Bunlar İyi Şeyler Değil

Memleketimizi sevelim. Artık bizi tanıyanların sayısı gün geçtikçe çoğalıyor.
Yayın: Güncelleme:

KISKANÇLIK HALİ




Gıybettir kıskancın kelamı şaşmaz
Eğer ki dalına konmasın kuşlar
Kavağa söğüde kimse yanaşmaz
Çocuklar meyveli ağacı taşlar

Ankara’da Ankaralı şairler olarak her ayın ilk pazarı ve yine bir başka şair grubuyla da On beş (15) günde bir pazarları toplanıyoruz. Burada yeni yazdığımız şiirleri sırayla okuyor, değerlendirmeler yapıyoruz. Yine bazı haftalar Ankaralı edebiyat severlerin kurduğu İLESAM ile şiir dinletileri düzenliyoruz, yeni kitap çıkaran arkadaşlarımıza imza günleri tertipliyoruz. Ama asıl mesele bu değil. Ben bir sevincimi, bir mutluluğumu paylaşmak istedim sizlerle, o da bu toplantılardaki bir çok şair ve yazarımıza Taraklı'dan bahsetmiş olmam sonrası TARAKLI AJANS sitemizi imkan buldukça ziyaret edip, memleketimizi çok beğendiklerini bana söylemeleri mutluluğuydu.

Gelin görün ki bu mutluluk, işlerimin yoğunluğu sebebiyle bu yazımı biraz ileriye atmam sonucunda kursağımda kalıverdi. Birkaç haftadır takip ediyorum bazı gençlerimiz bizleri yıpratmaya çalışıyorlar. Bizleri derken Tüm Taraklı'yı kastediyorum. Taraklı'da gençlik kollarının toplanması sonucunda yayınlanan haberin altına enteresan yorumlar atılmış. Yorumlarda Belediye Başkanı Sayın Tacettin ÖZKARAMAN’dan tutunda Sitemiz editörlerinden Sayın İzzettin KÖMÜRCÜ’ye bile sitem edilmiş. Ben bunu sitem diye adlandırmak istiyorum şimdilik.

Neydi bu yorumlar? Siz haberin altında okuyunca görürsünüz. Ben sadece özetle geçeceğim. Efendim değerli gençlerimizden bir tanesi bu toplantılar sonucunda hiçbir sonuç alınamadığını yazmış. Yani bir şeyler kaybedilmiş gibi bir üslup kullanmış. Kaybetmek kazanılan bir şey varsa cümlede hak ettiği yeri bulur. Orda ki insanlar, yani idareci kısmında olanlar daha yolun başındalar ve kazanmak için çalışıyorlar, bu sabırsızlık niye? Düne kadar gençleri düşünen bile yoktu.

Bir bilgine sormuşlar: "Dünyada en çok kimi seversin” diye. O da Terzimi severim” demiş. Soranlar şaşırmış. İyide neden terzi? Terziye kadar başka sevebileceğin yakının yok mu?” diye eklemişler. Bilginde şu cevabı vermiş: Terzim her elbise diktirdiğimde yeniden ölçümü alır. Ama benim dost bildiklerim beni dün nasılsam bu günde aynı zannediyorlar” demiş.

Bir gencimizin İzzettin KÖMÜRCÜ için yazdığı bir yorumdan dolayı bu fıkrayı anlattım. Ne demiş o genç İzzettin KÖMÜRCÜ için? “İzzettin abi sen eskiden sosyal demokrattın, neden şimdi sağı savunuyorsun” İnsanların şu’cu veya bu’cu olmaları bu haberlerin altına bu şekilde yorum atılarak deşifre edilmelerini gerektirmez. Hele hele dünyaya açıldığımız bir gazetede bunlar çok yanlış. Bırakın kim neyi düşünüyorsa düşünsün. Hem madem serzenişte bulunacaksınız benim kadar uzakta değilsiniz. İzzettin’in yeri belli. Gidersiniz dertlerinizi anlatırsınız.

Kar beyazdır, yağar ve her yer bembeyaz olur. Ama sonra çamura karışır ve her yer çamur deryasına döner. Ülkemizdeki beldeler için de parmakla gösterilebilecek yerlerden biri olan Taraklı'mız da kar gibi beyaz. Suç oranı hemen hiç olmayan, kan davası olmayan, uzlaşmacı, müstakil, kendi halinde bir Anadolu kasabası görünümündeki memleketimizi çamura bulamayalım.

İyi yazarlar ve kötü yazarlar vardır. Kötü yazarlar okuyucusuna doğru olanı yanlış, yanlış olanı doğru gösterirler. Ve bilgi kirliliğine yol açarlar. Ağır faturalar çıkarırlar okuyucularına. Ama iyi yazarların okuyucusundan beklediği bir tek şey vardır, o da alındı belgesi. İzzettin yıllardır bu işin içinde, okuyucusunu yanıltan, yanlış yönlendiren hiçbir yazısını görmedim şimdiye kadar. 

