Dersi Bırakıp Test Çözün

Uzmanlar ÖSS öncesinde öğrencilere yoğun ders çalışmayı bırakıp sadece test çözmeyi önerirken, eğitimciler de sınavla müfredat uyuşmazlığının faturasını öğrencinin ödemesinden şikayetçi oldu
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:
Pazar günü Türkiye genelinde yaklaşık 1 milyon 700 bin öğrenci üniversite kapısını aralayabilmek için ÖSS'de ter dökecek. Bu yıl sınava girecek öğrencilerin 700 bini, daha önce ÖSS'ye giren öğrencilerden oluşuyor. Büyük bir rekabetin yaşandığı ÖSS kapısında ancak 350 bin kişi üniversiteye ilk adımı atabilecek. Diğer yıllarda olduğu gibi bu yıl da 1 milyonun üzerinde öğrenci elenmişlik duygusu ile karşı karşıya kalacak. Uzmanlar bütün bu olumsuz tabloya rağmen öğrencilerin stresten uzak durmalarını ve ders çalışma tempolarını düşürmeleri gerektiğini söyledi.

KENDİNİZİ RAHATLATIN

Eksen Dershanesi rehberlik öğretmeni Güven Hızarcı, Pazar günü ÖSS'ye girecek olan öğrencilerden yoğun ders çalışmayı bırakarak, 4-5 yılda çıkan soru aralıklarından benzer sorular çözmelerini istedi. Son haftada yoğun ders çalışmanın fayda sağlamayacağını vurgulayan Karaoğlan ÖSS'ye girecek öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Sınava gireceğiniz pazar gününe kadar ders çalışma temponuzu her gün biraz daha azaltın. Sınavdan iki gün önce psikolojinizi rahatlatacak uğraşlarla meşgul olun. Bu süre içinde mümkün olduğunca ders düşünmemeye özen gösterin. Sınava birkaç gün kala erken yatıp erken kalkın. Güne erken başlamak sınavdaki başarınızı mutlaka olumlu etkileyecektir. Sınav öncesi ağır kahvaltı yerine, her gün yaptığınız türden hafif kahvaltı yapmayı tercih edin.”

STRESİ ATAN ÖNDE BAŞLAR

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Fatih Kılıçaslan, stresin başarıyı etkileyen en önemli faktör zolduğunu belirterek, “Üzerindeki stresi atan, sınava bir sıfır önde başlar” dedi. Öğrencilerden ÖSS'yi dünyanın sonu gibi görmemelerini isteyen Kılıçaslan şunları söyledi: “ÖSS öncesi kendinizi sınav psikolojisinden kurtarın. Sınavı gözünüzde kesinlikle büyütmeyin. Sınav stresinden kurtulanların, kurtulamayanlara göre daha şanslı olduğunu unutmayın. Aileler, çocuklarına sınavı kazanamazsa bile önemli olmaya devam edeceğini hissetmelidirler. Sınav öncesi çocuklarını güler yüzle karşılamalılar. Ailelerin mümkünse çocuklarını sınav yerine bıraktıktan sonra eve dönmelerinde fayda vardır. Anne veya babasının kapıda beklediğini hisseden çocuk sınavda daha da heyecanlanacaktır. Heyecan da başarıyı etkileyen en önemli faktördür.”


Uçurum kapanmalı

Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, hükümetle YÖK arasındaki diyalog eksikliğinin ÖSS'ye de yansıdığını belirterek, “Mevcut uygulama okulları pasifize ederken, dershaneleri cazibe merkezi haline getiriyor. Okullar sınava girebilmek için yetki alınan merkez, öğretmenler de diploma hazırlama memuru haline geliyor” dedi. Eğitim-Bir Sen Genel Başkanı Gündoğdu, ÖSS ile Milli Eğitim müfredatı arasındaki makasın her sene biraz daha açıldığını söyledi. ÖSS'nin sınavlarının öğrencilerin yıl boyunca okulda gördükleri derslerle uyumlu olması gerektiğine dikkat çeken Gündoğdu şunları söyledi: “ÖSS sınavları öğrencilerin okulda gördüğü derslerle ağırlıklı olması, aileler arasındaki gelir adaletsizliğini de ortadan kaldırır. Çocuğunu dershaneye gönderenle gönderemeyen aile arasındaki uçurum kapanır.”


Haberzade

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.