Tarladan Değirmene

Buğdayını Traktörüne Yükleyen Değirmene geliyor
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:




 




Taraklı ilçesi ve Köylerinde de hasat mevsimi başladı. Buğday üreticileri ürünlerini satabilmek ve kışlık un ihtiyacını temin edebilmek için tarlalarından elde ettikleri ürünlerini ilçe merkezindeki değirmene getiriyorlar. Tarladan elde edilen 100 kg. buğdaydan 60 kg. un alan üreticiler aynı zamanda 40 ykr den buğdayın kilosunu satıyorlar. Taraklı da Gölpazarı caddesinde değirmen işleten İsmail Çelik “hasat sezonunun başlamasıyla birlikte değirmenimize ürünlerde gelmeye başladı. Köylü buğdayını satmaktan ziyade öğütüp önce kendi un ihtiyacını temin ediyor. Sonra geri kalanını da paraya çeviriyor. Böylelikle bizim işlerimizde de hasat dönemi biraz yoğun oluyor “dedi.



 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

orhan
24.07.2007 / 12:21:38
Köylüye göre nevar ondan para alıyor bundan para alıyor buğdayın kilosu desteklemelerle mazot parası ile 700 kuruşa geliyor.tabiki seçimlerdede gözleri hiçbirşey görmeden oy kullanıyorlar.En doğal hakları ama çok fazlada konuşmasınlar.Önceden köylü milletin efendisiymişti şimdi milletin en yüzsüzleri oldular.hep vereceksin istemeyeceksin.sadece ağlamayın be yurdumun güzel insanları.ağlayrak kendinizi dahada aşağılamayın.
İSMAİL BOSTAN
24.07.2007 / 18:17:42
orhan bey akşama kadar yatmakla buğday değirmenne gelmiyor neyapsın köylü sengibi dilen sinmi?sek kaç sefer buğday cıkarıp değirmene götürdün?ben iznimi harman tarlasında harcadım. babaparası yemekle dilemekle değirmen dönmüyor!!!!!
orhan
31.07.2007 / 13:46:07
İznini babanın tarlasında geçirmi dedim ben sana.Nerde geçirirsen geçir.Babana biraz fazla yalvarda buğday parasınla kendine bişeyler al.nede olsa kendi kazandığın yetmiyormuş baksana.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.