Sakarya'daki Ortak Basın Açıklamasını TA-Hİ-DER Üyesi Okudu

Çeşitli STK’ların katılımıyla oluşturulan Sakarya Gençlik Heyeti tarafından, Ankara Kızılay’da meydana gelen terör saldırısıyla ilgili ortak basın açıklaması yapıldı.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Ankara Kızılay’da gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenler için, Adapazarı Orhan Camii’nde kılınan gıyabi cenaze namazının ardından okunan basın açıklaması; Sakarya’da birçok Sivil Toplum Kuruluşunun katılımıyla oluşturulan Sakarya Gençlik Heyeti adına okundu.

İlim Yayma Cemiyeti, TA-Hİ-DER, Sakarya İHH, TÜGVA, İlim ve Hikmet Vakfı, KADEM, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, Milli Eğitimciler Birliği Derneği, SAÜ Yedirenk, Yedirenk UOD, Genç Hareket, Özgür-Der, Ribat Gençlik, Ensar Vakfı, Vuslat ve Sakarya Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü gibi çeşitli STK’lar tarafından hazırlanan ortak basın açıklaması metnini, Taraklılara Hizmet Derneği (TA-Hİ-DER) Üyesi Enes Dönmez okudu.

Açıklamada; gerçekleştirilen terör saldırılarının, ayrışmaya değil, birlik ve beraberliğe vesile kılınması gerektiği vurgulandı.

Ortak Basın Açıklamasının Tam Metni:

Değerli Basın Mensupları,

Bu açıklamayı Sakarya Gençlik Heyeti olarak gerçekleştiriyoruz.

Ankara Kızılay’da meydana gelen ve onlarca insanımızın ölümüyle sonuçlanan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz, yaşanan zulme buğz ediyoruz.

Biliyoruz ki kardeş katli bugün başlamadı. Kâbil’in, kardeşi Hâbil’i öldürmesiyle başlayan bu süreç, kıyamete kadar sürecek, bunu biliyoruz. Bu sebeple Allah’a ve tüm insanlığa karşı sorumluluk şuuruyla, Kâbil ve taraftarlarının işlerini kolaylaştıracak, onların isteklerine hizmet edecek her türlü yersiz reaksiyondan uzak duruyoruz.

Mâsum insanları hedef alan son saldırı gösteriyor ki terör unsurlarının kullanacakları başka bir enstrüman kalmamıştır. Kaba kuvveti, şiddeti, zulmü seçen şer odaklarının, savundukları davanın çürüklüğüne delil teşkil eden bu saldırılar; korkularımıza değil, bilakis cesaretimize güç katmaktadır. Nitekim Kâbil de zulüm batağına; kabul görmeyen, samimiyetsiz, o âdi sunağı ile düşmüş idi. Velhasıl teröristlerin güttükleri bu içi boş haksız davaları; ne Hak ne de halk tarafından kabul görecektir. Bu sebeple sabrımızla oynanması nâfiledir. Bilinmelidir ki sabrımız kadar metanetimiz de güçlüdür.

Birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi kimsenin bozmasına izin vermeyeceğiz. Çünkü biz terör unsurlarının büyük bir oyunun parçası olduğunu, arkalarındaki küresel güçlerin hangi gaye ile bu kuklayı oynattığını çok iyi biliyoruz. Sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada kuklacılık yaparak, kardeşi kardeşe kırdırmanın planlarını yapan güçleri tanıyoruz. Onların gayelerini eskiden beri biliyoruz.

Tekrar ediyoruz ki bu saldırılar; korkumuza değil, cesaretimize güç katmaktadır. Sokakta, caddede, meydanda, sosyal medyada korku ve panik havası estirerek insanları birbirine düşürmeye çalışan maksatlı söylem ve yayınlar da işe yaramayacaktır. Zira zulme dayalı her davanın içi boştur, bâtıl sözün gücü yoktur. Biz, sözlerin en güçlüsünü haykıran Hz. Peygamber’in, “Kardeşler olun” sözünü tutacağız. Bu saldırıları ayrışmaya, kutuplaşmaya değil; birlik olmaya vesile kılacağız. Aklıselimi elden bırakmayacağız.

Yeter ki…

Âdemoğlu’nun başı sağ olsun.


#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.