Kanunlar mı Yetersiz, Vicdanlar mı Köreldi

Cüzdanlar Kabardıkça, Vicdanlar Körelir miş.
M. Ali ÇINAR M. Ali ÇINAR
Yayın: Güncelleme:
Olup biten olaylar, hunharca davranışlar, yakıp yıkmalar yakışıyor mu bu çağda. Okullar açtık kocaman kocaman. Mektepler kurduk alabildiğine. Adam yetiştiremedik bir türlü. Üreten değil tüketen bir toplum olmaktan bir türlü kurtulamadık. Nerde hata yapıyoruz üzerinde kafa yormadık. Eğitim bitti diyoruz üzerinde bir açık oturum yapıp konuşmuyoruz. Ya da konuşturulmuyoruz. Tam bir tüketici toplum meydana getirdik. Haram helal ver Allah'ım asi kulun yer Allah'ım düsturu her kesimin sloganı oldu. Doymayan gözü doyurmak oldukça zor... Mal sarhoşu olan bir toplum olduk. Para gelsin de nerden gelirse gelsin önemli değil artık. Yakılan ormanların altında ne yattığı belli değil. Kimler neden yakarlar bu güzelim ağaçları. Dünyayı tahrip etme sanatı hiçbir okulda okutulmuyor. Bu ilmi acaba nerden aldık. Kimler öğretiyor bunu. Ne din din olarak öğretildi, ne de ilim ilim olarak öğretiliyor. Camiler Müslümanları uyutan evler konumuna getirildi. Okullar da çocukları büyüten evler durumunda. Bir toplum ilimden ve irfandan uzaklaşırsa sonunu hazırlasın. İslam la İnsan arasına engeller konulmuş insan İslam la buluşamıyor. Okullarda da istidatla meslekler arasında engeller var maalesef. Bu durum ülkemizin halinden belli olmuyor mu?
 
Sonuç; Duyarsız hissiz hiçbir şey umurunda olmayan bir canlı güruh var ülkemizde. Etliye sütlüye karışmayan kıl beşini tut işini demişler onlara... Birde açgözlü mal hırsı benliğini sarmış ne bulduysa götürmeye çalışan, mal üstüne mal yığmayı adet edinmiş, gözü doymayan azgınlar var. Azınlıkta da olsa yine de ülke sevdalısı, yemeyen yedirtmeyen, hak ve hakikati gözetmeye çalışan samimi, onurlu ve karakterli insanlar var. Bunların işi çok zor… Niye mi; kolay mı bu soyguncularla başa çıkabilmek? Kolay mı zannediyorsun bu açgözlü ruhsuzlarla mücadele edebilmek? Vurdumduymazların sayıları her geçen gün çoğalırken duyarlı vatandaşların sayılarında da gittikçe azalma görülmektedir. Bu dünya geçici beyler. Yerin altında bir gün mutlaka eşitleneceğiz. Yatları katları olanla, hiçbir malı olmayanın eşitlendiği tek yer yerin altıdır. Yeryüzünde eşitlenemeyen yer altında eşitlenecek bir gün. Ancak yer altında bu işin bir hesabı var. O hesap mutlaka görülecektir. Her geçen gün dünya arkamızda, ahiret ise önümüzde haberiniz olsun. Bakalım orada kim haklı çıkacak. 
Diyorum ki, iyi ki cehennem yaratılmış. İyi ki, hesap günü var. Mezarlar sizlerin yatlarından daha dar… Ara sıra sizin de aklınızdan geçmektedir. Fakat Gaflet uykusundan her insan uyanamaz.
 
Benden hatırlatması. Bu dünya bir gün mutlaka tarumar olacak. Göreceğiz bakalım ne olacak? Geçmiş kadar uzak gelecek kadar yakın yoktur.
 
Kalın sağlıcakla..
 
#yakilip-yikilmak #yazik #degil-mi

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.