Canan Çakmak ile Çok Özel Röportaj

AK Parti Taraklı İlçe Kadın Kolları Başkanı Canan Çakmak İle Röportaj
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Değerli Okuyucular,

Röportajlarımıza AK Parti Taraklı İlçe Kadın Kolları Başkanı Taraklı Belediye Meclis Üyesi Canan Çakmak ile devam ediyoruz.

Bizi “Canan Abla” isimli Yöresel Ürün ve Hediyelik Eşya satışı yapılan iş yerinde misafir etti. Keyifli ve çok özel söyleşi oldu. Misafirperverliği için teşekkür ediyoruz.

***

AK Parti Taraklı İlçe Kadın Kolları Başkanı Canan Çakmak İle Röportaj



İ. K-

Sizi tanıyarak başlamak istiyorum söyleşimize. Kimsiniz, nerelisiniz nerde okudunuz. Daha önce siyasetle bir bağınız var mıydı, sizi siyasete iten ne oldu?


C. Ç: “1967 Taraklı/Sakarya doğumluyum Taraklı’lı bir ailenin kızıyım. İlkokulu Taraklı’da Orta eğitimimi Körfez Ortaokul’un da bitirdim Evlendikten sonra Taraklı’da yaşamaya başladım. Yöresel Ürün ve hediyelik eşya satışı yaparak kendi iş yerinde faaliyet göstermekteyim. 2010’da Taraklı AK Parti İlçe Yönetiminde görev almaya başlamıştım. 2011 de atama yapılarak Kadın Kolları Başkalığına getirildim. 2015’te 4. Olağan AK Parti Kadın Kolları Kongresi ile Göreve seçildim.

Siyasette daha önceden aktif olarak yer almadım. Dedem Yaşar Kozcağız Taraklı Belediye Başkanlığı yaptığı için dışarıdan takip ettim. Sizi siyasete iten sorusuna verebileceğim cevap ise merhum Yaşar Kozcağız dedemin fikirleri ve hedefleri noktasında aktif olarak görev yapmam gerektiğini düşündüm. Bu nedenle siyasetin içerisinde yer aldım. Bu dönem Kadın Kolları Başkanlığım ile birlikte Taraklı Belediyesi Meclis Üyeliği de yapmaktayım. ”


İ. K :

Size göre Türkiye’nin en mühim meselesi nedir? Aynı soruyu Taraklı özelinde de sormak istiyorum.


C. Ç: “Ülkemizin en büyük meselesi hiç şüphesiz ki terördür. Terör yüzünden şehit olan evlatlarımız hepimizin yüreklerini dağlamaktadır. Tüm şehitlerimize Allah’dan rahmet diliyorum. Ekonomik istikrar ülkemiz için çok önemlidir Terör bittiğinde ülkemizde kalkınma daha hızlı olacaktır. Taraklı özelinde ise yıllardır el atılmayan ilçenin alt yapısı son dönemlerde yapılan çalışmalarla yenilenmektedir. Dolayısıyla mahallelerimizde cadde ve sokaklarda üst yapı berbat haldedir. Haliyle vatandaşlarımız sıkıntı yaşamaktadır. Meclis üyesi olmam nedeniyle karşılaştığım her vatandaşımızdan bu nedenle büyük eleştiri almaktayız. Artık alt yapı çalışmalarında sona yaklaşılmaktadır. Ve başlayacak üst yapı çalışmaları ile tüm mahallelerde parke ve yeşillendirme çalışmaları yapılacaktır. Ankara caddesinde asfaltlama çalışmaları’ nın da yapılmasıyla vatandaşlarımızın çilesi bitecektir”

İ. K:

“Kadın” konusu siyaset üstü bir konu. Ve ne yazık ki “Şiddet” deyince özne olarak kadın akla geliyor. Bunda belki kadının fiziksel dezavantajı nedeniyle güç faktörü devreye giriyor olsa da duygusal şiddete maruz kalan çok fazla sayıda kadın olduğunu biliyoruz. Siz ne düşünüyorsunuz


