Çanakkale Ruhu

Bu vatan bizim, onu koruyalım ve sevelim.
Yayın: Güncelleme:

Japonya Milli Eğitim Bakanlığından bir grup görevli, yanılmıyorsam 80'li yılların sonunda O zamanın Milli Eğitim Bakanı Sayın Hasan Celal GÜZEL'in davetlisi olarak ülkemize geliyor. Davetin toplantı safhasında bir ülkeyi gelecek nesillere güvenle aktarmanın yorumları yapılırken, Japon Eğitim uzmanları çocuklarını her yıl mutlaka Hiroşima denilen yere götürüp, oraya atılan bomba'dan ve ecdadının bu savaşta çektikleri çilelerden bahsettiklerini dile getiriyorlar. Ve bizim idarecilere de Çocuklarımızı ÇANAKKALE'ye götürmemizde yarar olacağı, onlara milli duyguların bu yolla daha iyi ifade edileceği hususunu hatırlatıyorlar.

Ne analar kocasız kaldı, ne evler yiğitsiz kaldı, ne yavrular yetim kaldı bilir misiniz? Yiğidiyle evliliğinin daha altıncı gününde vedalaşan BALIKESİR'li Şems nine kocasına söz verdiği için yıllarca evin eşiğinden dışarıya adımını bile atmamışken, erkek yüzü görmemişken, şimdiki bazı kendini bilmez densizler reklam için, yeni kasetine satış yaptırmak için, gezdiği erkekten ayrılıp başka erkekle çıktı gösteriyor kendini.


ÇANAKKALE' ye gitmek için ellerinden ne gelirse yapan kahramanlarımız; Yahya Çavuşlarımız, Seyit Onbaşılarımız, Kınalı Hasanlarımız. Vatana kurban adadığı için oğlu Hasanın başını kınalayan analarımız nerede şimdi. Askerlik nedir, nasıl bir yerdir bilen varmı?


Arnold Schwarzenegger. Kim bu adam? Hepiniz büyük boyda dünya vücut şampiyonu olarak bilirsiniz. Ve şu anda california eyaletinin valisi. Bu adam vücut şampiyornluğunu Türklere borçlu olduğunu söylüyor biliyor musunuz? Neden? Çünkü küçüklüğünde Türk düşmanı olarak yetiştirilmiş. Aklına enjekte edilmiş bu yargı. Türkleri yıkıp yağmalayan, zulmeden, tanrı tanımaz olarak tanıtmışlar ona. "Bir Türk kadar güçlü"tekrar ede ede büyümüş. Ve söz vermiş kendine Türk kadar güçlü olacağım diye. Siz sanıyormusunuz ki Yabancılar bizi sevmez. Hayır sevmez ama bu çok yavan kalan bir cümle. Sebebinin altında bu yatıyor. Adamlar kendilerini bir intikam duygusuyla yetiştiriyorlar. Bir Vietnam savaşı ile ile ilgili yıllardır ne savaşlar yaptılar.


Ama bizde öyle mi ya, Taraklımızda geçmiş aylarda bir ÇANAKKALE gezisi düzenlendi yer yerinden oynadı. ÇANAKKALE gezisi ile ilgili haberin altında bir kaç ilginç yorum vardı ama en ilgincide "Beyler büyütmeyin altı üstü bir gezi" yorumuydu. Bu yazıyı yazan hangi akla hizmetle yazmış anlamadım. Hangi parti, hangi dernek götürürse götürsün git kardeşim. Sonuçta ÇANAKKALE'ye gidiyorsun oğlum! Meryem ana tapınağına veya Moskova'ya değil...

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

mustafa dağdelen
23.07.2007 / 16:05:04
uufuk kardeşim ağzına sağlık kalemine kuvvet ben bir çanakkale şehidi torunuyum ama taraklıda anıldıklarını duyuyorum ama isimleri hiç telfuz edilmiyor sizde bir editör olarak geyve kütüğünden tespit ederek isimlerini ve köylerini yayınlasanızda ruhlarına birer fatiha okusakbir duygu seli oluşsabenim dedemin babası ALİ OĞLU MUSTAFA HACIALİLER KÖYÜNE KAYITLI bir çanakkale şehididir saygılarla
Ufuk ŞEN
24.07.2007 / 07:15:40
Saygılar bizden Mustafa bey; Yanılmıyorsam Taraklı'dan iki şehidimizin Çanakkale şehitliğinde anıtı var. Ancak bu bilgiyi bulabildim. İsimlerin şu an unuttum. Ama en kısa zamanda bu mesajı değerlendirip bulmaya çalışacağım. Onlar bizim gururumuz. Baştacımız.
ŞAFAK AVDAN
27.07.2007 / 20:57:48
ufuk abicim yazıların mükemmel senin muhabbetlerini çok özledim seni güzel taraklımıza en yakın zamanda bekliyoruz.sevgilerimle...
Ufuk ŞEN
28.07.2007 / 09:19:48
Şafakcım bende gelmeyi çok istiyorum ama inan iki günlüığüne bile gelme imkanım yok şu an. Bu yaz sanırım yaz tatili baan biraz uzak gözüküyor. Hayırlısı diyelim. Yakında güzel röportajlarımız olacak.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.