Başkan Pilavcı ile Çay Sohbeti…

Dıngıldak Masa’da sohbetimiz yaklaşık 2 saat sürdü.
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Değerli Okurlar 

İbrahim Pilavcı Taraklı Belediye Başkanı seçilmiştir

31 Mart yerel seçimlerinden bu yana 3 aylık bir zaman geçti. Bu süre içerisinde Başkanımız Sayın İbrahim Pilavcı ile zaman zaman telefon görüşmelerimiz oldu. Neticede geçen hafta köşe yazımda “iş üretmeye odaklanın” şeklinde önerilerde bulunmuştum. Bu yazımın hemen sonrasında Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı ile iş yerimde Dıngıldak Masa’da çay sohbeti gerçekleştirdik. Bir gazeteci olarak sevindim.

 

 

Neden sevindim?

 

 

Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı’ya geçen hafta yaptığım önerilerimde satır arasında 

 

 

“Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı ekibiyle özgür iradesiyle, ufku açık vizyonel projelerle kendini makam odasına hapsetmeden Taraklı’ya hizmet etmeli” diye yazmıştım

İbrahim Pilavcı’ya “- Bu öneri sonrası mı böyle bir ziyaret yapıyorsun? 

diye sordum

Belediye Başkanımız İbrahim Pilavcı aynen şunları söyledi. “Yerel gazetelerimizin ve gazetecilerin kamuoyunun aydınlatılmasında, vatandaşlarımızla kamu kurumları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde ve kamu hizmetlerinde etkinliğin sağlanması ve sorunların dile getirilmesi konularında önemli katkıları vardır

-Biz basını önemsiyoruz. En büyük şansımız Taraklı’da sizin gibi bir gazeteci büyüğümüz var. Vatandaşın yaşadığı sıkıntıları bizden daha iyi görüyorsunuz. Biz her sorunu görmeye biliriz, duymayabiliriz. Eleştiriye her zaman açık olacağız. Eleştirirseniz hizmeti daha kaliteli yapabiliriz.” diyerek sohbetimize başladık 

Başkan Pilavcı’nın “Kendi işini kendi yapan belediyecilik anlayışıyla hareket ederek Taraklı Belediyesini ekonomik anlamda kendi ayaklarının üstünde tutmak istiyosuz”ifadesi dikkatimi çekti.

 

 

“Neden acaba?” diye düşündüm.

 

 

Taraklı Belediyesi Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı bir belediye. Taraklı Belediyesi’nin imkanları ile hizmetleri gerçekleştirmek mümkün değil.

Acaba Taraklı Belediyesi MHP de diye Büyükşehir Belediyesi Taraklı’yı üvey evlat mı görüyor?

Ancak Başkan başka tespitlerde bulunuyor. Mesleğinin iyi bir hesap uzmanı yani mali müşavirlik olduğunu gösteriyor.

Yapılacak hizmetlerde gelir-gider, kar-zarar örneklerini veriyor

Başkan Pilavcı ile çay eşliğinde sohbet ederken bir ara telefonunun whatsApp hattına bir vatandaştan fotoğraflı sorun iletiliyor. Ve Başkan İbrahim Pilavcı Belediye görevlisine; 

“ Sorunu yerinde görün ve hemen çözün, vatandaşa bilgi verin” talimatını veriyor.

 

Daha yoruma gerek yok; Vatandaşın istediği bu.

 

 

** **

Taraklı’ya geçmiş dönemlerde gerçekten büyük hizmetler yapıldı. Son 15 yılda Taraklı’nın geleceğini teminat altına alma yolunda çok önemli çalışmalar gerçekleşti.

 

 

“HACIATIFLAR HANI HİZMETE AÇILACAK”

Taraklı merkezinde restorasyonu yapılan Hacıatıflar Hanı hakkında bilgi veren İbrahim Pilavcı Han’ın hizmete gireceğinin müjdesini verdi. Alt kattaki çay evini hizmete açarak meydan ile birlikte vatandaşların oturup sohbet edebilecekleri “Park” halinde hizmet vereceği bilgisini verdi.

