5 TIR'lık UN YARDIMI KARA KIŞA RAĞMEN GÖNDERİLDİ

Suriye için "Verilmiş Sadakamız Olsun" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında 5 TIR’lık un yardımı yoğun kar yağışına rağmen yola çıktı.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Taraklı Diyanet Vakfı ve Taraklılara Hizmet Derneği (TA-Hİ-DER) tarafından organize edilen “Suriye’ye Yardım Kampanyası” kapsamında toplanan 2 Bin 420 çuval un yardımı, Kültürevi önünden dualarla uğurlandı.

Duygulu anların yaşandığı uğurlama programına soğuk hava ve kar yağışına rağmen halkın ilgisi yoğundu. Programa; Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, İlçe Müftüsü Faruk Güneş, Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın ve Siyasi Parti İlçe Başkanları da katıldı.

Yapılan faaliyeti sadece bir yardım kampanyası olarak değil, bir varoluş mücadelesi olarak gördüklerini ifade ederek sunumuna başlayan TA-Hİ-DER Üyesi Gürhan Korkmaz: “Bin yıldır İslamiyet’in sancaktarı ve Müslümanların hâmisi olan biz Türkler, yapmış olduğumuz bu yardımlar için Rabbimize şükrediyoruz. Bizler bu yardımları bir külfet değil, aksine bir nimet biliyoruz” dedi.

“Mezhep, Meşrep Taassubu Terk Edilmeli”

TA-Hİ-DER Başkanı Alaattin Özçayır ise dünyanın dört bir yanında Müslümanların parça parça olmuş vaziyetinden ibret alınmayıp cemaat taassubuyla hareket edilmesinin tehlikelerinden bahsederek, “Ümmet olmak, sayıca çok olmakla değil, aralarında vahdeti, birliği sağlamış Müslümanların beraberliğiyle mümkün olabilir. Müminler; mezhep, meşrep, tarikat, cemaat ayrılığına düşmeden, taassubu bir kenara bırakmalıdır” dedi. Konuşmasının devamında yardım faaliyetinin ayrıntılarını kamuoyuyla paylaşan Özçayır, kampanya kapsamında 2 Bin 420 çuval un toplandığının, bunun parasal ifadesinin ise 145 Bin 200 TL olduğunun altını çizdi.

Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın yaptığı konuşmada, Suriye’den yeni döndüğünü, oradaki kardeşlerimizin bu yardımlara çok ihtiyaçları olduğunu belirterek: “Diyanet Vakfı, TA-Hİ-DER ve özellikle Taraklılılara yürekten teşekkür ediyorum. Allah yardımlarınızı kabul etsin” diye konuştu.

Hattat Saim Özel Unutulmadı

İlçe Müftüsü Faruk Güneş ise Taraklı’dan toplanan bu yardımların sadece gönderilen 5 TIR un yardımından ibaret olmadığına dikkat çekerek: “Bu 5 TIR un yardımından ayrı olarak 1 kamyonet giyim eşyasından oluşan ayni yardım ve Diyanet Vakfının Genel Merkezine gönderdiğimiz 10 Bin TL’lik nakdi yardım yapılmıştır. Allah; cami cemaatimizden, okullardan, çevre mahallelerimizden, kısacası tüm Taraklı’dan razı olsun” dedi.

“Vefalı Türk Geldi Yine…”

Kampanyanın tanıtımında kullanılan sloganların da özenle seçildiğini vurgulayan İlçe Müftüsü Güneş, ecdadın tarihsel misyonuna işareten tüm tırlarda “Vefalı Türk Geldi Yine” sloganının kullanıldığını ifade etti. İlçe Müftüsü Güneş, İlk dört TIR’a da dört halifenin isminin verildiğini, 5’inci TIR’a ise TA-Hİ-DER’li gençlerin isteği üzerine yerel bir şahsiyet olan Hattat Saim Özel Yardım TIR’ı isminin verildiğini sözlerine ekledi.

5 TIR’dan oluşan yardım konvoyu, yapılan duanın ardından, tekbir ve salâvatlarla uğurlandı.

Belediye Ekipleri Engel Tanımadı

Yağan yoğun kar yağışı sebebiyle TIR’ların kullanacağı güzergahta kritik tedbirler alan emniyet ve belediye ekipleri taktir topladı. Yardım TIR’larının bir an önce hareket edebilmesi için yolların açılması ve meydanın kardan temizlenmesi nedeniyle TA-Hİ-DER yöneticisi Mehmet Kabak, Belediye Fen İşleri Şefi Tevfik Cambazoğlu’na gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür etti.


#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.