Mucizevi kurtuluş

Bir tartışma sonucu bıçakla şah damarı kesilen şahıs, ölmekten mucizevi bir şekilde kurtuldu.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:
Bir tartışma sonucu bıçakla şah damarı kesilen şahıs, ölmekten mucizevi bir şekilde kurtuldu.

 Taraklı İlçesi ile Göynük sınırı yakınında çıkan kavga sonucu boğazının sol tarafındaki şah damarı bıçak darbesiyle kesilen Şahin Yağan (38)'ın hayatta kalması herkesi şaşırttı. Şah damarı kesilir kesilmez fışkıran kanı arkadaşının iyi bir şekilde tampon yapması ve hızla hastaneye yetiştirmesi Şahan'ın hayatta kalmasını sağladı. Toyotasa Acil Yardım Hastanesi'ne ulaştırılan Şahin Yağan hemen ameliyata alındı.

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Kalp -Damar Cerrahisi Uzmanı Opr.Dr. Kubilay Elhan, çok riskli bir ameliyatı göze aldı. 1, 5 saat uğraş sonunda doktor Elhan, Sakarya'da ilk kez, kesilen şah damarını dikerek mucizevi kurtuluşun asıl kahramanı oldu. Elhan, "Hasta geldiğinde çok kan kaybetmişti. Daha büyük bir hastaneye sevki söz konusu bile değildi. Çünkü saniyeler bile önemliydi. Kanamanın tamponla kısmen kontrol altına alınması büyük bir şanstı. Damara tampon yapılmasaydı hasta 2 dakika gibi bir zamanda kan kaybından ölebilirdi. Çünkü şah damarın genişliği 1 santimetreyi buluyor. Buradan oluk gibi kan akar ve hastayı dakikalar içinde öldürebilir." dedi.

Hastayı hemen ameliyata aldıklarını ifade eden Elhan şunları söyledi: "Ameliyata başlarken tamponu çeker çekmez kan tazyikli bir şekilde fışkırıyordu. Şah damarı tamamen kesilmişti. Damarın kesildiği yerin sağına ve soluna hemen klemp taktık ve kanamayı durdurduk. Saç telinden daha ince iple 1 saatte damarı dikmeyi başardık. Kalın iple diktiğimiz taktirde kanın bölgede pıhtılaşıp damarı tıkaması söz konusu idi. Bu sebeple en ince iple dikkatli bir şekilde dikimi gerçekleştirdik."

Elhan, Yoğun Bakım Servisi'nde hastanın tedavisine devam edildiğini ve sağlık durumunun iyiye gittiğini belirterek, "Hasta hayati tehlikeyi atlattı. Kan takviyesi yapıyoruz. Şu an konuşma güçlüğü çekebilir ancak bir kaç içinde tamamen ilileşerek sağlığına kavuşacak. Bir kaç gün içinde de taburcu edebiliriz. Bir hastayı hayata döndürmeye vesile olduğum için mutluyum." diye konuştu.

Şahin Yağan ise hayatta olduğuna hala inanamıyor.


 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.