 

 

“TERMAL GÜZERGAHI ÇEVRE YOLU”

Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı Taraklı-Geyve yolu bağlantılı Termal güzergahı çevre yolunda giriş ve çıkış kavşaklarında yeni düzenlemeler yapacaklarını söyleyerek kamyon-tır gibi ağır vasıta araçlarının trafik akışını ilçe merkezine girmeden çevre yolundan sağlamak için çalışma başlatacaklarını belirtti. 

 

 

“TURİZM”

Taraklı’ya gelen ziyaretçilerin memnuniyetinin üst düzeyde olması gerektiğini anlatan Başkan İbrahim Pilavcı “Esnafımızın tek derdi para kazanmak olmamalı” diyerek kaliteli ürün satışının altını çizerek “Bu sorunu çok önemsiyoruz.Ziyaretçilerimizin esnafımızdan memnuniyeti çok önemli” ifadelerini kullandı.

 

 

“HALK TOPLANTILARI”

En kısa sürede halk toplantılarına başlayacaklarını belirten Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı “Aziz hemşerilerimizin talepleri ve önerileriyle hizmet etmek istiyoruz” dedi.

Vatandaşın oylarıyla göreve gelen herkes yolun başında halk toplantılarına büyük önem vereceklerini ifade eder. Ancak görevdeyken bu söz pek yerine getirilmez. Cenab-ı hak hepimize ömür verdiği sürede bu sözümün doğruluğunu yada yanlışlığını hep birlikte göreceğiz.

 

 

VE… “TEMİZLİK VE PARK” SORUNU

Taraklı’da temizlik faaliyetlerinde köklü değişiklik gerçekleştireceklerini söyleyen Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı “ Mahallelerimizde cadde ve sokaklarda değişik bölgelerde çöp konteynırlarını kaldırmayı düşünüyoruz. Bu noktada vatandaşlarımızdan da duyarlı davranışlar bekliyoruz. Çöp konteynırlarının yakılması,çevreye duyarsızlık, duvarlara yazılan yazılar kamu malına zarar verilmesi hepimizi rahatsız ediyor. Bunlar olmaması gereken davranış”… Bu noktada söyleyecek hiçbir söz bulamıyorum

Otopark sorunu ile ilgilide çarpıcı açıklamalarda bulunuyor Başkan İbrahim Pilavcı. Ankara caddesinde yaşanan araç trafik sıkışıklığını esnafın kendisinin çözebileceğini ifade ediyor.

“Mevcut eski garaj bölgesini otopark olarak kullanmamız gerekiyor.Bu konuda yönlendirme yapacağız.İnşallah otobüs terminal projemizi hayata geçireceğiz.İlçe merkezinde trafik sıkıntısını gidereceğiz” dedi

Yaya kaldırım işgali ve kahvehane ve iş yerleri önünde plastik sandalyeler konusunda büyük serzenişler yaşandığını dile getiren Başkan Pilavcı “Bu hususta’da esnaflarımızı uyarmamız gerekiyor” dedi. 

 

 

** ** 

Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı ile Dıngıldak Masa’da sohbetimiz yaklaşık 2 saat sürdü.

Yazımın başında da belirttiğim gibi Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı’nın

“Yerel gazetelerimizin ve gazetecilerin kamuoyunun aydınlatılmasında, vatandaşlarımızla kamu kurumları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde ve kamu hizmetlerinde etkinliğin sağlanması ve sorunların dile getirilmesi konularında önemli katkıları vardır” şeklindeki düşüncesi ve ifadeleri gerçekten çok önemlidir.

Başkan İbrahim Pilavcı’ya ilgisi alakası ve verdiği bilgiler için çok teşekkür ediyorum.

Değerli Okurlar;

Haftaya görüşmek dileğiyle şimdilik hoş çakalın. Esen kalın.

#cay-sohbeti #ibrahi #pilavci

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.