Toçoğlu: Zamanında önümüz kesildi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sakarya Milletvekili Aday Adayı Enver Toçoğlu, AK Parti’ye kuruluş aşamasındayken girişinin engellendiğini söyledi.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sakarya Milletvekili Aday Adayı Enver Toçoğlu, AK Parti’ye kuruluş aşamasındayken girişinin engellendiğini söyledi. 


28 Şubat sürecinde mağdur edilenlerin en başında geldiğini de anlatan Toçoğlu, “O dönem kamu işçisi yüzde 362’lik tarihi bir zam aldı, ipimiz çekildi” dedi.



SİVAS-SAKARYA ÇEKİŞMESİ

Partisinin Kaynarca ve Söğütlü İlçe Teşkilatlarını ziyaretinde konuşan Enver Toçoğlu, sendikal faaliyetlerde Sivas-Sakarya çekişmesinin zamanında AK Parti’ye girişine engel olduğunu kaydetti. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü o dönem ziyaret ettiğini söyleyen Toçoğlu, “Abdullah Bey memnun kalmıştı ve bizi partinin o dönem etkili isimleri arasında olan Abdüllatif Şener’e sevk etti. Şener, Demiryol-İş Sendikası’nda 30 yıllık Sivas ambargosunu kaldıran biz Sakaryalıları tabiî ki soğuk karşıladı. Sonuçta o dönem önümüz kesildi” dedi. 


KAMUDA MAAŞ VE KADRO 

Toçoğlu, 28 Şubat sürecine de değinerek “400 bin işçiyi greve götürdük ve sonunda 1997 sözleşmelerini bağladık. Kamu işçisi maaş olarak 28’inci sıradayken, 2 yılda aldığı yüzde 362’lik tarihi zam oranıyla 1’inci sıraya yükseldi. 8 bin 400 işçi de aynı dönem kadrolu yapıldı. Türk-İş’teki bu başarımızla her faniye nasip olmayacak şekilde Ankara Garında kürsüye çıkıp binlerce işçiye hitap ettik. O dönem, hatırlarsınız ışık kapatma eylemleri vardı. İşçiler de huzursuz imajı verilmek isteniyordu, tutmadı. 28 Şubat süreci böylelikle bizi de kapsamına aldı. Bir çiçek davasına ipimiz çekildi” diye konuştu. 


SİYASET HİZMET ARACIDIR

Sendikal olarak hiç seçim kaybetmediğini, siyasette ise şanssızlıklar yaşadığını anlatan Toçoğlu, hakkındaki “Çok parti değiştiriyor” iddialarına da yanıt verdi: Geçmişte Doğru Yol Partisi’nden aday oldum, ön seçim yapıldı. Mesela Kaynarca’da 1’inci çıkmıştım. Hendek ve Akyazı’da oylar değiştirilince 3’üncü sıraya konuldum. AK Parti’de zamanında önümüzün kesildiğinden bahsettim. Sonra MHP’den illa aday ol teklifi geldi. O zaman gördüğümüz bazı sorunlara çözüm olabiliriz düşüncesiyle hareket ettik. Siyaseti siyaset için yapan ya da meslek gibi gören biri olmadık. Siyaseti millete hizmet aracı olarak bildik”


TEMAYÜLDE DESTEK İSTEDİ

Kaynarca ve Söğütlü’de partililerden temayül yoklamasında destek isteyen Toçoğlu, “Muhafazakâr, demokrat ve milliyetçi yapısı nedeniyle AK Parti’deyim. İnançlarını yaşayan biriyim. Yanımızda yürüyeni, destek olanı mahcup etmeyiz. Bana güvenenlerin başını her zaman dik tutarım. Allah bize hizmet etmeyi nasip etsin” dedi. Kaynarca ve Söğütlü’de partililerce “Enver abi” olarak karşılanan Toçoğlu, gördüğü ilgi nedeniyle temayül yoklaması öncesi moral buldu. 


TEŞKİLATLARDAN ÖVGÜ


Toçoğlu, Kaynarca’da kalabalık partili grup tarafından karşılandı. Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, “Enver abinin verdiği enerjiyle 7-0 sloganına inancımız arttı” dedi. Kaynarca İlçe Başkanı Murat Kefli ve partililer, Toçoğlu’na yakın ilgi gösterdi. Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, “Enver ağabeymiz, partimize Sakarya’da güç kattı” ifadesini kullanırken, Söğütlü İlçe Başkanı Adem Fidan’da “Enver Toçoğlu, partili partisiz herkese desteği ve yardımı olan ağabeyimizdir” dedi. 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.