TA-Hİ-DER'den Somali'ye Maarif Hizmeti

Taraklılara Hizmet Derneği (TA-Hİ-DER) üyesi Tarih Öğretmeni Gürhan Korkmaz, 10 Kasım 2017 Cuma günü Somali’ye uçacak.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Türkiye Maarif Vakfı aracılığı ile dil eğitimini geçtiğimiz aylarda Pakistan’da tamamlayan TA-Hİ-DER’li Tarih Öğretmeni Gürhan Korkmaz’ın, 10 Kasım 2017 Cuma günü Atatürk Hava Limanından Somali’ye hareket edeceği bilgisi verildi.

Son Yerel Çalışma

Taraklı yerelinde ortaokul ve lise öğrencilerine, sosyal etkinlikler ile tabiat ve çevre bilinci kazandırılmasına yönelik uzun zamandır mesai harcayan TA-Hİ-DER Kamp Sorumlusu Gürhan Korkmaz tarafından, son olarak Mudurnu ve Abant’ta piknik ve doğa yürüyüşü organize edildi.

Mudurnu-Abant Organizasyonu hakkında bilgi veren Korkmaz, 10 kişilik lise ekibi ile Mudurnu’nun tarihi mekanlarını ziyaret ettiklerini, tarih bilinci açısından mekanın yakından görülerek tanınması fırsatını yakaladıklarını belitti. Korkmaz: “Abant’ta gerçekleştirdiğimiz doğa yürüyüşü ve piknik faaliyeti ile tabiat bilinci noktasında kazanımlarımız oldu. Burada ata sporumuz olan at biniciliği konusunda da deneyim kazandık” dedi.

Yerelde Taraklı’da nesil yetiştirmeye yönelik çalışmalarını TA-Hİ-DER’li diğer arkadaşlarına devrettiğini ifade eden Korkmaz, Afrika kıtasında bir ülke olan Somali’nin Başkenti Mogadişu’ya gideceğini ve burada Türkiye Maarif Vakfı aracılıyla Somalili Çocuklara yönelik eğitim faaliyetlerine devam edeceğini açıkladı.

“TA-Hİ-DER’den Afrika Kıtasına İkinci Cansuyu”

Daha önce Afrika Kıtasında mazlum insanların susuzluğuna çare olmak üzere 2008 yılında su kuyusu açma faaliyeti gerçekleştirdiklerinin altını çizen TA-Hİ-DER Başkanı Alaattin Özçayır ise yaptığı açıklamada:

“Derneğimizden yetişen genç kardeşimizin, Afrika’ya eğitim çalışması yapmak üzere gidecek olması bizim için büyük bir iftihar vesilesidir. Böylece su kuyumuzdan sonra TA-Hİ-DER olarak Afrika Kıtasına adeta ikinci cansuyunu gönderiyoruz. Gürhan Korkmaz’ın, Türkiye ve Taraklı’yı en güzel şekilde temsil edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

TA-Hİ-DER’li arkadaşları tarafından ise veda yemeği düzenlenerek Korkmaz için yol selameti dilendi.


#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.