Okul Kayıtları İnternetten Yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı, geçen yıl 5 ilde uyguladığı internetten kayıt sistemini bu sene ülke geneline yaygınlaştırıyor.
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

'E-okul' olarak adlandırılan projeye göre, veliler herhangi bir bilgisayar üzerinden çocuğunu okula yazdıracak. Kayıt parası ve bağış gibi dertlerden kurtulacak olan anne-babalar, gerekli evrakları daha sonra okula ulaştıracak. Bakanlık, muhtarlıkları da devreden çıkarıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun adrese dayalı nüfus bilgileri ve Merkezî Nüfus İdaresi Sistemi'ni kullanacak olan Milli Eğitim, kimin hangi adreste oturduğunu bilgisayardan tespit edecek. Bu sebeple velilerden ikametgah belgesi istenmeyecek. Mevcut sistemde her çocuk, ev adresine göre belirlenen okula gitmek zorunda. Ancak bunun üç istisnası var. Halen anasınıfında eğitim gören çocuklar, adresleri tutmasa bile kendi okullarına devam edebilecek. Birinci sınıfa yeni başlayan çocuklar, kardeşinin okuluna gitmek isterse adres dikkate alınmayacak. Bakanlık, çalışan anne-babalara da kolaylık sağladı. Veliler isterlerse kayıt için işyerlerine yakın okulları tercih edebilecek.

MEB İlköğretim Genel Müdürlüğü, e-kayıt sistemi ile ilgili hazırladığı genelgeyi Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in imzasına sundu. Bakanlık yetkilileri, e-kayıt sisteminin geçen sene İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Eskişehir'de uygulandığını hatırlatarak 300 bin civarındaki öğrencinin ilköğretime bu sistemle kayıt yaptırdığını ifade etti. Öğrencilerin bilgilerini web ortamında depolayan bakanlık, nakil işlemlerini de elektronik ortamda yapacak. Her kayıt döneminde yaşanan ikametin belgelendirilmesi problemi bu yıl yaşanmayacak. Bakanlık, kayıtlarda Türkiye İstatistik Kurumu'nun adrese dayalı nüfus bilgileri, Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi ve e-okul için depoladığı web tabanlı bilgileri kullanacak. Başvuru sırasında ikametgâh gibi herhangi bir belge istenmeyecek, velinin beyanı yeterli olacak. Adresle ilgili yanlış beyanda sorumluluk veliye ait olacak. Anadolu ve fen lisesi gibi liseler ile meslek liseleri e-kayıt sistemi dışında tutulacak. Okul kayıtlarının sınavla öğrenci alanlar dışında temmuz ayının ortalarında bitmesi bekleniyor. İlk ve orta dereceli okullarda karneler 19 Haziran'da verilecek.


Kaynak:Haberzade.com

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.