Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

Hükümet Konağı'nda AFAD, UMKE ve İtfaiye Ekiplerinin katılımıyla 2019 yılı saha uzantılı deprem ve yangın tatbikatı yapıldı. 
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Tatbikat sırasında Hükümet Konağı içinde patlatılan ses bombaları, duman ve çıkarılan kontrollü yangın tatbikatın oldukça gerçeğe yakın olmasını sağladı.

Ekiplerin başarılı çalışma yaptığını söyleyen Taraklı Kaymakamı Okan Dağlı, ‘’Bugün yapılan Deprem ve Yangın tatbikatı gerçekten çok güzeldi. Tatbikatta görev alan bütün arkadaşları tek tek kutluyorum. Böyle durumların tatbikatın gerçeğine yakın olması elim olaylara ne kadar hazırlıklı olup olmadığımız noktasında bizlere yol gösterici oluyor. Allah bize gerçeklerini yaşatmasın ‘’ dedi.

Sakarya Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Taraklı Saha Sorumlusu Hamdi Kızılorman tatbikat hakkında verdiği bilgide “Tatbikattaki senaryoya göre saat 11:30'da 6.7 şiddetinde deprem meydana gelmiş ve 45 sn sürdüğü belirlenmiştir. Elektrik ve telefon hatları kesilmiştir. Sarsıntının bitmesine müteakip jeneratör çalıştırılmış ve enerji ihtiyacı karşılanmıştır. Hükümet konağı personelinin hızlı bir şekilde tahliye edilmesinin ardından ilk olarak kimyasal biyolojik sızıntı ihtimaline karşılık KBRN ekipleri tarama yapmış ve temiz olduğu bilgisinin alınmasının ardından AFAD ekipleri binada arama kurtarma çalışmaları başlatılmıştır. Bu sırada itfaiye ve UMKE(Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) destek istenmiş Hükümet Konağı 2. Katında mahsur kalan 2 personeli kurtarma çalışmalarına katılmıştır. Kurtarılan 2 personel 112 ekiplerine teslim edilerek tedavi süreci başlatılmıştır. AFAD ve UMKE ekipleri enkaz altında kalan 1 personele ulaşıp tahliye ederek tedavi edilmesi sağlanmıştır. Hükümet Konağı emniyet müdürlüğü kısmında depremden kaynaklan yangına İtfaiye ekipleri müdahale etmiştir. Gerekli arama kurtarma çalışmalarının ardından gerekli emniyet tedbirleri alınarak arama kurtarma faaliyetleri sonlandırılmıştır.

Tatbikat amacına uygun, herhangi bir kaza yaşanmadan tamamlandı.” Şeklinde konuştu.

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.