İlköğretime Yeni Düzen

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni düzenlemesine göre, artık başarıda sadece sınav notları değil performans ile projeler de dikkate alınacak.
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okulların açılacağı 17 Eylül'den önce ilköğretimle ilgili önemli düzenlemeleri yürürlüğe koydu. Buna göre başarı; sınav, proje ve performanslardan alınan puanlara göre tespit edilecek. Öğrencilere ödev değil, görev verilecek. Karnede, sadece not değil etkinlik çalışmaları, okula devam durumu da gösterilecek.
1, 2. ve 3. sınıfta ara karne niteliğinde rapor verilecek. Alkol veya uyuşturucu madde kullanan öğrenci okuldan atılmayacak.
Resmi Gazete'de dün yayımlanan yeni düzenlemeye göre, öğrencilere yaptırım uygulanırken, Çocuk Koruma Kanunu hükümleri de dikkate alınacak. Yarıyıl ibaresi "dönem", ödev ibaresi "görev" olarak değiştirilirken, getirilen bazı önemli düzenlemeler şöyle:

  • Şehit ve muharip gazi çocuklarının, yeni ya da naklen kayıtları istedikleri ilköğretim okuluna yapılacak.
  • Zorunlu öğrenim çağını bitirenler, ilköğrenimlerini tamamlamak üzere en çok iki yıl daha okula devam edecek. Öğrenim çağı dışına çıkanlar Açık İlköğretim Okulu'na yönlendirilecek.
  • Sınav ve öğrencinin performansına yönelik çalışmalar 100 üzerinden değerlendirilecek. Değerlendirme sonuçları, beşlik sisteme göre nota çevrilerek karneye işlenecek. Beşlik not sisteminde başarıyı dört, başarısızlığı bir not gösterecek.


  • En az iki sınav


  • 1, 2. ve 3. sınıfta sınav yapılmayacak. 4, 5, 6, 7. ve 8. sınıfta haftalık ders saati, üç ve üçten az olan derslerde en az iki, üçten fazla olan derslerde ise en az üç sınav yapılacak.
  • Klasik sınav türünde üçten az soru olmayacak. Çoktan seçmeli sınavlarda soru sayısı çok olacak. Bir önceki sınavdan sonra işlenen konulardan soru sorulacak.

  • #

    Yorumunuzu Ekleyin

    Adı-Soyad
    E-Posta
    Yorum
    İşlemin Sonucu
    • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
    • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
    • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
    • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
    • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

    GENEL BİLGİLER

    Taraklı

    Taraklı

    Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
    Taraklı Otobüs Saatleri

    Taraklı Otobüs Saatleri

    Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
    Taraklı'da Gezilecek Yerler

    Taraklı'da Gezilecek Yerler

    Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
    Taraklı Termal Turizmi

    Taraklı Termal Turizmi

    Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.