Taraklı’da Kurban Bayramı Nasıl Geçti…

TARAKLI'dan İzzettin KÖMÜRCÜ yazdı
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Kurban Bayramı Bayramında hava Taraklı’da oldukça güzeldi.

Bayram namazının ardından vatandaşlar Kurbanını kesme heyecanı ve telaşı içerisinde oldular. Huzur içerisinde ibadetlerini yaptılar.

Taraklı Kaymakamı Abdullah Kurt ve Taraklı Belediye. Başkanı İbrahim Pilavcı bayramın ilk günü birlikte ilçe merkezinde yaşlı ve hasta ziyaretleri gerçekleştirdiler.

Kaymakam Kurt ve Başkan Pilavcı daha sonra ilçe jandarma komutanlığı ve emniyet amirliği ile nöbet tutan tüm personele bayram ziyaretleri gerçekleştirdiler.

Bayramın ikinci gününde Taraklı Belediyesinde düzenlenen Bayramlaşma programına Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı, İlçe Emniyet Amiri Kemal Özdil, Jandarma Komutanı Mustafa Karadaş MHP Taraklı İlçe Başkanı Halim Cingöz, MHP li Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar sivil toplum kuruluşu temsilcileri, belediye personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Belediyede bayramlaşmada uzun kuyruklar oluşurken Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı vatandaşları tek tek kucaklıyordu. Bayramlaşmada AK Partili Belediye meclis üyelerini göremedim. Hemşerileri ile sohbet eden Belediye Başkanı İbrahim Pilavcıya sordum. Hatta “Cumhur ittifakında birlik beraberlik bozuldu mu?” diye şakadan sordum. Mübarek Bayramın anlamını bozmamak için sorumda ısrarcı olmadım.

Öğrendim ki AKP Taraklı İlçe Teşkilatı da aynı saatte bayramlaşma programı düzenlemiş. Önceden planlanmış. Bu bayramlaşmaya AK Parti Genel Başkan yardımcılarından Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz’da katılmış.

Parti teşkilatında bayramlaşma programı bittikten sonra Ali İhsan Yavuz’u uğurlayan AKP liler Belediyedeki bayramlaşma programına katıldılar Bazı AKP li yöneticilerle görüştüm. Çok enteresan şeyler söylediler. Şimdi bu konuyu burada uzatmak bayram yazısının ruhuna aykırı olacak. Bu konudaki yorumlarımızı daha sonraki yazılarımıza havale edelim.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’de Taraklı’da bayramlaşma programına katılmış. Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı ve Taraklı Muhtarlar Derneği Başkanı Harun Gündüz ile Karagöl yaylasında aileleri ziyaret ederek vatandaşlarla bayramlaşmış. Çok verimli bir bayramlaşma programı gerçekleştirmiş. Gördüğüm kadarıyla Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Harun Gündüz Yüce’yi Karagöl yaylasında misafir etmiş

Bayramda siyaset yazmayı düşünmüyordum ama dolaylı olarak yinede siyasete girmiş olduk.

Şahsen ben kurbanımızı kestikten sonra aile büyüklerimin ellerini öperek bayramlarını kutladım. Elimden geldiğince de bayram ziyaretleri yaptım. Özellikle uzun zamandır görüşemediğim dostlarımla el sıkışıp sohbet ettim.

Ünlü yönetmen Hasan Kaçan’ın Taraklı ziyareti ve ünlü oyuncu İpek Tuzcuoğlu’nun Taraklı’daki dostlarını bayramda unutmaması dikkat çekti.

Yönetmen Hasan Kaçan Taraklı’da daha önce dizi çekmiş İpek Tuzcuoğlu’da bu dizide oynamıştı

Kurban Bayramının en üzücü olayı MHP Taraklı İlçe yönetim kurulu üyesi eski ilçe Başkanlarından esnaf Muharrem Demirel’in vefatı oldu. Muharrem Demirel’in ani vefatı herkesi derinden üzdü. Bir kez daha baş sağlığı diliyorum.

Bayram boyunca Taraklı’yı ziyaret eden insanlar güzel bir havada Taraklı’nın doğa güzelliklerini tarihi evlerini ve kültür varlıklarını görme fırsatı buldular

Kurban Bayramı sonrasında Taraklı’da çok önemli bir toplantı gerçekleşti. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce kurmayları ile birlikte 5 yıl içerisinde gerçekleştirecekleri projeleri Taraklı’da ki mahalle muhtarları ile görüştü.

Hayırlara vesile olmasını diliyorum

Acısıyla tatlısıyla bir Kurban Bayramını daha geride bıraktık

Allah yaptığımız ibadetleri kabul etsin . 

Nice bayramlar geçirmek dileğiyle 

**

17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden tam 20 yıl geçti. Görülüyor ki yaşadığımız felaketi,acıyı unuttuk.

Asrın felaketi Marmara depreminde hayatını kaybeden deprem şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Yakınlarına sabır diliyorum. Cenab-ı Allah bizlere böyle büyük acılar yaşatmasın

#kurban-bayram #nasil #deprem

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.