91'lilere NE OLDU

Yine geçmiş zaman olurki dedik. Ve bundan 16 yıl öncesine gittik.
Yayın: Güncelleme:

Bizler 51 mevcutlu küçük bir lisenin 7. mezunlarıydık. 1988 yılında başladığımız lisemize, 1991 yılında göz yaşlarıyla veda etmiştik. Ben İlk okuldan sonra bir İstanbul macerası yaşamıştım. Bir ara öğrenimime kısa bir süre ara verip müzik dersleri aldıktan sonra içimdeki okuma heyecanı ve Taraklıya kavuşma arzusuyla Yeniden bu güzel beldeye geri gelip liseyi burada okumaya karar almıştım.

Taraklı lisesine ilk gittiğim gün müthiş bir heyecan yaşamıştım. E ne de olsa yıllar önce okuduğum ilk okul sıralarında şimdi bir lise öğrencisi olarak oturuyordum. İlkokul bizden sonra yukarıya taşınmış ve bu bina lise olmuştu. Bu heyecanın bir diğer sebebi ise arkadaşlarımın yeni olmasıydı. Her biri memleketimizin çocuklarıydı ama ben öğrenimime ara verdiğim için benden iki sene geriden gelen arkadaşlarla okuyacaktım artık. Onlarla sokakta arkadaşlıklarımız oldu ama bir okul ortamımız olmamıştı.


Taraklı lisesi öğretmenleri ve öğrencileriyle o yıllarda lise için ilklere imza atıyordu. İlk okul gecesini biz yapmıştık. SANA REY VERİYORUM isimli piyes uzun zaman konuşulmuştu.Uzun bir çalışmanın ardından piyes bitiminde, perde kapanırken ayakta alkışlanmıştık. Abdulkadir hocamızın bazen rahatsızlandığında yerini başka hocalarımıza bırakarak, bazende kendi kendimize provalar yaparak bu oyunu çıkarmıştık.


lise ikinci sınıfa başladığımızda yeni bir durum çıktı karşımıza, lise tarihinde ilk defa kalabalık bir sınıfına sahip olduğu için bizler Fen-Edebiyat sınıfı olarak iki sınıfa ayrıldık. biz 16 kişi edebiyat bölümünü seçerken diğer 5 arkadaşımız fen bölümünde istikbal aradılar.


Ayrıca lise ikinci sınıfta yine bir ilke imza atıyorduk. İlk defa halka açık bir münazara yapılacaktı. Çekilen kura sonucunda rakibimiz kardeş sınıf olmuştu. Lise 3'te ise fen sınıfındaki arkadaşlarımızla birlikte olup kendi oynayacağımız oyunu kendimiz yazmıştık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bazı yerleri sansüre uğrasada oyunumuz için onay almıştık.


O zamanlar internet olayı yoktu. bazı derslerde kaynaktan faydalanmak içinde inanır mısınız Geyve'ye kadar giderdik. Sosyoloji dersinden bir dönem ödevi için 50 sayfalık bir tez hazırlamıştık. Musa Hocamızın eminim şu an arşivinde duruyordur o ödev.


Birbirinden güzel üç sene rüya gibi uçup gitti. Bazı pişmanlık duyduğumuz şeyler olduysada sonradan pişman olmayacak bir çok başarılı ve güzel şeyler yaptık. Öğretmenlirimize saygılıydık. Onların nasihatlerini can kulağıyla dinlerdik. Yeri ve zamanında nasıl davranılacağını bilirdik, hukukumuz iyiydi. Bizim şanslı bir başka yönümüz de küçük bir ilçenin öğrencileri olduğumuz için arkadaşlarımızla hala görüşüyor olmamız ve öğretmenlerimizle hala diyalog içinde olmamızdır. Bu gün matematik zekasına hayran olduğum bir Rafet hocamızı, geçen yıl görme imkanı bulduğum İsmail Hakkı hocamızı, Abdülkadir Hocamızı, Mustafa KURT hocamızı, şu an memleketimizde bir esnaf dükkanı olan ve bizleri mesajlarıyla sık sık onurlandıran Baki YILDIRIM hocamızı, derslere bizim okulda başlayacağını duyduğumuzda sınıfta bir sevinç çığlığı attığımız Musa hocamızı o Musa Hoca ki ilk dersinde hiç ayağa kalkmadığı için arkadaşlar arasında konu olmuştu. Ve Köksal hocamızı, Malatyadan Metin Oğuz hocamızı, Askerliğini bizde coğrafya öğretmenliği yaparak tamamlayan Mustafa AKAVCI hocamızı, Bir fırtına gibi gelip bize bir kaç ayda ingilizceyi öğretme azminden hiç yılmayan Nesrin ARINCI hocamızı, Elif hocamızı, Metin KÜTÜK'lü hocamızı, geçen MSN de chat yaparken rastladığım beni hatırlamakta güçlük çeken Bilgihan KARAAĞAÇ hocamızı unutmadık unutmayacağız.Hepsine de burdan şükranlarımı iletiyorum.


Arakdaşlarımızın da bir çoğu Polislik mesleğini seçtiler. İçimizde öğretmen olan var.bazıları hala Taraklımızda esnaflık yapıyar. Bir çoğu evli ve ALLAH bağışlasın çocukları var.Hemen hemen hepsiyle de görüşme imkanımız oluyor.


Bazen aklımdan geçmiyor değil, biz 91 mezunlarını içeren bir internet sitesi kurayım diyorum ama baya zahmetli bir iş. Ama Taraklı lisesi idareceileri böyle bir şeyi düşünüyorlar mı acaba? hani şöyle her mezun için sayfalar olsa, onların faaliyetleriyle ilgili fotoğraflar olsa, öz bilgileri olsa, ne güzel olur!

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Fethi AKTEPE
7.05.2007 / 14:10:16
Ufuk güzel bir konuya değinmişsin senin bu yazdığın yazıyı okuyup belki mail adreslerini buraya yazarlar ve görüşme imkanımız olur...
ufuk şen
7.05.2007 / 17:23:40
Fethicim öyle diyorsun da arkadaşlar buraya hele bana mesaj atmaya korkuyorlar. Biz onları çarpıyoruz ya
Baki YILDIRIM
8.05.2007 / 21:19:35
Kıymetli öğrencim,Ufuk ŞEN bilgisayarda gezinirken köşe yazını görüp okudum ve doğrusu o yılları bir de ben şööyle bir hafızamdan geçirdim ve çok duygulandım.Bizleri unutmayıp hatırladığın için sizi kutluyorum ve teşekkür ediyorum.Örnek olacak bir davranış göstermişsiniz.Hatırlanmak ve hatırlamak çok güzel bir dugu.aynı duyguları bizler de yaşıyoruz.size ömür boyu başarı ve mutluluklar diliyorum.hoşca kalın selamlar....Öğretmenin :baki YILDIRIM/TARAKLI
Bilgihan KARAAĞAÇ
21.07.2008 / 23:44:44
Ufukçuğum,yazını yeni gördüm.Umarım o yıllarda ilklere imza atan taraklı lisesi öğretmenleri ve öğrencilerini toplayabilirsin.Gerçi bu konuda sana izzettin yardımcı olur çünkü okuttuğum çoğu öğrencime onun sayesinde ulaştım.TARAKLIYA SEVGİLERLE...

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.