Prof Dr Hurşit Güneş Taraklı'da HAYIR için Çalıştı

24. Dönem Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş referandum çalışması kapsamında Taraklı’da esnaf ziyaretlerinde bulundu. .
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

24. Dönem Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş referandum çalışması kapsamında beraberinde CHP Tarklı İlçe Başkanı Kadir Güneş ve partililer ile birlikte Taraklı’da esnaf ziyaretlerinde bulundu.

Cumhurbaşkanının tarafsız kalmasını istediklerini ifade eden Prof. Dr. Güneş yaptığı ziyaretlerde şu ifadelere yer verdi:

"Referandumda Cumhurbaşkanımızın bir parti genel başkanının olmasının, bir partili genel başkan olmasının, Türkiye’nin milli birlik beraberliği için kaygı verici bir gelişme olacağını düşünüyoruz. Biz Cumhurbaşkanımızın tarafsız ve partiden üstün kalmasını istiyoruz. Bu referandumda sadece CHP’liler hayır demiyor, Milliyetçi hareket Partisi’nin Genel Başkanı yanılmasına rağmen, Türkiye’deki ülkücüler milliyetçiler büyük bir çoğunlukla hayır diyorlar. Eğer Recep Tayyip Erdoğan yarın sabah uyansa, dese ki gece Cebrail a. s. benim rüyama girdi. Bana ey Recep bu ay üç ayların birinci ayıdır, mübarek aydır. Senin bu ayda bir şeyi idrak etmen gerekirdi. Sen vahdet talep ediyorsun. Vahdet Cenabı-ı Allah’a münezzehtir. Niye vahdet talep ediyorsun dediğinde ve uyansa sabahına ve Binali Yıldırım’ı çağırsa, ben karışmıyorum, bu halk ne istiyorsa öyle karar versin dese, ben artık evetçi olmaktan vazgeçtim, başkanlık sistemi istemiyorum, vatandaş karar versin dese, bu halkın yüzde doksan dokuzu değil yüzde yüzü hayır oyu verir. Bu gün evet oyu verenler tek bir nedenle veriyorlar evetlerini, reis için evet diyorlar, yani Recep Tayyip Erdoğan istedi diye evet diyorlar. Bir insan istedi diye, bir beşer istedi diye bir ülkenin yönetim sistemi değişmez. Halkın, milletin genel tercihi ve milletin menfaati başkanlık sistemi değildir. Bizim tarafsız bir cumhurbaşkanına ve parlamenter demokrasiye ihtiyacımız var. Ekonomik açıdan da başkanlık sistemi lehimize olmayacaktır. Başkanlık sisteminde işsizlik oranı dünyada bütün dünyanın ülkelerini alt alta yazdığınız zaman parlamenter sistemlere göre iki kat daha fazladır. Yüzde dokuz civarında parlamenter sistemlerin ortalama işsizlik oranı ki Türkiye bunların en yükseklerinden biri, başkanlık sistemlerinde %17. 7. nerede ise iki kat. Türkiye’de 6 milyon 300 bin işsiz var. 2 milyon 800 bin genç işsiz var. Türkiye’de halk başkanlık sistemini istemiyor. Türkiye’de halk parlamenter sistemin devamını istiyor. Biz Cumhurbaşkanının hepimizin üstünde olmasını istiyoruz. Muhalefetle didişmemesini istiyoruz. 17 veya 18 Nisan günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan bir basın açıklaması bekliyorum. O basın açıklaması da şöyle olsun istiyorum, halka seslensin saraydan çıksın bir balkon konuşması yapsın. Hayır, çıktığı zaman desin ki ben haklıma sordum, partimin başına mı döneyim yoksa tüm Türk milletinin başında mı kalayım. Millete sordu millet dedi ki sen artık bırak. O işi yaptın bir daha oraya dönme. Tüm Türk milletinin başında ol, diye karar verdi desin, bir açıklama yapsın. Hepimize de huzur versin, ülkemize mutluluk versin diye düşünüyorum. bana kalırsa o da kendisinin şerefine şeref katar. En doğrusu da o olur. Bizim Recep Tayyip Erdoğan’dan beklediğimiz böylesi bir açıklamadır. Böylesi bir açıklamayı yapabilmesi içinde de Türkiye’de CHP, MHP veya diğer partilere oy vermiş Tüm yurttaşlara sesleniyorum, partili olarak düşünmeyin ülkeniz için düşünün, çocuklarınız için düşünün ve oyunuzu vicdanınızla verin. ” diye konuştu.


#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.