Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız
Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri
İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız

Hoş Gediniz Gaymakamım....

Adettendir. Her yeni Kaymakam göreve başladığında yazarız
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

“Hoş Gediniz Gaymakamım”...

Adettendir. Her yeni Kaymakam göreve başladığında yazarız

Yine öyle olacak… Olsun varsın adeti bozmayalım...

Sayın Kaymakamım;

Her ne kadar nezaketen makamınızda “Hoş Geldiniz” “Hayırlı Olsun “ dileklerimizi iletmiş olsak da kendi köşemizden Taraklı Ağzı, kültürümüz ve yüreğimizle aynı dilek ve temennimizi yenileyip Taraklı’mız ile ilgili bir iki kelam etmiş olalım

Derdik ya eskiden YSE… Yani Yol Su Elektrik…

Yol derdimiz büyük Sayın Gaymakamım.

Ya biz annadamayoz !! yada , bizi hep gandırıyola...Biz genede iyi niyetli düşünem..Devlet erkanına lafımız yokta …Siyasi beyfendile bizi gandırdıklarını zannetsinle bakam !!!

Daraklı’dan Gölpazarı ilçesine giden yolumuz tam anlamıyla berbat... Bakımsız ve ilgisizlik ….Mazeret gırla gideyo., Denilen şu: "Devletin imkanları", aradan accık zaman geçince "Mevsim şartları" hep bahane.oloyo.Hele bizim sınırlarımızda Akcabına, Billaz, Duman, Pirle, Hacalla’ra giden yol….Amanıııın.Gar, yamır yavmasın

Hark Malesi şelalesi ve Tuzla Mahallesi’nde gayalıkla (kanyonlar) meşhur o maya başladı.Yürüyüşçüle fakan gelip gitmeye başladıla.Amma arabala zor gideyo köstebek yuvasına dönmüş yoldan.

Vekillerimize siyasilerimize şimdi bi şey demeycem.Malum seçim erfesindeyiz.Sorna deyceğimi derim gene.Vesselam Böyükşehir Belediyesi’ne de bi şey demeycem

Neyse,

Çarşı esnafının en büyük sıkıntısı caddede sağlı-sollu park eden araçlar…Bu sorun çözülmeli sayın gaymakamım.

Evelden pek sık deledi.”SAÜ ne bağlı Meslek Yüksek Okulu Daraklı’ da gurulcak” deye..Hatta guruldu deye belediyenin apallosunden bağırttırdıla “Hayırlı olsun” deye.Nerdeyse havai fişekle bile atılcaydı !!!

Çokta haksızlık etmeyem. Mutlaka Daraklı’mızda yapılan hizmetle va. Kamu hizmetleri yürüyüp gideyo.

"Sen –ben bizim oğlan"..Demek istediğim Allah Daraklı’yı nazardan saklasın .Eğitimde son zamannada gımıldama başladı gibi.Yukor okulun oduğu yerde pansiyon vardı.Okul yapılacaydı urası.Gıdım gıdım çalışma yapılayodu.Sözde hemen biteceydi.Galba umut sizsiniz gaymakamım.

Sağlıktaki ilerlemeleri göreyoz. Eski sağlık ocağını yıkıp yerine Sağlık Entegre Merkezi yapılmaya başlandı.

Turizmdeki gelişmele ise hakkaten Daraklı’nın gaderini değiştirecek gelişmele.

Sayın Belediye Başkanımız Tacettin Hoca termal turizminin önemini sıkça bizlere anlatayo. Bizde göreyoz zaten termal turizmi yatırımları hızla devam edeyo. Hepimiz memnunuz. Çok yakında Daraklı’mızı uçuracak.

