Kara Liste...

Kara Liste…
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Değerli Okuyucular


Her daim sizlerle birlikte olmaya devam ediyoruz

Sizleri sıkmadan ahalinin huzurunu kaçırmadan gündemimizde ne olursa yazıyoruz.

Taraklı’nın sorunlarını dile getiriyoruz.

Bu defa net bir şekilde önemli başlıklar altında sıkıntıları bir kez daha dile getireceğim.

**

İlçemizin merkezinde iş yerim olduğu için herkesle konuşma şansım oluyor. Hangi bölgeden şehirden gelirse gelsin herkesle konuşuyorum. Aynı zamanda "Müşteri velinimetim" diyerek söylediklerine saygı duymak durumunda olduğumu belirtmek isterim. Dilek ve düşüncelerine tercüman olmuş olacağım.

İlçemizin temizliğinden son derece şikâyetler dile getiriliyor. Sokaklarda çöpler ve çöp kovalarının yetersizliği büyük şikâyet. Aslında benimde anlayamadığım şu. İnsanlar yediklerin ve içtiklerinin çöplerini neden yerlere atar aklım almıyor.

**

Yine bilindik bir meseleden söz edeceğim.

Taraklı’da tek park vardı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlendi. Ve adı şimdi adı “Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık Meydanı !”.Düzenlemelerde park içerisindeki ağaçlar koruma altına alındı (!). Ancak aradan geçen zamanda alan içerisinde ağaçların kuruduğu görüldü. Önceki günlerde de meydanda yapılmış cam kulübelerden WhatsApp hattıma fotoğraflar atıldı. Zaten meydan için YOĞUN ELEŞTİRİLER VARDI! …Taraklı’da hatırlanacağı üzere “Meydan” düzenlemesi sırasında birçok ağacın kuruyacağı dile getirilmişti. Düzenleme yapıldıktan sonra ağaçların kuruduğu görüldü... Belki şimdi bir kez daha söylemenin faydası olur.

**

Taraklı ilçe merkezinde trafik sorunu bitmek bilmiyor.

Cadde kenarındaki uygunsuz araç parkı nedeniyle ilçe merkezinde trafik adeta felç oluyor. Otopark sorunu “Eski Garaj” yeri ile çözülmesine rağmen uygulama bir türlü gerçekleştirilemedi. Taraklı’ya gezmeye gelen bir kafile Ankara caddesinde yaşadıkları bir olayı aynen şöyle aktardı.”Taraklı’ya gezmeye geldik. Araçlar sağlı sollu park etmiş. Önümüzde hafriyat kamyonu.Ne yazık ki yolda ilerlemesi mümkün değil.Otobüsümüzden yolda inmek durumunda kaldık. Yürüyerek meydana geldik. Yaya kaldırımında da yürümek mümkün değil”.İlçe merkezinde herkesi rahatsız eden bir durum. Yaya kaldırımlarındaki işgal.

**

Taraklı Belediyesi Doğalgaz ile ilgili çalışma başlatmasına rağmen hala ilçeye doğalgaz getirilip getirilmeyeceği konusunda belirsizlik sürüyor.Taraklılı vatandaşlar civar komşu ilçelerin hepsinde doğalgaz kullanıldığını ifade ederek “Taraklı’da zayıf imar durumu gündeme getiriliyor.Bir an önce Taraklı’ya doğalgaz getirilmesini istiyoruz” diyorlar.

**

Taraklı son yılların en yoğun başıboş hayvan sorunuyla boğuşuyor.

Bilhassa sabah saatlerinde camiye giden vatandaşlar ile daha sonra okula giden öğrenciler sürekli saldırıya maruz kalmakta.

Sabah yürüyüşe çıkanlar cesaret edip çıkamıyorlar. Bunlar arasında bende varım.Bizzat başka ilçe ve mahallelerden getirilip ilçe merkezine bırakılan köpekler konusunda yetkililerin devreye girerek bu soruna çözüm bulması beklenilmekte.

Geçtiğimiz günlerde köpeklerin sebep olduğu trafik kazasında ağır yaralanan ve Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde beyin ameliyatı olan Taraklı İtfaiyesi Grup Amiri candan dost Hasan Arvasi’ye acil şifalar diliyorum. Dualarımız seninle kardeşim

**

Taraklı Belediyesi’nin Pazaryerinde de düzenlemeler yapması gerekiyor. Cumartesi günü kurulan pazaryerinde vatandaşların dolaşması büyük sıkıntı. Pazarda sebze ve meyve satan tüm esnafların Cumartesi günü Pazaryerinde tezgâh açması gerekir. Ama ne yazık ki ilçenin önemli noktaları satış yapan tezgâhlarla donatılıyor. Örnek vereyim Pazaryerine çıkan merdivenlerde çok komik bir engelli rampası veya bayanların Pazar arabası süreceği bir rampa var. Bu rampanın hemen başında pazarcı tezgâhı herkesin tepkisine neden oluyor.

**

Cevdet Güngör; Değerli bir gazeteci, Değerli bir dost, Değerli bir büyüğüm. Gazetemizde köşesinde kaleme aldığı hakkımdaki güzel düşünceleri için gururlandım. Sizlerin huzurunda kendisine teşekkür ediyorum. Cenab-ı hak’tan hepimize sağlık ve huzur diliyorum.

Görüşmek dileğiyle hoşçakalın…


#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

Ahmet
22.10.2018 / 17:21:13
Çok teşekkür ederim İzzettin hepimizin içinden geçenlere tercüman oldun ama anlayana sivrisinek saz anlamayana davul zurna az bu da her zaman ki gibi meslek yüksek okulunda olduğu gibi cek caklarla ömürler tükenecek tekrar teşekkür ederiz hoşçakal

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.