Özen İçin Sert Konuştu

AK Parti Taraklı İlçe Başkanı Erdal Özen’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamaoğlu’na oy verenleri ‘Nankör’ olarak nitelendirmesine tepkiler sürüyor. CHP İl Başkanı Erdoğan Isır, Taraklı AKP ilçe başkanının derhal görevden alınmasını istedi.
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

SÖZLER TUTULDU MU?

CHP İL Başkanı Erdoğan Isır, partisinin il binasında düzenlediği toplantıyla gündemi değerlendirdi. Belediye Başkanının üç aylık süreyi doldurduğunu dile getiren Erdoğan Isır, “Ayın 8’de Büyükşehir Meclis toplantısı var. Cumhuriyet Halk Partisi olarak ayın 9’da bir basın açıklaması yapacağız. Seçimlerden sonra 3 ay geçti Büyükşehirde neler gelişti, neler yapıldı bunları inceleyeceğiz. Çünkü verilen sözler, vaatler var. Bir belediye başkanına 3 aylık bir süre verme zorunluluğumuz var mı? Var tabi ki çünkü şehri tanıyacak insanları tanıyacak ama o 3 aylık süre doldu artık yapılan icraatlar ve verilen vaatlere bakacağız” ifadelerini kullandı.

 

GÖREVDEN ALINSIN

İl Başkanı Erdoğan Isır, AK Parti Taraklı Başkanı Erdal Özen’in İstanbul seçimleriyle ilgili ‘Nankör’ çıkışına da değindi. Isır, “İlçe Başkanının İstanbul seçmenine nankör demesi tüm üyelerimize, tüm seçmenlerimize yapılan bir hakarettir. Bu saygısızlığı sosyal medya da kınadık, basındaki arkadaşlarda konuyla ilgili haber yazdılar. Asıl bizim üzüldüğümüz nokta hiçbir AKP yetkilisi bu güne kadar konuyla ilgili bir konuşma ya da bir açıklama yapmadı. İstanbul seçimlerinde şunu gördük toplumu ayrıştırmak isteyenler her zaman kaybederler. Bizler toplumu ayrıştırmak istemiyoruz. Hepimizin farklı düşünceleri vardır hepimiz farklı bireyleriz, hepimizin düşüncesi farklıdır. Türkiye’nin bu zor günlerinde bu tür söylemlerin toplumu ayrıştırma, topluma nefret tohumları ekmek diye düşünüyoruz. Taraklı AKP ilçe başkanının derhal görevden alınmasını istiyoruz. AKP İl Başkanı Yunus Tever’den, Taraklı ilçe teşkilatından bir açıklama bekliyoruz. Bu konunun da sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

 

T.C İBARESİ NEREDE

Bazı Belediyelerde T.C. ibaresi olmadığını belirten Erdoğan Isır, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Adapazarı Belediyesinde ve bazı belediyelerimizde Türkiye Cumhuriyeti olan T.C. ibareleri yer alır. Meclis üyelerimiz T.C. ibaresi bulunmayan ilçeler için önerge verdiler ve hala T.C. ibaresinin olmadığı belediyeler var. Neden Erenler Belediyesinde yok? Neden koymaktan bu kadar çekiniyorlar. Ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım neden diyemiyorlar? Dışarı çıktıklarında ne kadar milliyetçi olduklarını gösteriyorlar, çeşitli söylemlerde bulunuyorlar fakat T.C. ibaresini bir türlü koyamıyorlar. TC ibarelerinin belediyelere en kısa zamanda koyulmasını istiyoruz. Konulmadığı takdirde İl ve İlçe yönetimlerimizle birlikte gerekli olanları yapacağız” ifadelerini kullandı.

 

ÇERNOBİL GELİYOR

Kütahya’nın Gediz İlçesinde siyanürle altın aranmasına yönelik girişimlerin Sakarya Nehri için felaket olacağını belirten Isır, yeni bir Çernobil’in kapıda olduğunu iddia etti. Isır, “Kütahya’nın Gediz İlçesinde bulunan altın madeniyle ilgili olarak basın açıklaması yaptık bu hafta da bütün STK’ları dolaşacağız. Sakarya Nehri Kütahya’da doğmaktadır ve tüm ilçelerimizin içerisinden geçmektedir. Siyanürlü, zehirli bir suyla tarımın sulanması, tarım yapılması çok tehlikelidir. Çernobil’in bize bıraktıklarını yaşayan toplumuz. Yeni bir Çernobil geliyor gelen bu Çernobil’in hiç kimse farkında değil. Kütahya’da ve Eskişehir’de bütün STK’lar mahkeme yollarına başvurmuştur. Verilen ÇET raporunun derhal durdurulmasını istiyoruz. Sakarya nehri bir can damardır. Herkesten bu konuyla ilgili destek bekliyoruz” dedi.

 

SAKARYASPOR KONGRESİ

Ekrem Yüce’nin Sakarya Kongresiyle ile ilgili açıklamalarını eleştiren Isır, “Büyükşehir Belediye Başkanı Sakaryaspor kongresine müdahale edemez, taraf olamaz. Bizler her toplantımız da Sakaryaspor ’un bağımsız bir ekonomiye sahip olmasını istemişizdir. Bir kişi çıkıp ‘Ben aday olacağım’ diyecek, siz gecenin ikisinde o şahsı arayacaksınız adaylıktan çekil diyeceksiniz. Böyle bir demokrasiyi kabul etmiyoruz. Bizim kabul ettiğimiz demokrasi herkesin aday olduğu, herkesin özgürce yarışabildiği bir demokrasidir. Üzüldüğüm nokta kişi evet ben belediye başkanı tarafından arandım demesine rağmen basınımızın bile üzerinde durmaması. Lütfen Büyükşehir Belediyesi Sakarya Sporumuza destek versin. Fakat bu desteği verirken taraflı olmasın. En yakın zaman da ise Sakarya Sporun bağımsız bir ekonomiyle yönetilmesi için hep beraber çalışalım” dedi.

#isir-sert #konustu #ozen

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.