Eller Eller

Ellerimiz az çok yaptığımız işi ifade eder. Bu arada Aşağıda Bestesini yazdığım Yıldırım GÜRSES'e ALLAH'tan Rahmet diliyorum
Yayın: Güncelleme:

Sallanır dile gelir
Bülbüller güle gelir
Öpülür hale gelir


Konuşan ellerimiz

Savrulan mendil gibi
Kalplerde kandil gibi
Aşk okuyan dil gibi


Kıvrılan ellerimiz

Mektup yazar naz eder
Kışlarını yaz eder
Açılır niyaz eder
Uçuşan ellerimiz




  Çağırırken yüzünü, kovarken sırtını, iki yana sallandığında ayrıldığını gösteren, “Dur!” derken dik, “Geç bunları!” derken eğik duran, açıldığında isteyen ve veren, yumulduğunda öfkelenen ve vuran, Üst üste geldiğinde ALLAH ’ı, iç içe geldiğinde kulları öven, kura çekerken titreyen, bıçak çekerken titreten, makasçılarla trenlerin, terzilerle kadınların yolunu değiştiren, şifreyi kurcalarken rakamları, buket yaparken çiçekleri okşayan, çizen ve silen, kazan ve gömen, gölgesi çocuklara tavşan, büyüklere kurt masalı anlatan ellerimiz var bizim.



Ellerimiz, amalar gibi okumak, ahrazlar gibi konuşmak için var. Ellerimiz bir yüzü tarif etmek için dokunuyor, ellerimiz bir sözü tarif etmek için oynuyor.



  Pul koleksiyonu olur da el koleksiyonu olmaz mı? İşte Renk renk eller size. Mavi, yeşil, kırmızı eller. Şu siyah el yumrukmuş ona kadar saydıran, şu sarı el bir Çinli’nin; pirinç tarlasında bulunmuş, bu el bir prensese ait; değince kararıyor, bu el bir dağcının titriyor hala, şu el de bir diplomatınmış zamanında çok sıkılmış, şimdi canı sıkılıyor. Çevirmeye devam et sayfalarını el koleksiyonunun. Korkma ışığı söndür ve yandığını gör; fosforlu bir hırsız eli bu.



  Hani çocukluğumuzda oynardık “el el üstünde kimin eli var?” oyunu’nu. Herkes elini bir başka el üstüne koyardı, tabii gözlerimiz kapalı. İçimizden biri gözünü bir açsa görecek; hayır ama oyunu bozmazdı kimse.



  Peki sizler birbirlerinizin ellerini ne kadar tanıyorsunuz? Eller insanın yaptığı işin adeta aynasıdır, kimliğidir. Ben mesela semerci Rahmetli Hasan amcanın elini hemen tanırdım. Yine semerci Mehmet amcanın, Mustafa amcanın da. Rahmetli sobacı Mustafa amcanın ‘ da ellerini tanımamak mümkün değildir. Ya Sanayideki tamircilerin elleri; Tornacı Ekrem Ustanın, Aladdin ustanın ve diğerlerinin ellerini ne kadar çabuk tanırsınız değil mi? Baba mesleği olan saraçlığı hala devam ettiren Kadir amcanın ellerini tanımamak mümkün mü? Elbiseleri okşayan, onlara şekiller veren; terzi İdris Ustanın, Selahattin Ustanın ve Cemal ağa beynin , Emin amcanın ellerini sıktığınızda o zarifliği hissedesiniz. Bu arada ayakkabıcı Mustafa’yı da unutmamak gerekir. Son yıllarda bizim memleketimizin dışa tanıtılmasında yaptıkları ürünlerle büyük katkıları olan İsmail TOPUZ ’u ve Sıtkı BULUNTEKİN ’i unuttum sanmayın.



 Vee; cefakar ve vefakar annelerimizin mübarek elleri; onlar her elin üstündedir. Ot kesen, ot toplayan, Yemek yapan, elleri su ’dan çıkmayan, saçımızı okşayan Güz geldi mi bahçelerde elma ve ayvaları sandıklara dizen, Şefkatlerini her şeyde belli eden kutsal varlıklarımızın elleri kına kokar, sevgi kokar.



  Eğer yeryüzündeki bütün elleri bir masanın üzerine koysalar, şu yukarıda saydığım elleri teker teker çıkarır bulurum diğer ellerin içinden.





 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

musa gürol
17.05.2007 / 00:13:40
Ufuk kardeşim tebrikler.Üretmeye devam et.Sizleri takip ediyoruz.Sizler benim ilk gözağrımsınız.Selamlar.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.