"Her Çeşit Kültürü Sergileyeceğiz"

Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı
“Her Yıl Düzenlediğimiz Yayla Şenliklerini Daha Geniş Kitlelere Duyuracağız “dedi
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

Akyazı Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Acelle Yaylası Kadırga Şenliklerinde Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı TARAKLI AJANS Editörlerinden M Ali Çınar’a şu açıklamalarda bulundu.

“Öncelikle yaylalarımızın Sakarya mız’da ve ülkemizde tanıtılması gerekiyor. Akyazı belediyesi olarak bu 20. sini düzenlemiş olduğumuz kadırga şenliklerini tertipledik. 20 yıldır düzenlenen şenliklerin 10 nu nu Belediyemiz düzenlemiştir. Sakarya’nın ve yurdun birçok yerinden binlerce insan yaylada etkinliklere katılıyor. Kültür Birliği içerisinde etkinliklerimiz devam etmektedir. Önümüzdeki yıllarda yaylalarımızda gerçekleştireceğimiz etkinliklerde sadece Karadeniz kökenli vatandaşlara değil, değişik etnik ve kültürdeki insanlarında bir araya gelmesini sağlayacağız. Hatta daha kapsamlı hale getirerek çeşitli folklor gruplarını Belediyemizin katkılarıyla yaylalarımıza getireceğiz” dedi. Yaylaları tanıtmak için değişik organizasyonlar düzenlediklerini ifade eden Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı “Daha öncede gençlerimizle yaklaşık 2000–2500 kişilik bir toplulukla yürüyüşler düzenledik. Amacımız yöremiz yaylalarını tanıtmak ve küresel ısınmanın etkili olduğu günümüzde orman sevgisini herkese aşılamak için bu tür etkinliklerde öncülük ettiklerini söyledi. Yaşar Yazıcı açıklamasında “Yaylalara çıkan yaylanın tozunu yutmalıdır.

Genel itibarı ile yayla yollarının asfaltlanmasına karşıyım” diyerek Ana arter yolların asfalt olmasının gerektiğini belirtti.



Akyazı ile Taraklı İlçesini birbirine bağlayan Karagöl yaylasının da bulunduğu ara yolun asfaltlanması için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Yazıcı iki ilçe yaylasının arasında kalan yolun asfalt olması ile vatandaşların rahat edeceğini söyledi. Silah için kampanya başlattıklarını da belirten Belediye Başkanı Yazıcı çocuklardaki oyuncak tabancayı getirene kitap hediye ettiklerini belirtti.



 

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.