C. Ç: “Kadına şiddet sorunu farklı toplumlarda, farklı ülkelerde yaşayan kadınların ortak sorunudur. Dünya’nın her yerinde kadınlar kocaları, babaları, erkek kardeşleri ya da akrabalık ilişkisi bulunan diğer aile üyeleri tarafından şiddete maruz kalabilmektedir. Ülkemizde yasalarımızda özellikle son yıllarda yapılan düzenlemeler ile cezalar artırılmış, şiddet uygulayanların muayene ve tedavilerine olanak sağlayan düzenlemelerde yapılmıştır. Ayrıca kamuoyunda duyarlılık yaratmayı amaçlayan çalışmalarda artarak sürdürülmüştür. Sadece yasal düzenlemeler yeterli değildir. AK Parti iktidarında kadına çok kıymet ve önem verilmiştir. Bunu kadın milletvekili sayısı, Belediye Başkanları ve kadın başkanlarımızla göstermiştir. Benimde Belediye Meclisi üyesi seçilmem bunun bir örneğidir. Ben AK Parti kadın kolları Başkanı ve AK Parti Taraklı Belediye Meclis Üyesi olarak çalışmalara ehemmiyet veriyor ve ciddiyetle katkı sağlamaya çalışıyorum. ”

İ. K:

Doğrusunu söylemek gerekirse başarılı bir başkansınız. AK Parti Taraklı Teşkilatı adına büyük bir avantaj. Seçim süreçlerinde de çok aktif çalışmalar yaptınız. Daha sonraki süreçte nasıl bir yol haritası çizdiniz. Farklı bir çalışma görecek miyiz sizden?


C. Ç: “Başkanlığım dönemimde çok farklı bir kadın kolları oluşturduk. Çalışmalarımızda her zaman bütün partili veya partili olmayan hemşerilerimize çok sıcak ve bir aile olarak yaklaşıyoruz. Hiçbir zaman ayrımcılığa yer vermiyoruz. Herkese aynı uzaklıkta ve aynı mesafede duruyoruz. Partimizin vizyonu olan 2023 ve 2053 hedeflerine ulaşmasında biz kadın kolları yönetim kurulu ve çalışma arkadaşlarımız olarak partimizi en üst seviyeye taşıma çabasındayız. Bu çalışmalarımızı yaparken partimizin her kademesindeki idarecilerimin tecrübe ve bilgilerinden faydalanıyoruz. Her zaman faydalanmaya devam edeceğiz”


İ. K:

Taraklı Belediyesi’nin çalışmaları hakkında ne diyorsunuz.


C. Ç: “Taraklı’da AK Partili Belediyenin gerçekleştirdiği hizmetler halkımızca görülmektedir. Taraklı’da dürüst, şeffaf, eleştirilere açık, çalışkan belediye. Yönetiminin başarıları ortada. Taraklı nerden nereye geldi, buna hepimiz şahidiz. Taraklı artık Sakarya’mızın önemli turizm merkezidir Tarihi evleri, doğa güzellikleri ile her geçen gün adını sıkça duyurmakta ve Taraklı ya gelen turist sayısı artmaktadır. İlçemizdeki bu gelişmeler ekonomiye katkı sağlamaktadır. Taraklılı kadınlarımız bundan en iyi şekilde faydalanmaktadır. Taraklılı kadınlarımız hediyelik eşya ve yöresel ürün satışı iş yerlerinde el emekleri ile ilçeye gelen turistlerin beklentilerine cevap vermektedirler”.


İ. K:

Kadın Kolları Başkanı olmak Belediye Meclisi Üyesi olmak nasıl bir duygu acaba? Daha farklı görevlere talip olayı düşünüyormusunuz, günlük hayatla siyasi hayat arasında bir kıyas yapabilir misiniz?


