapı yaptırdık.

35- Tuzak dağı ve yayladan köy içi hizmetlerde kullanmak amacıyla kalıp tahtası masa ve yaylaya yapılan tuvalet için ağaç temin ettik.

36- Köyümüz ile ilgili devam eden suyun başı ve kıran davalarının takibini yaparak dava sonucu neticesinde köy tüzel kişiliğine tescilinin yapılmasını sağladık.

37- Orman idaresi kapsamında ceviz fidanı dikimi projesi için 30 dönüm ceviz fidanı dikimi sözleşmesi gerçekleştirdik.

38- Uğurlu çakıl ocağından halkımızın daha rahat çakıl getirebilmesi , köy içi kapı önü ve arazi yolları için 1500 ton çakıl alımı yaptık.

39- Aşağı mahallede 200 metre korege boru kullanarak köy iççinden gelen yağmur sularının dereye akmasını sağladık.

40- Eski hoca okulu (cami deposu) nun camlarını değiştirdik.

41- Karagöl göletinden köyümüze içme suyu isale hattı şebekesini sağladık.

42- Anayol un kenarlarına yolun sağlam olması için muhtar mesaili çakıl beslemesi yaptırdık.

43- Kanalisazyon sonrası köy içi mahalle aralarına çakıl serimi gerçekleştirdik.

44- Mahdumlar köyü ile dereiçi arası asfalt yapılmasına yardımcı olduk.

45- Karakiraz mevkiinden köseler ve öteyaka mevkisine dozerle yol yapımı için 2014 yılı progmamına aldırdık.

46- Köyümüz muhtarlığı olarak halkımızın ekinlerini hasat zamanında daha rahat ve verimli bir şekilden yapmaları için döverbiçer programının düzenlemesini yaptık.

Bu hizmetlerin gerçekleşmesi için yardımlarını esirgemeyen Sayın Valimiz Mustafa Büyük’e , köyümüz halkından olan sayın şu anki Kars Valimiz Eyüp Tepe’ye , Sayın Kaymakamlarımız Mustafa Temiz , Serhat Doğan, Muhlis Aslan ve Ömer Yılmaz’a , tüm milletvekillerimize, tüm resmi kurumlardaki bürokrat ve idarecilere , tüm siyasi parti yöneticilerine, köyümüz ihtiyar heyetine ve siz değerli köy sakinlerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız

2014 yılı yerel seçimlerinde yine bu kutsal göreve talibim. Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Köyümüze daha çok hizmet vermek için tekrar adayım şeklinde konuştu


#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.