Hastaneler İnternet ve SMS İle Randevu

Sağlık Bakanlığı, yıl içerisinde Randevu Sistemi ve Çağrı Merkezi projesini hayata geçirecek. Yeni proje ile hastanelerden telefonun yanı sıra kısa mesaj servisi (SMS) ve internetle de randevu alınabilecek.
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

SAĞLIK Bakanlığı, hastanelerden cep telefonu ile kısa mesaj (SMS) ve internet aracılığıyla da randevu alınmasını sağlayacak. Sağlık Bakanlığı, Türkiye’deki devlet hastaneleri ile eğitim ve araştırma hastanelerine başvuran vatandaşların, hastaneye gelmeden kolay bir şekilde randevu alabilmelerini sağlayacak ‘Randevu Sistemi ve Çağrı Merkezi’ hizmetini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bakanlık bu projeyle muayene olmak için sabahın erken saatlerinde hastanelerde sıra almak için kuyruklara giren vatandaşların mağduriyetlerini gidermeyi, zaman ve işgücü kayıplarını önlemeyi, daha adaletli muayene işlemi gerçekleştirmeyi hedefliyor.

MUAYENE SÜRESİ ARTACAK

ALTYAPI
ve teknik şartname çalışmalarında son aşamaya gelindiğini açıklayan Sağlık Bakanlığı, uygulamanın öncelikle Aile Hekimliği uygulamasının yapıldığı birkaç ilde pilot olarak başlayacağını bildirdi. Buna göre sistem 7 gün 24 saat esasına göre çalışacak. Vatandaşların yüzde 90’ını telefon başındaki operatörler karşılarken, isteyen vatandaşlar SMS ve internet aracılığıyla da randevu alabilecek. Hastanelerde elde olmayan nedenlerle randevularda yapılan değişiklikler ise vatandaşlara önceden bildirilecek, değiştirilecek randevuların başka hekimlere aktarılması için kolay olanaklar sağlanacak. Diğer taraftan da, kurulacak yeni sistem sayesinde, hastanelerde performans sisteminin kalite kontrolü de yapılabilecek. Doktorlar hastalara daha uzun zaman ayırabilecek.

Akdağ’dan memur ailelerine müjde

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, çalışan kişilerin eş ve yakınlarının artık sevk kağıdı almadan sadece sağlık karneleri ile hastaneye gidebileceğini söyledi. Bakan Akdağ, Bakanlar Kurulu kararına göre çalışan kişilerin eş, çocuk ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin işyerinden sevk kağıdı almadan sağlık hizmetlerinden yararlanacağını söyledi. Akdağ ‘Memurlar işyerlerine haber verecek ama eş ve yakınları sevk almadan, sağlık karneleri ile hastaneye gidebilecekler’ diye konuştu. Akdağ, ‘Sadece Yeşil Kartlıların üniversite hastanelerine ve özel hastanelere müracaatında sıkıntı var. Bunlar da Genel Sağlık Sigortasıyla giderilecek’ dedi. 2010 tarihine kadar anne ve bebek ölümlerini AB değerlerinin altına düşüreceklerini kaydeden Akdağ ‘Artık, kızamık, suçiçeği gibi hastalıkları aştık. Bundan sonra kanser, kalp ve ruh sağlığı gibi tedaviler öne çıkacak’ diye konuştu. Yeni hastane binaları yaptıklarını vurgulayan Akdağ, vatandaşların artık hastanelerde koğuş gibi odalarda yatmayacağını bildirerek, yeni hastanelerde bir ya da iki yataklı, banyolu, tuvaletli odaların olacağını söyledi.


 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.