29 Ekim-4 Kasım Kızılay Haftası

Taraklı Kızılay koordinatörü Alaattin Yılmaz Kızılay Haftası nedeniyle kutlamamesajı yayınladı
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

KIZILAY HAFTASI MESAJI

Kızılay haftası her yıl 29 Ekim-4 Kasım tarihlerinde kutlanmaktadır. Kızılay dil, din, ırk gözetmeksizin savaş, deprem, sel gibi felaketlerde insanlara yardımcı olmaya çalışmaktadır. Ülkemizde 1868 yılında yaralı askerlere yardım derneği olarak kurulup kısa bir zaman sonra Hilal-i Ahmer adını almıştır. Hilal ay, Ahmer kırmızı demektir. Daha sonra dernek Türkçe olarak Türkiye Kızılay Derneği ismini almıştır. Kızılay, hiç bir ayrım gözetmeksizin doğal yıkımlara uğrayanlara , savaş yaralılarına, düşkünlere, salgın hastalıklara yakalananlara, din, dil, ulus ayrımı yapmadan yardım elini uzatır. Kızılay gerektiğinde aynı amaçlı Kızılhaç, Kızılaslan, Güneş gibi yardım kuruluşları ile işbirliği yapar. Kızılay gençlik kampları, aşevleri, hastaneler, dispanserler, kan merkezleri gibi sağlık ve yardım kuruluşlarını çalıştırır.

Türkiye Kızılay Derneği'nin beyaz zemin üstünde kırmızı aydan oluşan bir bayrağı vardır. Kızılay bayrağındaki beyaz renk yaralı askerlerin gömleklerini, kırmızı ay ise kan izlerini simgelemektedir.

Özellikle ülkemizde kan ihtiyacını Kızılay karşılamaktadır. Bu nedenle ülkemizde yaşayan her birey ihtiyaç halinde kanın temini için kan bağışında bulunması önem arz etmektedir. Ayrıca sağlıklı kişilerin belli aralıklarla kan vermesi kan hücrelerinin yenilenmesi nedeniyle çok fayda sağlamaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle Kızılay’ımıza çalışmalarında başarılar diliyor, Kızılay yöneticilerimizin, tüm çalışanlarımızın, yardımsever vatandaşlarımızın,değerli bağışçılarımızın, gönüllülerimizin, destekçilerimizin, tüm Kızılaycıların ve ulusumuzun Kızılay Haftasını yürekten kutluyorum. 


#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.