Kulluk

Dünya hayatının kısalığını ölüm anında idrak etmek neye yarar.
Yayın: Güncelleme:

Kula kul olmak zor mu, kolaymı?. Pek anlamam... Amma " iyi mi, kötümü" derseniz, kötü der çıkarım. Bu peşin hüküm de kula kulluk sistemine ayak uyduramadığımdan olsa gerek.


Malı, makamı, şöhreti kula kulluk etmekle kazananlar gücenmesinler. Benim sözüm onlara değil. Sahiplik iddiasını bırakıp bekçilik idrakine eren garibanlara sesleniyorum.


Yuları nefsinin elinde olanlarla, nefsini yularla güdenlerin hesabı farklıdır.


Ben her doğruyu her yerde söylemek hatasından bir türlü kurtulamadım. Bu alışkanlığın cezası dünyada çoktur. "Dilsiz şeytan" olmamak içinde cümle cezaları sineye çektim.


Çoğu gitti azı kaldı... Zarardamıyım kardamı? Allah bilir elbet.
Yol, ana karnından toprağın karnına kadar çok kısa bir mesafe. Bizler hangi yolun nasıl yolcularıyız acaba?. Yolların mezarda bittiği akla yakın diyenler var. Nereden geldiğimiz, hangi akla yakın ki gittiğimiz yerde aklımıza yakın olsun.


Dünya yolunun kısalığını ölüm anında idrak etmek neye yarar. Bu kısa yolda irtikap edilen kötülüklerin çocuklara miras kalmasını istemiyorsak "Hak olan, "Tek olan yol niye boş.


Selam doğru yolun doğru yolcularına .


 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

i.tüfek
2.07.2007 / 11:30:35
Evet Çoğu gitti azı kaldı artık torun büyütme zamanıdır.Düğün yaklaştıkça ihtiyarlık moduna fena girmişsin reis ne oluyor?Bence şu kısa hayatı dolu dolu geçiren nadir insanlardan birisisin doğru söylemek sanatını en iyi icra edenlerdensin sen yoluna devam et.
mustafa dağdelen
28.07.2007 / 11:21:07
saygı değer abim çok güzel söylemişin yaşamla toprak arası çok kısa kimseyi kırmaya değmez diyoruz ama üçgünlük dünyadada paraya mala makama tapmış insanlara o niyete bekçilik edenlerede bırakta üç doğruyuda söyleyelimbe abicim ben aka ak karaya kara demezsem ama boş yere değil tabi es geçileceklerde var ama hakedene söylemzsem çok zorlanırım çevredeki insanlarda bizi böyle sevmişler şu üç günlük dünyada izmirden saygı ve sevgilerle muhabbetiniz bol olsun

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.