Patron Olmak İsteyen Gençlere Teşvik

S.M.Mali Müşavir İbrahim Bilgi S.M.Mali Müşavir İbrahim Bilgi
Yayın: Güncelleme:

Değerli Okurlar

Belirli kriterleri yerine getirmek şartı ile yeni iş kuran gençlere gelir vergisi ve bağkur prim teşviki sağlanıyor. 

Bağkur prim teşviki bir yıl, Gelir Vergisi teşviki üç yıl, sürüyor.

 Kendi işinin patronu olmak isteyen genç girişimcilere sağlanan gelir vergisi ve bağkur prim teşviklerinden faydalanacak olan genç girişimcilerin sağlaması gereken şartlar aşağıdadır.

Söz konusu teşvikten adlarına ilk defa gelir vergisi mükellefiyeti açılan mükellefiyet başlangıç tarihi itibarıyla 29 yaşını doldurmamış gençler yararlanabiliyor. 

 Faaliyete başladıkları yıldan itibaren üç yıl boyunca elde ettikleri kazançlarından yıllık 75.000 TL lik kısmı gelir vergisinden istisna tutuluyor. Yani 75.000 TL gelir elde eden bir genç girişimci 17.130 TL gelir vergisi ödemekten kurtulacak. 

Geliri daha fazla olan girişimciler ise kazançlarının 75.000 TL ye kadar olan kısmı için ödemeleri gereken 17.130 TL ödemeyecekler.

Vergi teşviki, üç vergilendirme dönemi ile sınırlı olacak. Önceki faaliyetine devam ederken yeni bir faaliyete başlanması, teşvik süresini uzatmayacak. 

Genç girişimci teşvikinden yararlananlar, Gelir Vergisi Kanunu’na göre basit usulde ticari kazanç elde eden mükelleflere uygulanan 9.000 TL’lik kazanç indiriminden yararlanamayacaklar.

Bir vergilendirme döneminde teşvik tutarının altında kazanç elde edilmesi durumunda, teşvikten yararlanılmayan tutar ertesi yıla devredilemeyecek

Bir iş yerinin devralınması halinde, teşvikten yararlanılabilmesi için devralınan kişinin eş veya üçüncü dereceye kadar akraba olmaması gerekiyor.

Ölüm dolayısıyla yirmi dokuz yaşını doldurmamış eş ve çocuklar tarafından işletmenin veya mesleki faaliyetin devralınması halinde ise üç yıl süreyle vergi teşviki uygulanacak. 

Genç girişimci teşvikinden yararlanırken faaliyetine son verenler, yeniden aynı işe başlasalar bile kalan iki yıllık süre için teşvikten yararlanamayacaklar.

Fakat, teşvikten yararlanmakta iken iş değişikliğine gidilmesi faaliyet türünün değiştirilmesi durumunda, kalan süre için teşvikten yararlanılacaktır. Örneğin Mobilya ticareti yaparken Mobilyayı bırakıp Beyaz eşya ticaretine başlanılması 


Genç girişimcilerin, hem gelir vergisi hem de bağkur prim teşvikinden yararlanabilmesi için ise bağkur kapsamında ilk defa sigorta tescilinin 1 Haziran 2018 tarihinden sonra yapılmış olması gerekiyor.

 Şartları sağlayan girişimcilerin asgari ücret üzerinden hesaplanacak bağkur primleri bir yıl boyunca hazinece karşılanacak. Genç girişimciler, aylık

700.17 TL yıllık 8.402TL prim ödemekten kurtulacaklar.


Bağkur prim teşvikinden yararlanmak isteyen genç girişimciler, bağlı bulundukları vergi dairesinden “Genç girişimcilerde kazanç istisnası” belgesi alarak . bu belgeyi bağlı bulundukları sosyal güvenlik il müdürlüğüne sunarak, teşvikten yararlanabileceklerdir.

2019 Yılında Genç Dinamik Patronların sayılarının artması dileklerimle

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.