Çimento Fabrikasına Karşı Büyük Tepki

DOĞANCIL'DA VATANDAŞLAR ÇİMENTO FABRİASI TEPKİLERİNİ DİLE GETİRDİ. HALKIN TEPKİSİ YÜZÜNDEN ÇED TOPLANTISI YAPILAMADI
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

DOĞANCIL'DA VATANDAŞLAR ÇİMENTO FABRİASI TEPKİLERİNİ DİLE GETİRDİ. HALKIN TEPKİSİ YÜZÜNDEN ÇED TOPLANTISI YAPILAMADI

Geyve’ye kurulması planlanan çimento fabrikasıyla ilgili olarak Doğancıl’da köylüler yolu kapattı. Vatandaşlar traktörleriyle köyün girişini kapattı. Ayrıca Jandarma bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Köyde sivil toplum kuruluşlarının da eylemi başladı. Pankartlarla tepkilerini dile getiren vatandaşlara şehir merkezinden STK’larda katıldı. Çevre İl Müdürlüğü yetkilileri bölgede ÇED toplantısının yapılamadığını belirterek tutanak tutuyor. Tutanağı tekrar yazıyorlar. Tutanağı yazan ekip arabanın içinde kendilerini kitlediler. Tutanağın şirket yetkilisi tarafından okunduktan sonra yeniden yazıldığı öğrenildi.

Bu arada ÇED raporu yapılamadığıyla ilgili tutanak tutuldu. Yetkililer bölgeden ayrıldı

Sakarya Baro Başkanı Zafer Kazan ve İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar'da Doğancıl'a geldi.

Bölge halkı taşıdıkları pankartlarda, "Çimento fabrikasına hayır', 'Doğal yaşamı savunuyoruz', 'Yeşilimizi, meyvemizi, havamızı koruyoruz', 'Çimento mu yiyek', 'Havama toprağıma suyuma dokunma', 'Uzun lafa gerek yok istemiyoruz', 'Ciğerlerimize beton dökmeyin' yazıyor.

Bu toplantı yapılmamalı

İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar’da Doğancıl’a giderek köylüye destek verdi. Gürpınar, “Sizlere destek için buradayız. Çimento fabrikalarını hiçbir gelişmiş ülke istemiyor. Çimento fabrikası kurulacaksa en son kurulacak bölge Geyve olmalıdır. Sizin bu birlikteliğiniz bizi mutlu etti. Size bölgedeki işsizleri işe alacaklarını söyleyeceklerdir. Bu toplantının burada yapılmaması gerekir. Sadece ÇED toplantısı yapılıp yapılmadığına bakıyorlar. Çimento fabrikaları gelecek nesillere kötü bir mirastır. Bu fabrikanın kurulmaması adına ne gerekiyorsa yapı” dedi.

'Geyve’nin ayvasını çimento

fabrikasına yedirmeyeceğiz'

Baro Başkanı Zafer Kazan da Doğancıl’da eylemlerini sürdüren vatandaşlara bir konuşma yaptı. Kazan, “Geyve’nin ovasına sahip çıkmak için bir aradayız. Bu birlik ve dayanışmayı görünce çok heyecanlandım. Bir halk yöresine, ovasına sahip çıkarsa burada doğaya zarar verecek hiç bir şey yapmak mümkün olmayacaktır. Bugün beraberiz. Sakarya’nın STK’ları olarak Geyve için buradayız. Geyve’nin toprağı insana ekmek veriyor. Geyve’nin ovası insanları oksijen veriyor. Peki çimento fabrikası ne verecek. Çimento fabrikası zehir verecek. Bizim Geyve’nin betonuna değil, ayvasına, kirazına, üzümüne ihtiyacımız var. Bugün bunu geleceğe taşımak için buradayız. Geyve’nin ayvasını çimento fabrikasına yedirmeyeceğiz” dedi.

TAŞKENT'TEN KÖYLÜ'YE DESTEK

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ayça Taşkent de Doğancıl'a geldi. Başkan Taşkent bölgede eylemlerini sürdüren kadınlarla bir araya geldi. Ayça Taşkent bölgeye ikinci kez geldiğini belirterek, “İlk haberi aldığımızda gelip sizin düşüncelerinizi almak istedik. Burası bir cennet ve tarım arazisi. Burası Geyve’nin en iyi tarımının yapıldığı yer. Burası Taraklı’nın termal ve yayla turizminin en iyi yapıldığı yer. Taraklı ve Geyve çok kötü etkilenecek. Hiç birimiz sanayiye karşı değiliz Ancak tarımın en düzgün olduğu yerde kurulmasına karşıyız. Fabrika burada kurulursa aldığınız ürünlerin yüzde 70 oranında düşeceğini hepiniz biliyorsunuz. Sadece bırakın ürünü kendi sağlığınızın bile tehlikeye gireceğinin bilincinde olmanız bizi çok sevindiriyoruz. Bu fabrika burada kurulmayacak diyorsanız kurulmayacak” dedi.

Kaynak:

http: //www. sakaryayenihaber. com/79530-zafer-geyve-halkinin-ced-toplantisini-yaptirmadilar-haberi. html



#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Mustafa Özbilge
21.12.2016 / 08:30:43
Allah'ın ayetlerinden olan o vadinin, o bahçelerin, o dağın; hiçbir şekilde çimento fabrikasına dönüşmesine müsaade edilmemelidir. Karşı çıkan duyarlı insanları tebrik ediyorum.
Serkan
21.12.2016 / 09:21:02
Konuyu gündeme getiren, karşı çıkan kim varsa gönülden teşekkür ediyoruz. Tarım diyari olan bölgenin sanayileşmesini, kirletilmesini istemiyoruz.
Ali
21.12.2016 / 12:53:32
Çevreye saçtığı zehirli baca gazları ve kimyasal atıklarla insan sağlığını bozduğu kanıtlanan ( Akciğer kanseri ve gelişim bozukluğu) tarım arazilerini geri dönüşümü olmaksızın mahfeden özetle her tarafından hastalık saçan bu tesisin yapılmaması adına çaba gösterenleri canı gönülden tebrik ediyorum.
Gürhan
21.12.2016 / 13:41:10
Neyin verilip karşılığında neyin alındığına aklı selim olanlar diikkat etmeli. Bu toprakları değerli ve anlamlı kılan hususlar yok edilmemeli
Mehmet
21.12.2016 / 23:12:35
Ülkemizde bu gibi tesislerin kurulmuş olduğu bir kaç bölgeyi araştırdım o kadar olumsuz şeyler duydum ki inanılır gibi değil o yüzden bu güzelim bölge ve insanının yok olup gitmesi demek olan bu tesisin yapımına karşı çıkan köylümüzü canı gönülden destekliyorum.
Erdoğan Ezber
30.12.2016 / 18:06:05
yorumumu lütfen yayınlayında çimentonun ne olduğunu ibretlik benim köyümde gelsin herkes görsün gümüşhanenin ARZULAR beldesi sağlıkmı paramı gelin görün rezlliği tarımı bitirdi sağlık gitti toz soluyorlar filitre falan geçiniz kandırmaca maliyeti yüksek gece salıyorlar . avrupa ülkeleri çimento fabrikası kurmuyorlar gelişmekte nolan ülkelere kuruyorlar kendilerini zehirlemiyorlar demirel sakarya ovasını mahvetti kurtardığınız kardır bacasız sanayiye evet kimyasal zehir saçana hayır taraklılar taraklıya sahip çıksın saygılarımla.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.