Gençlerimizde işsizlik şikayeti var. Ben  görevim icabı senede bir defa gidebiliyorum Taraklı'ya. Biz oradan ayrılırken kundakta olan bebekler büyümüş, ancak ebeveynlerinin isimlerini söylediklerinde tanıyabiliyorum onları. Ve maalesef bir çoğu Internet ortamında, ellerinde sigara gençliklerini öldürüyorlar. Armut piş ağzıma düş diyorlar adeta. Hadi gençler sizde biraz mücadele edin. Kırın kabuğunuzu. İlla memleketinizde durmanız gerekmiyor. Bakın Serkan Özen'lere, Coşkun Eskioğlu'na, bakın Nam-ı diğer Kıriş Hüseyin (Özen)'lere, bakın Hakanlara, Nihat Kurnaz'lara vs. Onlar bu memleketin çocuğu değil mi? Onlar özlemiyorlar mı sanki burayı? Biz istemez miyiz şehir gürültüsünden uzakta, ömrümüzün en güzel yıllarını yaşadığımız Taraklı'mızda bundan sonraki ömrümüzün geri kalan günlerini yaşamayı? Evden çarşıya, çarşıdan eve gitmeyi?

Bütün bunlardan sonra bu gençleri yönlendiren birileri olduğunu sanıyorum. Çanakkale’ye düzenlenen tur konusunda bile eleştirisel yorum yapan gence bunları dedirten bir olmalı. En azından birilerinden etkilenmiş olmalı diyelim. Yoksa bunlar iyi şeyler değil.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

İzzettin KÖMÜRCÜ
19.03.2007 / 21:04:59
SEVGİLİ UFUK; ÖNCELİKLE HAKKIMDA YAPILAN YORUMLARIN NETİCESİNDE ÖZELEŞTİRİ YAPTIĞIMI ANCAK MESNETSİZ TARAFLARINA ALDIRIŞ ETMEDİĞİMİ İFADE EDEYİM.ELBETTEKİ SİTEMİZ HER YERDE OKUNUYOR.ŞU ANDA 22 AYRI ÜLKEDEN TAKİP EDİLMEKTEDİR.BUDA TARAKLI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR İLETİŞİMDİR.GENÇLERİMİZ BENİ NE KADAR ELEŞTİRİYORSA BİR OKADARDA SEVİYOR.BUNU HİSSEDİYORUM BEN.UNUTMA MEYVA VEREN AĞAÇ TAŞLANIR.AYRICA GENÇLERİ KİM YÖNLENDİRECEK Kİ.BEN SENİN NE DEMEK İSTEDİĞİNİ ANLIYORUM...O DEVİR GEÇTİ...HERKES EĞRİYİ DOĞRUYU GÖRÜYOR...SEN DÜRÜST OLURSAN MERT OLURSAN HERKES ARKANDAN GELİR...AMA FİTNE OLURSAN KENDİ İŞİNE BİLE SAHİP ÇIKAMAZSAN HERKES YANINDAN UZAKLAŞIR.YANINDAKİLERDE ANCAK SENİN GİBİ OLUR...DÜRÜST OLACAKSIN UTANMAYACAKSIN...EĞER ÇİĞ YEDİNSE KARNIN AĞRIR...ONUN İÇİN BU MEMLEKET BİZİM..HEPİMİZ BİRBİRİMİZİ SEVELİM.BEN HER ZAMAN SÖYLÜYORUM BEN SOSYAL DEMOKRATIM.CHP LİYİM.İNSANLARI SEVİYORUM.BU DEMEK DEĞİL Kİ BENİM HATAM YOK..ELBETTE VAR..AMMA VELAKİN KİMSE "ARSIZ" "HIRSIZ" DİYEMEZ..Saygılarımla
nihat kurnaz
24.03.2007 / 00:07:12
abi yine cok guzel bi konuya deginmissin orda adi gecen abilerim ve ben vede beim gibiler taraklidan ayri kalmanin zorlugunu bilen insanlar..biz taraklinin her zman ii yerlerer gelmesini isteriz ama bu calismakla olur.yoksa bizde isteriz bayramlarda,hayirlarda taraklida olmayi..ama yaziktir ki taraklimizdan ayriyiz imkan olsa olrda ayrilmayi hic istemeyiz ama maalesff imkan yok.ben hem tarakliodan hemde turkiyem den ayriyim..
erdinc
26.03.2007 / 19:03:05
kısa tutucam yorumu.taraklı yı sevmek sahiplenmek,tanıtmak hepimizin göreviAMA KARŞILIKSIZ AMA RİYASIZ.taraklının ormanları yanarkenYANMAZSA ..... ANA CINIdiye söylenip kenara çekilenlerin,siyasi hesaplaşma uğruna bütün değerlerini çiğneyenlerin ağzından taraklı için birşey yapıldığını sadece işitmek yada yazmak pek inandırıcı değil.sözüm sana değil.iyi çalışmalar,
Serkan ÖZEN
31.07.2007 / 10:54:27
Ufuk abi tebrikler ve bu guzel yazıların devamını diliyorum.Ayrıca Ankarada ısmarlamış oldugun tatlının aynısının devamıı bekliyorum.
ufuk şen
21.08.2007 / 14:20:50
serkancım tatlının lafımı olur. Her zaman beklerim Sevgiyle kal

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.