Evelden çok elma, ayva, erik olurmuşdu Daraklı’da..Markaymışdı bu ürünne...Hal’de satalamıştı...Artık vişne, kiraz, enginar oloyo amma para gazanamayo kimse..Kapan gideyo.Kimse üçüne beşine bakmoyo vereyo ürününü

Ahaa !!! Sayın Gaymakamım size spordan söz etmeyi unudacaydım. Daraklı’da spor 30 yıldan beri askıda gamış.Hala top samız yok.Kapalı spor salonumuz ise berbat.

Neyse ki bit top samız yapılcak.İhalesi odu.Uğurlu gelceniz inşallah

Üretmeyen yerde işsizlik olmaz mı?

Sayın Gaymakamım,

Aslında yazacak u gada çok sorun va ki hep yutguna yutguna yazmak durumunda galayom. Malelerimizde de mutlaka sorunların olduğu aşikar.

Şu sıralar Daraklı Gaymakamlığına görevlendirilen her Gaymakam tam sıkıntıyı çözme gayretine gireken bi bakayoz gaymakam gideyo, yerine başka gaymakam geliyo.Meğersem vekil olarak görevlendirilmiş.Yutgunmamın sebebi bu Gaymakamım.

İşin latifesi bir yana;

İlçemiz Kaymakamlık görevine kısa süre önce başlayan Kaymakamımız Cihat Koç’a “Hoş Geldiniz” diyor Taraklı için hayırlı uğurlu ve başarılı çalışmalar gerçekleştireceğine inandığımızı ifade etmek istiyorum.

Her zaman belirttiğimiz gibi bir kez daha ifade ediyorum. Evliya Çelebi’nin“Seyahatname”sinde uzun uzun yer verdiği, Mustafa Kemal ATATÜRK ün“Kendi Küçük Gönlü Büyük Taraklı”diye söz ettiği Taraklı’nın halkı kadir şinastır. Mazlumdur. Sesi soluğu çıkmaz..Ayranı pek kabarmaz Fakat kabardıktan sonrada bardakta durmaz iyice köpürür, taşar.Asla devletine karşı ayıp yapmaz, suç işlemez..Demek istediğim ilçeye çakılacak her çivide getirilecek her hizmette bu halk yanınızda olur.

Bize düşen görev. sorunları dile getirip yazacağız. Savsaklandığında ısrarla yazacağız.

Asla sorumsuz davranmayacağız

“Taraklı Sakarya’nın Vitrinidir” diye sürekli anlatacağız

.Sayın Kaymakamımız Cihat Koç’a saygılarımı sunuyorum.

** ** **

“bendir” dergisinin ilk sayısı çıktı

2 ayda bir yayınlanacak olan dergi Kültür-Sanat-Edebiyat dergisi olma özelliğini taşıyor.

Kalemin ritmi “bendir” kültür, sanat edebiyat dergisi Şubat-Mart 2017 ilk sayısında röportaj, öykü, şiir, anlatı, anı, deneme ve sohbet yazılarından oluşuyor.”Okumak kurtuluş, yazmak en büyük özgürlüktür” diyerek derginin tanıtımı yapılmış

Bendir dergisi Ömer Çalışır’ın İmtiyaz Sahipliğinde Yazı İşleri Sorumlusu Reyhan Aydıngenç, Genel Yayın Yönetmeni Murat Beyaz, Editörler Yasin Andaç, Recep Usta Reklam Tanıtım ve Grafik Koordinatörleri Aziz Şimşek, Ahmet Akdemir, Ön Kapak Osman Suroğlu, Arka Kapak Murat Beyaz tarafından gerçekleşen bir çalışmanın sonucunda ortaya çıkmış.

Kalemin ritmi “bendir” dergisinin ortaya çıkmasında yazı. çizim ve resimlerle emek verenlerin heyecanını paylaşıyor yayın hayatında başarılar diliyorum.

Görüşmek dileğiyle hoşçakalın…


#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Alaattin Yılmaz
13.03.2017 / 00:01:32
Kaymakamımız Cihat Koç'a yeni görevinde başarılar diliyorum.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.