Çiftlik Bank Soruşturmasında Tutuklama

40 Milyon Mavi Yumurta Üreteceklerini İddia Eden Şirket CEO su Üyelerin Paralarını Alarak Kayıplara...
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın, Sakarya'da açtıkları tesiste yıllık 40 milyon mavi yumurta üretimini hedeflediklerini ve Türkiye ekonomisine 5, 4 milyar lira katkıda bulunacaklarını iddia etmişti. Bu söylemlerinden 4 ay sonra yaklaşık 500 milyon lira para toplayan Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın'ın Uruguay'a kaçtığı ileri sürülüyor.

Çiftlik Bank ile ilgili önemli detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Sakarya'nın Taraklı ilçesinde yaklaşık 4 ay önce Çiftlik Bank Mavi Yumurta Damızlık Tesisleri açılışında konuşan kurucu Mehmet Aydın, dünyanın en yüksek besin değerine sahip ve en büyük yumurta damızlık tesisini Sakarya'da açtıklarını belirterek, tesiste yıllık 40 milyon mavi yumurta üretimi hedeflediklerini ve Türkiye ekonomisine yıllık 5, 4 milyar lira katkıda bulunacaklarını söylemişti. Türkiye genelinde 500 bine yakın üyesinin olduğu Çiftlik Bank'ta bir süredir üyelerine ödeme yapılmıyordu. Şirket bütün hesaplarını kapatırken, mağdur üyeler ise yatırdıkları paraları alabilme umuduyla çiftlikleri bastı. Geçtiğimiz günlerde ise, Sakarya'nın Taraklı ilçesindeki, Çiftlik Bank Mavi Yumurta Damızlık Tesisinde, Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı ile arama yapılarak, evraklara el konuldu. Bu olayın ardından harekete geçen Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Çiftlik Bank Yönetim Kurulu üyelerinden Cemal Çolak gözaltına alınarak Sakarya'ya getirilmişti. Daha sonrasına CEO Mehmet Aydın'ın, 20 yaşındaki eşi Sıla Aydın ise Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek teslim olmuştu.

Çiftlik Bank soruşturması kapsamında şirketin yönetim kurulu üyesi Cafer Çolak ile şirket sahibinin eşi Sıla Aydın tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, usulsüz faaliyet yürüttükleri iddiasıyla Çiftlik Bank yöneticileri hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Bunun üzerine, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan teknik ve fiziki takibin ardından Çiftlik Bank Yönetim Kurulu Üyesi Cafer Çolak (35), Üsküdar'daki evinde gözaltına alındı. Çolak'ın evinde arama yapan ekipler, bazı evraklara el koydu.

Çolak'ın emniyetteki ifadesinde, şirkete güvenlik görevlisi olarak başladığını, daha sonra yönetici olduğunu, durumdan haberi olur olmaz istifa ettiğini söylediği öğrenildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Çolak, sağlık kontrolünün ardından Geyve Adliyesi'ne sevk edildi.

Öte yandan, soruşturma kapsamında şirketin sahibinin eşi Sıla Aydın da Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim oldu.

Çolak ve Aydın, çıkarıldıkları mahkemece "nitelikli dolandırıcılık" suçundan tutuklandı.

Sakarya'nın Taraklı ilçesinde Çiftlik Bank Mavi Yumurta Damızlık Tesisiyle ilgili "usulsüz faaliyet yürütüldüğü" yönündeki şikayet üzerine Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmıştı.



#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.