Tacettin Özkaraman Projeleri Tacettin Özkaraman Projeleri
Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız Ruhi Avdan: Yaşanabilir Bir Taraklı İçin Birlikte Çalışacağız
İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız İbrahim Pilavcı: Yaptıklarımız ve Yapacaklarımız

Memleketime daha fazla emek vermek istiyorum”

FETÖ ile iltisaklı olduğu iddiasıyla Sakarya Üniversitesi’nden ihraç edilen Prof. Dr. Ali Seyyar beratinin ardından göreve iade bekliyor.
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

Hayatının tamamında FETÖ’ye karşı tavır almasına rağmen FETÖ ile iltisaklı olduğu iddiasıyla Sakarya Üniversitesi’nden ihraç edilen Prof. Dr. Ali Seyyar beratinin ardından göreve iade bekliyor. Prof. Seyyar “Bana yapılan haksızlıklara karşı sadece Millî Gazete arkamda durdu. Ben bu memlekete daha fazla emek vermek istiyorum” diyerek görevine dönmek istediğini söyledi.

 

BAKİ SANCAK

Sosyal siyaset alanında Türkiye’nin önde gelen uzmanlarından birisi olan Prof. Dr. Ali Seyyar, hayatının tamamında FETÖ’ye karşı tavır almasına rağmen FETÖ ile iltisaklı olduğu gerekçesiyle Sakarya Üniversitesi’nden ihraç edilmişti. Savcılık tarafından ‘silahlı terör örgütü üyesi olmak’ suçundan dolayı hakkında dava açılan Prof. Dr. Ali Seyyar, beraat etti. Görevden ihraç edildiğinden itibaren bir tek Millî Gazete’nin arkasında durduğunu dile getiren Ali Seyyar, “Tek Millî Gazete benim haksız yere atıldığımı yazdı. Çok şükür her şey doğru çıktı. Tüm suçlamalara rağmen beraatimizi aldık” şeklinde konuştu.

YA BERAAT YA CEZA

Dava sürecinde yaşadıklarını Millî Gazete’ye anlatan Ali Seyyar, açılan FETÖ davalarındaki şaibelere de ışık tuttu. FETÖ ile terör örgütleri ile hiçbir bağı olmamasına rağmen böyle bir suçla suçlandığını dile getiren Prof. Dr. Ali Seyyar, “Hakkımda takipsizlik kararı beklerken, savcılık ‘silahlı terör örgütü üyesi’ olmak suçlamasıyla şüpheli olarak bana dava açtı. Açılan dava ile ilgili savcıyla görüştüm. Gerekçe olarak bana savcı, kanunda FETÖ ile iltisaklı olmayla alakalı suç teşkil edecek bir madde olmadığı için böyle bir dava açıldığını söyledi. Nasıl böyle bir dava açtığını sorduğumda; ‘Hocam sizin elinizde FETÖ’cü olmadığınıza dair kesin deliller vardır. Mahkemede ya beraat edersiniz ya da ceza alırsınız’ cevabını aldım. Binlerce masum insan madden ve manen mağdur ediliyor. Bu Gayretullaha da dokunur, siyaseten de zarar görürsünüz” diye konuştu.

“BU MEMLEKETE DAHA FAZLA HİZMET ETMEK İSTİYORUM”

Sakarya Üniversitesi’ndeki görevinin iadesi konusunda açıklama yapan Ali Seyyar, “Hâkim kesin bir dille, şüpheye mahal bırakmayacak bir şekilde ‘Herhangi bir kanıt bulunmamıştır’ dedi. Savcılık buna rağmen istinaf mahkemesine gideceğini söyledi. Normal şartlarda verilen beraat kararı ile görevime dönmem lazım. Hukukun yavaş işlemesi sebebiyle hayli bir zaman alacak ama görevimin başına en kısa sürede döneceğime inanıyorum. Türk hukukuna ve adaletine inanmak istiyorum. Ben ne yaptıysam bilim adına yaptım. Ben bu memlekete de daha fazla emek vermek istiyorum” şeklinde konuştu.

 
#ali-seyyar #beraat #etti

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.