İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız
Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız
Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri

Milletin Kararı

Umarım iktidarıyla, muhalefetiyle her parti milletin mesajını doğru analiz eder ve sadece millet için çalışır.
Hüseyin Kolaç Hüseyin Kolaç
Yayın: Güncelleme:

2019 mahalli seçimleri sonunda bitti. Bazı şehirler el değiştirse de, 2018 yılındaki genel seçimlere kıyasla baktığımızda, Türkiye genelinde partilerin oy oranları değişmedi. Şu anki duruma göre AKP 44.33, MHP 7.31 toplamda Cumhur İttifakı 51.64 oy aldı. CHP 30.12, İP 7.45 toplamda Millet İttifakı 37. 57 oy aldı. HDP 4.24, diğerleri 6.55 oy aldılar.

HDP’nin önceki seçimlere göre oylarındaki düşüşün sebebi Millet İttifakına olan desteklerinden dolayı. Zaten aylardır açıkça söylüyorlardı bunu. HDP’li Batman eski belediye başkanı Sabri Özdemir paylaştığı mesajında, ‘ HDP olarak beş büyük şehire kayyum atadık. Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Antalya ‘ diyor.

AKP’nin bazı büyük şehirlerde meclis üyelerinin çoğunluğunu ve ilçelerin çoğunluğunu almasına rağmen, büyükşehir belediyesini alamaması manidar. İtirazlar yapıldı. Sehven yada bilerek usulsüzlük yapılmış ise, bütün partilerin gözü önünde tekrar incelenerek sonuçlar açıklanacak. Yasal süreç devam etmekte.

Benim kızdığım nokta, millet iradesine yapılan saldırıdır. O parti, bu parti fark etmez. Madem ki demokrasi diyoruz hep beraber, madem ki egemenlik milletindir diyoruz, o zaman herkes millet iradesine saygı duyacak. En sevdiğin parti yada en sevmediğin parti lehine de çıksa sonuçlar, saygı duyacaksın.

Şu anki duruma göre büyük şehirlerin CHP’nin elinde bulunması, yıllar sonra moral üstünlüğünü kazandırdı CHP’ye. Umarım iktidarıyla, muhalefetiyle her parti milletin mesajını doğru analiz eder ve sadece millet için çalışır. İktidar en başta ekonomiye odaklanmalı, milletin sesine kulak vermelidir. Muhalefet milletin değerleri ile kavga etmeyi bırakmalıdır. Hiç kimse tehdit dilini, ayrıştırıcı dili kullanmamalıdır. Kazanan herkesi tebrik ediyorum.

Bu seçimlerin bana göre galibi yok, çünkü partilerin oyları geçen seneki seçimlerde aldıkları oyla nerdeyse aynı. Bir önceki seçimlerde alınan oylarla aynı oyları almak, başarı değil, yerinde saymaktır. Ama kaybedeni İP. İttifak olarak Millet İttifakı büyük şehirleri alıp moral üstünlüğünü yakalasa da, İP hiçbir il alamayarak kaybetmiştir. Sadece çok az ilçe ve belde kazanabilmiştir. Sanırım kazanlar İP’te kaynayacak ilerleyen süreçte.

Bütün güzelliklerin sizlerle olması dileği ile, Allah’a emanet olunuz.

#milletin-karari #mahalli #secimler

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.