Keşkekli Ödül Gecesi

Taraklı’da iki gün devam eden “Geleneksel Lezzetler ve Tarih Kokan Taraklı yemek yarışması sonrasında muhteşem ödül töreni gerçekleştirildi.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Taraklı’da iki gün devam eden “Geleneksel Lezzetler ve Tarih Kokan Taraklı yemek yarışması sonrasında muhteşem ödül töreni gerçekleştirildi.

Şehit Mehmet Nuri Kocabıyık Meydanında gerçekleşen ödül gecesi öncesinde meydanda katılımcılara ve vatandaşlara “Keşkek” ikramı yapıldı.

Sakarya Vali Ahmet Hamdi Nayir ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, Taraklı Kaymakamı Okan Dağlı, Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Korkmaz, Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, Sakarya Aşçılar Pastacılar Derneği Başkanı Hatice Akman, Göynük Belediye Başkanı Ahmet Çankaya,Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneicileri,daire amirleri ,muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı da bir gösteri sundu.

Ödül gecesine onur konuğu olarak katılan Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Taraklı’nın ilk Kaymakamı Seyfullah Hacı Müftüoğlu "30 yılı aşkın bir süreden sonra siz değerli hemşehrilerime hitap etmek, şahsım adına hem güzel, hem duygusal, hem de eşsiz bir fırsattır. Bunu nasip eden Yüce Rabbime şükrediyorum. İyi ki kurada bu güzel ilçemizi çektim ve iyi ki 3 yıl boyunca buraya hizmet etme imkanı buldum. Bizim kadirşinas insanımız iyi işler yapanları hem unutmuyor, hem de vefasını çok güzel gösteriyor. Sizlerle bir arada bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. 1991 yılında tayinim çıkınca buradan ayrılıp Şemdinli ilçemize gittim ama kalbimde hep Taraklı vardı.

Taraklı İstanbul'un fethinin ana yerlerinden birisidir. Bu yönüyle bakılmasa da 1281 yılından sonra buralarda oluşan sinerji, İstanbul'u yurt edinmemizi ve cihan devleti olmamızı sağladı. Bana göre Taraklı tarih kokmaz, Taraklı'nın bizatihi kendisi tarihtir. Birçok ülkenin tarihinden daha eski bir tarihe tanıklık ettiği için ben bu yarışmanın adını, ‘Geleneksel Tatlarımız Tarih Kokan Taraklı’da’ yerine, 'Tarihin Bizatihi Kendisi Taraklı’da’ diye kendimce ifade ediyorum. İnşallah geleneksel tatlar konusunda çıktığınız bu önemli yolculukta daima başarılı olursunuz” dedi.

 

Vali Ahmet Hamdi Nayir da yaptığı Taraklı’yı her yönüyle tanıtmaya devam edeceklerini ifade ederek

”Bu güzel İlimizin her parçasının tüm yönleriyle tanıtılmaya ihtiyacı var. Buradaki mimari kadar, geleneksel tatlarımızla da gündemde kalabilmek için bu tür etkinliklere büyük ihtiyaç var. İlki yapılan bu yarışmanın gelecek yıllarda da devam etmesinden yanayız.” Şeklinde konuştu 

Vali Nayir Bu yarışmada birlikteliğin çok güzel bir örneğini görüyoruz; merkezi yönetim, yerel yönetim, sivil toplum kuruluşları ve bu önemli sektörün temsilcileri bir araya gelerek geleneksel tatlarımızı muhafaza edeceğimiz, koruyacağımız bir yapıyı ve bir yarışmayı burada sergilediler. Bunu hareketli kılan, canlı kılan da bu davete icabet ederek ilçemize gelen 10 farklı ilimizin öğrencileri ve onların yöneticileridir. Aynı zamanda bu işbirliğinin önemli bir parçası olan dernekler ve federasyonlar da burada önemli bir rol üstlendiler. Herkesi ayrı ayrı tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

Türkiye geneli liseler arasında düzenlenen yemek yarışmasında ülkemizin çeşitli yerlerinden gelen 10 Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, kurulan mutfaklarda ağız tadına hitap etmeye ve ilk sıralara girmeye çalıştılar. Jüri üyelerinin tüm yemekleri tadarak puan verdiği yarışmada dereceye girenlere ödülleri ve kupaları Vali Ahmet Hamdi Nayir ve protokol üyeleri tarafından verildi.

 

Yarışmaya destek ve katkı sunanlara çeşitli hediyelerin de verildiği Gala Gecesi toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

#keskeli-gsls #gecesi

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.