Az Akıyor Ama Beklemeğe Değer

Gelen Geçen Bu Sudan Almadan Geçmiyor.
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:


Taraklı İlçsesinin Duman Köyünün girişinde bulunan, yaklaşık köye 200 m. olan bu suyun farklı bir özelliği olduğu söyleniyor. Daha önceleri köyün batısında 1 km. uzaklıkta bulunan ve adına "Gelenci" suyu denen bu suda köy halkının çamaşır yıkadığı belirtiliyor. Köy halkının yıllar öncesinden bu günedek çamaşır yıkamaya bu suya gittikleri ve az akmasına rağmen yaz kış kesilmediği söyleniyor. Yaklaşık 1 km. den köyün 200 m. yakınına 10 yıl önce getirilen bu suda evinde çamaşır makinesi olmayanlar yine de çamaşırlarını burada yıkadıklarını belirtiyorlar. Bir kalıp sabunla sayısız çamaşır yıkarız diyen köy halkı keşke su biraz daha fazla olsa diyorlar. Ayrıca köye uzaktan ziyarete gelnlerde bu sudan almadan geçmiyorlar. Nesibe Atar (20) su hakkında şunları söyledi. "Bidonlarımız geç dolsa bile beklemeye değer. Çünkü şifalı su olduğunu bizde duyduk, gelmişken bu sudan bizde yararlanalım istedik" dedi. Suyun bir çok şeye faydasını belirten Sadife Çınar (80) ise "pişmeyen nohutlar bu suyla daha kolay pişirilir"dedi. Su hakkında geniş bir bilgi olmadığını belirten köy halkı aslında bu su incelenmeye değer olduğunu söylediler.




 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

İbrahim ARSLAN
31.05.2007 / 20:15:27
Her yörede farklı bir takım değişik sulardan bahsedilir.15 sene çocukluğumun geçtiği,her tarafında çok güzel hatıralarımın olduğu,hep kendi köyüm gibi gördüğüm Duman köyündeki bu suyun,içenlere şifa olmasını dilerim.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.