TA-Hİ-DER'in Konferansına Yoğun İlgi

Araştırmacı Yazar Abdullah Yıldız tarafından önceki gün Taraklı Ortaokulu’nda verilen ‘namaz ve Diriliş’ konulu konferansa Taraklılılar yoğun ilgi gösterdi.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Konferansa; Taraklı Kaymakamı Muhammet Kaya, Ak Parti İlçe Başkanı Erdal Özen, dernek üyeleri ve davetliler katıldı.

Taraklılara Hizmet Derneği (TA-Hİ-DER) üyesi Ali Çelikkan’ın sunuculuğunu yaptığı konferans, Selçuk Keskin’in Kur’an tilaveti ve Ali İhsan Pektaş’ın okunan ayetlerin mealini vermesiyle başladı.

Ali Çelikkan, Ankebut suresinde geçen "Sana vahyedilen kitabı oku ve namazı kıl. Şüphesiz ki namaz hayâsızlıktan ve kötülükten alıkoyar” ayetine değinerek, şuurla ve hakikatine erilerek, farkında olunarak, ne olduğu bilinerek kılınan bir namazın, namaz dışında da insanı her türlü çirkinlikten, uygunsuz davranıştan, edep dışı hareketlerden alıkoyacağını hatırlattı.

TA-Hİ-DER Başkanı Alaattin Özçayır ise derneğin bu tür faaliyetleri ile insana yatırım yapmayı amaçladıklarını belirterek programa katılan başta Taraklı Kaymakamı Muhammet Kaya olmak üzere katılımcılara ve bilhassa Yazar Abdullah Yıldız’a teşekkür etti.

Namazın tadil-i erkânından başlayarak bütün hayatımızı etkileyecek, mü’mini çepeçevre kuşatacak bir namazın nasıl olması gerektiğini anlatan Abdullah Yıldız, dnin direği olan namazın her şeyden önce gelmesi gerektiğini vurguladı.

Abdullah Yıldız, çağın Ebu Leheblerini ve Ebrehelerini görerek, surelerin anlamlarını namaz esnasında düşünerek, bilinç içerisinde kılınan bir namazı hayatımıza ikame etmemiz gerektiğinin altını çizdi.

Kaymakam Muhammet Kaya, konferans sonunda Yazar Abdullah Yıldız’a Taraklı hatırası olarak Taraklı’nın fotoğrafı bulunan tablo ve Taraklı yöresel ürünlerini içeren paket hediye etti.

Toplam 1 saat 45 dakika süren konferans dinleyiciler tarafından dikkatle takip edildi. Programın sonunda Yazar Kitaplarını imzaladı. Yayınlanmış yaklaşık 40 kitabı bulunan Abdullah Yıldız’ın eserlerine Taraklılılar yoğun ilgi gösterdi.

Kitapların imzalanmasının ardından Abdullah Yıldız’la, Kaymakam Muhammet Kaya’ın da katılımı ile Taraklılara Hizmet Derneği’nde samimi bir havada çay sohbeti yapıldı.


#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Ahi Naci İşsever
30.11.2015 / 16:38:14
Allah sizden razu olsun. İlim Dünya'nızda "İslâmın" geciken reformuna dair bir kımıltı var mı? Allah sizden -gene- razı olsun.
Ahi Naci İşsrver
1.12.2015 / 09:36:09
İçinizden biri yorumları sildi. Ahi Naci.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.