Taraklı’da Fahri Tuna’dan Bol Kahkahalı Edebiyat Söyleşisi

Taraklı Kaymakamlığı ve Taraklı Belediyesi’nce düzenlenen edebiyat programının ilkine konuk portre yazarı Fahri Tuna oldu.
Taraklı Ajans Taraklı Ajans
Yayın: Güncelleme:

Taraklı Kaymakamlığı ve Taraklı Belediyesi’nce düzenlenen edebiyat programının ilkine konuk portre yazarı Fahri Tuna oldu.

Yazar Fahri Tuna'nın 'Yaşa'yan Portreler' ve '40 Şehir Portresi' kitapları, dün akşam (30 Eylül 2019 pazartesi) Taraklı Kaymakamlığı ve Taraklı Belediye Başkanlığı adına ilçe milli eğitim müdürlüğünce düzenlenen ve öğretmen Mudahar Yiğit'in yönettiği söyleşide masaya yatırıldı. Katılımın yoğun olduğu söyleşiye ilçe öğretmenlerinin yanı sıra Taraklı halkından da ilgi vardı. 

Yaklaşık 2,5 saat süren söyleşinin ilk kısmı özellikle ilçeye yeni atanan genç öğretmenleri bilgilendirmek amacıyla Taraklı kültürünü ve Taraklı'dan önemli portreleri tanıtmakla geçti. Taraklı Kaymakamı Abdullah Kurt, Jandarma Komutanı Mustafa Karadağ Emniyet Amiri Kemal Özdil Belediye Başkan vekili Atıf Özen, ilçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Korkmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Eski Müdürü Abdullah Kaplan'ın da izlediği renkli akşama Belediye eski Başkanı Tacettin Özkaraman, gazeteci İzzettin Kömürcü ve Alaattin Yılmaz da anlatımlarıyla renk kattılar. 

Söyleşinin ikinci bölümü ise yazar Fahri Tuna'nın son kitabı '40 Şehir Portresi' ve 'Yaşa'yan Portreler' üzerine soru ve cevaplarla geçti. Yer Yer kahkahaların eksik olmadığı 2,5 saatlik söyleşide Tuna'nın anlattığı Bulgaristan Tervelli Hacı Remziye Teyze ve Makedonya Gostivarlı Türker Kamber hikâyeleri izleyicilerin gözlerini yaşarttı. Gagauz Yeri'nden Mardin'e, Kırcaali'den Üsküp'e, Adana'dan Bilecik'e, Edirne'den Silistre'ye, Prizren'den Ankara'ya... birçok şehrin portresinin konuşulduğu gece edebiyat kadar tarih ve kültür sohbeti de ağırlıklıydı. 

İlçeye yeni atanan Muğla Köyceğizli Türkçe öğretmeni Arife Avşar programdan çıkarken 'son zamanlarda hiç bu kadar gülmemiş ve hüzünlenmemiştim, çok mutluyum' sözleriyle özetlediği gecenin finalinde ilçe kaymakam Abdullah Kurt, günün anısına yazar Tuna'ya Taraklı fotoğrafı bulunan bir tablo hediye etti. Kaymakam Kurt, her ay düzenleyecekleri benzer bir etkinlikle bu programları sürdüreceklerini belirtti.

#fahri-tuna #kaymakam #kurt #soylesi

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.