Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız
İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız
Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri

24 Kasım Öğretmenler Günü

İzzettin KÖMÜRCÜ/ KÖŞE YAZISI
24 Kasım Öğretmenler Günü
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Değerli Okuyucular;

24 Kasım Öğretmenler gününün öğretmenlerin ve eğitim sisteminin çözümüne yönelik somut adımların atıldığı bir gün olarak görülmesi gerektiğinin altını çizerek yazıma başlamak isterim.

Eğer 24 Kasım Öğretmenler gününü öğretmenlerin herhangi bir mekânda kendi aralarında veya aileleri ile birlikte yapacakları eğlenceler şeklinde görürsek bu bizim hem bilgisizliğimizi hem de basitliğimizi ortaya koymaktan başka hiçbir anlam ifade etmez. Aslında konunun ele alınması gereken önemli yanları şu olmalıdır. Gelecek nesillerin yetişmesinde, büyük rol üstlenen öğretmenlerimiz maalesef düşük ücretle çalışmakta, üniversitelerin eğitim fakültelerinden mezun olan öğretmen adaylarımızın büyük bir bölümü ise okullardaki öğretmen yetersizliğine rağmen atanamamaktadır. Son dönemlerde eğitim ve öğretim en çok ihmal edilen konulardan birisi haline gelmiştir. 

Neredeyse her yıl değişen sınav sistemi ve tabiri caizse yap boz tahtasına çevrilen eğitim sistemi öğretmenleri zor durumda bırakmaktadır. Özellikle son yıllarda okullardaki disiplin sorunları, bu yıl kapatılan alo 147 yerine kurulan MEBİM 4440632 hattıda dahil olmak üzere öğretmenler üzerindeki uygulanan mobbing, baskı gittikçe artmaktadır. Esas görevi eğitim öğretim olan öğretmenlerimizin asli görevlerini daha sağlıklı yapabilmeleri için alınması gereken uzun bir yol olduğu görülmektedir. Yeni yönetim sisteminde atanan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk son yıllarda eğitimci kimliğiyle atanan ilk bakan olma özelliğiyle temennim milli eğitim bakanlığındaki liyakat sorunu başta olmak üzere öğretmenlerimizin ve eğitimin sorunlarını bir an önce çözmesidir.

Yurdun farklı şehirlerinden Sakarya’ya gelerek Eğitimde Kalkınmada öncelikli ilçe olan Taraklı’ da özverilerin en büyüğünü gösteren, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip Taraklıda eğitimde başarı çıtasının yükseltilmesinde ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine çıkarma gayreti içerisinde olan öğretmenlerimize gereken değerin verilmesiyle Türkiye´nin eğitimdeki sorunlarının çözülmesinde bir adım atılmış olacağına inanıyorum. Büyük Önder Atatürk “Dünyanın her yerinde öğretmenler toplumun en özverili ve en saygıdeğer öğeleridir“ sözüyle, öğretmenlerin eğitim için değerini açıkça ortaya koymuştur. Öyleyse bizlerde bu büyük değerlerimiz olan öğretmenlerimize sahip çıkalım. Bu düşünce ve duygularla tüm öğretmenlerimizin ve eğitimcilerin öğretmenler günü kutluyor, bu uğurda yaşamını yitirmiş öğretim elemanı ve öğretmenlerimizi saygıyla anıyorum.

Görüşmek dileğiyle hoşçakalın…

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.