Yalan Mubah mı Oldu

M. Ali ÇINAR M. Ali ÇINAR
Yayın: Güncelleme:

Günümüzde birçok insan işine gelen doğruları savunurken, işine gelmeyen doğruları da yalanlayabiliyor. Aklın değer ölçüsü menfaat olur ise kılıf hazır. Kendini yalana mı inandırmış yoksa yalanı kendi çıkarına mı bağlamış. Dinimizde yalan ne demektir bunun tarifini yapmak istemiyorum. Çünkü yalanın ne olduğunu her kes biliyor ancak hesabının nasıl verileceği hakkında pek bilgisi yok sanırım. Müslüman kandırılabilir ama kandırmaz. Kandırmamalıdır. Günümüzde verilen sözlere bir bakın, kimi dinleseniz hep kandırıldıklarından söz ediyorlar. Borç vermiş alamamış. Söz almış tutulmamış. Mal almış kandırılmış. Veresiye vermiş parasını alamamış vs. Herkes dertli. Sorun bizim dinimizde değil. Sorun bizde. Biz tam olarak ne dinimizi öğrenebildik. Ne de ilim tahsil edebildik. Müslüman olmayan ülkelerin davranışlarını anlata anlata bitiremiyorlar gidip görenler. Temizlikleri hat safhada imiş… Adalet desen öyleymiş. Laf üretmiyorlar sanat medeniyet üretiyorlarmış. Biz neden böyleyiz. İçimiz başka dışımız bambaşka. Sahte nezaket çıkarımız için önde gidiyor. Geceleri rahat uyuyabilen kaç kişi var acaba. Gündüz işlenen kabahatler gece yatağınızda diken olur. 

Zannediyorum ki, bir kesim çalışmadan kazanan ve sermaye edinen, edinmeye de devam eden, yalan dolanla iş gören, gelen ağam giden paşam diyerek bir yol tutturmuş, hep kasasını ve kesesini düşünmüş, haklının yanında değil güçlünün yanında yer alarak gücüne güç katmaya devam etmiş, haksızca kazandıklarını kaybetme korkusunu yaşayan ve bunun içinde her kılığa giren bir kişiliğe sahip olmuş, endişe içinde yaşayan, hayatı kendisine zindan eden bir yolu maalesef tercih etmiş bulunmaktadır. Elinde ki sermayeyi kaybettiğinde haysiyet ininde yok olacağını iyi bildiği için bütün çabasını haksızca kazandığını koruma derdine düşmüş bulunmaktadır. Çünkü elinden makamı ya da sermayesi gidecek birçok kişi yarın çevresinde kimseleri göremeyecektir. Sıkıntı büyük. 

Sonuç olarak diyelim ki,‘’Mal sahibi mülk sahibi, hani bunun ilk sahibi, malda yalan mülkte yalan, var birazda sen oyalan’’ (Yunus Emre)

Yalanla kurulan hayat, Talanla biter. Zenginlik sürekli değil, sürelidir. Nelere şahit olduk. Ömrümüz varsa daha da olacağız. 

Kalın sağlıcakla…

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.