C. Ç: ” Bulunduğum bütün görevlerde halkla iç içe oldum. Dolayısıyla bulunduğum görevleri bir ayrıcalık olarak değil sadece bir takım görevler almış, sorumluluk üstlenmiş bir durum olarak değerlendiriyorum. Bu sorumluluğun yerine getirilmesi için elimden gelen bütün gayreti gösteriyorum. Benim açımdan değişen bir şey yok. Her zaman hizmet etmek için mücadele ediyorum. Siyasetçinin mutlaka bir beklenti içinde olması gerekmektedir. Ama ben böyle düşünmüyorum. Sadece bulunduğum görevlerde vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet etmeyi düşünüyorum. Bu gün bu görevi sürdürüyoruz. Vatandaşa karşı sorumluluğumuz var. Siyaset uzun soluk ister. Siyasetçi her göreve hazır olmak zorundadır. Hiçbir göreve talip olmadım. Aldığım görevlerde de hiç mahcup olmadım. İstediğim tek şey halkımızın mutlu olmasıdır. Onların duasını almaktır”





İ. K:

Sayın Çakmak, bize vakit ayırdığınız için teşekkür ediyoruz. Son olarak okurlarımıza neler söylemek istersiniz. ?


C. Ç “Öncelikle bu röportaj için size çok teşekkür ediyorum. Çok güçlü Kadın Kolları teşkilatımız var. Taraklı’da çalmadığımız kapı, sıkmadığımız el yok. Kendimizi yetiştirerek halkımızın beklentilerine cevap veriyoruz. Bütün gücümüzle profesyonelce çalışıyoruz. İnsanlara insanca muamele edilince heyecan verici çalışmalar ortaya çıkıyor. Daha başarılı hizmetler için, Ülkemiz için, Taraklımız için çalışmalar yapmaktayız. . Allah’ın izniyle bu birlik ve dayanışmamız her zaman sürecek. Sizlere tekrar teşekkür ediyorum.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Sakarya Türk Tarım Orman-Sen Heyeti, Taraklı Kaymakamı Burak Serttaş’ı Ziyaret Etti

Sakarya Türk Tarım Orman-Sen Heyeti, Taraklı Kaymakamı Burak Serttaş’ı Ziyaret Etti

Sakarya Türk Tarım Orman-Sen Başkanı Murat Yıldırım önderliğinde, yönetim kurulu üyeleri ve Taraklı ilçe Temsilcisi İsfendiyar Çetin, Taraklı Kaymakamı Burak Serttaş’ı makamında ziyaret etti.
Ticaret Borsası yönetiminden Taraklı Ziraat Odası'na Ziyaret

Ticaret Borsası yönetiminden Taraklı Ziraat Odası'na Ziyaret

Sakarya Ticaret Borsası yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç ve Meclis Başkanı Bekir Uztürkile yönetim kurulu üyeleri, Taraklı Ziraat Odası'nı ziyaret etti.
Taraklı’da Yenidoğan İlk/Ortaokulu’nda Coşkulu 23 Nisan Kutlaması

Taraklı’da Yenidoğan İlk/Ortaokulu’nda Coşkulu 23 Nisan Kutlaması

Taraklı Yenidoğan İlk/Ortaokulu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutladı. Taraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Yetkin,Şube Müdürleri, öğrencilerin, öğretmenlerin, velilerin ve okul yönetiminin katılımıyla gerçekleşti.
Taraklı'da da 23 Nisan Coşkuyla kutlandı

Taraklı'da da 23 Nisan Coşkuyla kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104. yılı, Taraklı'da coşkuyla kutlandı. Kutlamalar, Atatürk İlkokulu Bahçesi'nde gerçekleşti.
Taraklı'da 23 Nisan Kutlamalarında Çelenk Sunma Töreni Gerçekleştirildi

Taraklı'da 23 Nisan Kutlamalarında Çelenk Sunma Töreni Gerçekleştirildi

Taraklı ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık Meydanında çelenk sunma töreni gerçekleşti
Kaymakamlık Koltuğuna İsmail Talha Turan oturdu

Kaymakamlık Koltuğuna İsmail Talha Turan oturdu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları Kapsamında Taraklı’da da Temsili Koltuk Devretme Töreni Gerçekleştirildi

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.