Güven

Sevmeden önce güvenmeyi öğrenmeliyiz. Sevdikten sonra öğrenirsek çabucak biter sevgi.


Yayın: Güncelleme:

Ne tuhaf değil mi? İnsan ilk bakışta bir çift göze inanabiliyor; yıllarca birlikte yaşadığı, ömrünü verdiği insana güvenemiyor. Bu nasıl bir çelişkidir?



‘Sana inanmıyorum, yalan söylüyorsun’ bunlar ne kadar onur kırıcı ve yıpratıcı sözler. Bunları söylerken hangi ruh haliyle söyleyebiliyoruz. Herhalde nefretle ya da usanmışlıkla… Peki, sonu, sonu ne olacak? Bunları söylerken ilişkimizi düşünüyor muyuz? Bence hayır. Sadece bencilliğimize ve içimizdeki şeytana yeniliyoruz. Hadi bir kere ilişkinin, o zamana kadar yaşanmışlıkların hatırına affetti. Bir daha tekrarlanırsa o zaman nasıl affetsin? Artık karşı taraf bize güven duygusunu yitirir. Ve ilişki bayağı bir hal alır. İlişkilerdeki karşılıklı güvene ne oldu? Bundan sonrası karşılıklı güvensizlik içinde, kinle, nefretle geçer. Ve gitgide insan paranoyaklaşır. Sonunda da bir çift daha mutsuz olarak hayatına devam etmek zorunda kalır.




Tamam, bu hallere düşüyoruz. Düşüyoruz da nasıl düşüyoruz? Kimler, neler sürüklüyor bizi buralara? Ben sevginin sürüklediğine inanmıyorum. Seven insan kıskanır sözüne de inanmıyorum. Seven insan gereksiz kıskançlıklarla sevdiğini üzmez. Onu yapmadığı şeyden ötürü suçlamaz. Çünkü gerçek seven sevdiğiyle bütünleşir. Birinin acısı diğerinin acısı, birinin elemi diğerinin elemi, birinin mutluluğu ikisinin birden mutluluğu olur.




Sevmeden önce güvenmeyi öğrenmeliyiz. Sevdikten sonra öğrenirsek çabucak biter sevgi.



 



GÜVENSİZLİK BİR YERE KADAR…

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Alaaddin DOĞAN
7.06.2007 / 14:53:15
Önce selamlar. arkadaşım haklısın ama haklı olmak gerçekleri değiştirmeye yetmiyor. Hayat böyle işte. işin içine menfaatler girdiği zaman en çok tanıdığını zannettiğin kişilerin bile ne kadar çabuk değişebildiğini hayretler içinde seyrediyor insancıklar. Menfaat sadece maddi anlamda olmayabiliyor, kimi zaman manevi anlamdada insancıklar menfaatlerinin peşine düşebiliyorlar.bazı insancıklar da sevdiklerine karşı çok uzun müddet rol yapabiliyorlar. taki işte o menfaat denen şeyle karşılaşıncaya kadar.bi sonuca varmamı bekleme, ne yazıkki sonucu yok bunun.saygılarımla
o bende kalsın
12.06.2007 / 00:06:10
fatma kardeşim iyi güzel yazmıssında bu yazının amacı ne güven duygusumu sen çiftlerin birbirlerine yapmaları gerekenleri anlatmıssın bundan bızene sen ınsanları hayati cevremızde olan gerceklerı acı sevıncı anlat bıze sen zeki bir kızsın daha guzel yazılar yazabılırsın.
koruma
13.06.2007 / 10:43:22
günaydın fatma hanım yazdıklarınız gayet gerçekçi ve çok doğru kısacası yazdıklarınıza gönülden katılıyorum. eleştirmek istediğim tek şey;cümlelerinizde biraz anlam düşüklüğü seziyorum. Eğer cümlelerinizi daha akıcı ve anlam bütünlüğü içinde yazarsanız kimse sizin elinize su dökemez bu köşe yazılarında.iyi günler.
Emine
16.06.2007 / 10:33:14
Bütün kainat birbirine sevgi ile bağlanmış sevgini vermeyi öğren çünkü yüreğin anlasın ki hepsine yer varmış,sevgisiz insandan dünya korkarmış... MEVLANA Önce saygı,sevgi gerekiyor kişilik meselesi herkese çok fazla güvenmemek lazım. Konuşmak,yazmak kolay olur bu tarz konuları ama yaşayanlara sormak lazım bir çok insan yaşadığı olaylar karşısında güven problemi yaşıyor haklı olarak olaylara duygusal değil görsel ve mantıksal bakarsanız daha iyi olur bu yazı çok sevimli ve iyimser kalıyor önemli olan çözüm üretmek,herkesin kendi elinde ne çok güvenin karşınızdakine ne de az :)
Emine
22.06.2007 / 15:19:35
Selamün aleyküm bu nasıl iş ya yaptığım yorumu siliyorsunuz madem sileceksiniz yayınlamayın yani 2 gün sonra silmenin ne anlamı var anlamadığım şey yorumumda hakaret yok bişey yok azıcık eleştiriye de gelemiyorsanız yazmayın bu sitede yazı nasıl bişey bu ya kınıyorum sizi önce doğru dürüst yazı yazmayı öğrenin,biraz makale okuyun,köşe yazarlarını iyi takip edin bişeyler öğrenin sonra yazmaya başlayın bir daha yapılan yorumları silmeyin ya da silerken bir açıklama yapın ayıptır ... ______________________________Editörden:Emine Hanım,siz öncelikle mail inizi bir yazarmısınız. Eleştirmek kolay,Soyadınızı bile yazmıyorsunuz. Siz Kimsiniz önce bir tanıyalım sizi...
İzzettin KÖMÜRCÜ
22.06.2007 / 16:01:59
VE ALEYKÜM SELAM; EMİNE BACI,BİZ SİZDEN MAAŞ FALAN ALMIYORUZ..AMME HİZMETİ YAPIYORUZ..KEZA FATMA KARDEŞİM DE ÖYLE..MADEM YAZILARI BEĞENMİYORSUN GİRMEYECEKSİN..OKUMAYACAKSIN YAZIYI..FATMA "BENİM YAZIMI OKUYUN" DİYE KİMSEYE PARADA VERMİYOR..SONRA BİZ BURADA AKIL ALMIYORUZ..AKIL SATIYORUZ:))KUSURA BAKMA AMA UKALACA YORUM YAPMANIN GEREĞİ YOK...
fatma ibri
25.06.2007 / 11:06:02
makale bilimsel yazı demektir.araştırma yapılmadan ve doğru kullanılmadan makale yazılmaz.ben kişisel fikirlerimi sizlere denemeyle sunuyorum.herkesin fikrinede saygı duyuyorum.lütfen sizde benim yazılarıma ve fikirlerime saygı duyun.
Cemalettin CINAR
2.07.2007 / 11:43:45
Yazarimiz Fatma ibri yi candan tebrik ediyorum. insan hayatindaki cok onemli gerceklere deginmis. Olaylari yasamiscasina anlatmis. Pozitif enerji yuklu insanlarla karsilasmak ne guzel. Basarilarinin devamini dilerim.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.