Bal Girmeyen Eve Doktor Girer

Taraklı’da geçimini 11 yıldır gezginci arıcılık yaparak sağlayan 33 yaşındaki Emre Küçükyılmaz Bal Girmeyen Eve Doktor Girer Dedi
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

bTaraklı’da arı yetiştiricisi Emre Küçükyılmaz Nisan ve Mayıs ayında serin ve yağışlı hava sebebiyle Taraklı’da arıların gelişmesinin olumsuz etkilendiği daha sonraki aylarda hava şartlarının uygun gitmesi sebebiyle üretimin normal düzeye yaklaştığını belirtti.


Taraklı’da geçimini 11 yıldır gezginci arıcılık yaparak sağlayan 33 yaşındaki Emre Küçükyılmaz 180 adet arı kovana sahip olduğunu dile getirerek bu yıl beklediği ürünü alamadığını söyledi.


“Bal girmeyen Eve Doktor Girer”


Arı yetiştiriciliği ve bal üretimi hakkında bilgiler veren arı yetiştiricisi ve ana arı üreticisi Emre Küçükyılmaz genç yaşlı herkesin tüketmesi gereken temel besin kaynağı olan bal’ın içeriğindeki antioksidan maddelerle vücudun hücre yenilemesine yardımcı olduğunun bilinmekte olduğunu ifade ederek “İçeriğinde yoğun miktarda antioksidan madde bulunan ballardan biride kestane balıdır” dedi.


“Her sabah bir kaç çay kaşığı”


“Hastalıklara karşı vücudun direncini arttırmak için her gün bir miktar bal tüketilmelidir” diyen gezgin arı yetiştiricisi Emre Küçükyılmaz diğer arı ürünleri olan arı sütü, polen ve propolis’inde tüketilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Özellikle arı sütünün vücut için çok faydalı bir ürün olduğunu, gençleştirici ve hücre yenileyici özelliğe sahip olduğunu söyleyerek “Bu nedenledir ki bir ana arının ömrü boyunca arı sütü ile beslendiği için 5 ila 7 yıl yaşamaktadır” dedi

Arı ürünlerinden bal hakkında da bilgi veren Küçükyılmaz “Bal arıların çiçeklerden topladığı nektara enzim katarak ve sindirerek koyu bal kıvamına getirir” dedi Halk arasında yanlış bilinen bir durumunda balın kristalize olması durumu olduğunu belirterek balın kristalize olmasının yani bal’ın doğal olarak donmasının balın içerisindeki polen miktarının yoğunluğuna bağlı olduğunu ifade etti.

Kristaklize olan balın bir kap içerisinde 40–45 derece sıcaklıkta çözülerek tüketilebileceği gibi kristalize olmuş şekilde de tüketilebileceğini belirtti.


“Bal Arıları Sosyal Canlılardır””


Bal arılarının doğada tek başlarına yaşayamayacağını anlatan Küçükyılmaz “Bir arı kovanında binlerce arı vardır. Yazın arı sayısı çoğalmaktadır. Bir bal arısı ana arı yumurtladıktan sonra 21 günde doğar ve yaz dönemi boyunca 35 ile 45 günlük bir yaşam süresi vardır. Bu nedenle bir bal arısı yazın ürettiği balı kışın yemeğe ömrü yetmemektedir” dedi

Her balın tadının hoş olmadığını sözlerine ekleyen Küçükyılmaz “Kestane balı, Kavlak(Sandal) balı, Harnup balı, Çakırdikeni balı’nın tadı hoş değildir fakat şifa kaynağıdır” şeklinde konuştu.

Küçükyılmaz bal tüketicilerinden kaynağı belli olmayan balları tüketmemelerini istedi 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yarının Köyleri” Projesi Taraklı'da hayat bulacak

Yarının Köyleri” Projesi Taraklı'da hayat bulacak

Trendyol ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğinde yürütülen “Yarının Köyleri” projesi kapsamında Sakarya-Taraklı’da dijital merkez kurulması için hazırlıklar başladı.
Emre Sarıca için Mevlüt Okutulacak

Emre Sarıca için Mevlüt Okutulacak

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Pamukova esnaflarından Müteahhit Emre Sarıca için 16 Mayıs 2024 Perşembe günü akşam namazına müteakip Taraklı'da Hacımurat Mahallesi camiinde mevlit okutulacak.
Kaymakam Burak Serttaş, Çiftçiler Günü’nde Çilek Üreticisi İsmail Sepetçi’yi Ziyaret Etti

Kaymakam Burak Serttaş, Çiftçiler Günü’nde Çilek Üreticisi İsmail Sepetçi’yi Ziyaret Etti

Taraklı Kaymakamı Burak Serttaş, Çiftçiler Günü münasebetiyle Taraklı Hacıyakup Paşalar Mahallesi'nde çilek üreticiliği yapan İsmail Sepetçi'yi tarlasında ziyaret etti. Kaymakam Serttaş, tarlada çilek toplayan kadınlarla birlikte çilek topladı ve üreticilerle sohbet etti.
Taraklı'da, Bin 100 Rakımda Eşsiz Görüntü

Taraklı'da, Bin 100 Rakımda Eşsiz Görüntü

Sakarya'nın Taraklı ilçesinde, Bin 100 Rakımda Bulunan Karagöl Yaylası, Doğa Severleri Kendine Hayran Bırakıyor. Karagöl Yaylası'nın Büyüleyici Doğası Kesinlikle Görülmeye Değer Bir Doğa Harikası.
700 yıllık Çınar ağacı zamana karşı direniyor

700 yıllık Çınar ağacı zamana karşı direniyor

Osmanlının fethettiği yerlere iz niteliğinde diktiği çınar ağacı, Osmanlı evleriyle ünlü Sakarya’nın Taraklı ilçesinde 700 yıldır zamana meydana okuyor.
Tarihi Hamam bakın ne halde !

Tarihi Hamam bakın ne halde !

Taraklı’da Ulucami Mahallesi'nde ilçenin gözde mekanlarından bulunan tarihi hamam mezberelik halde

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.