Çeşitleme

Yayın: Güncelleme:

Merhaba sevgili dostlar,
Bir önceki yazımı yazalı epey zaman olmuşki, dostlardan ve ajansın yetkililerinden fırçayı yedik.
Haksızda değiller bir işi ya yaparsın yada, çekilirsin. Ama şu da bir gerçekki bizler amatörüz ve belli bir konuda uzmanlığımız yok. Sadece düşündüklerimizi seslice sizlerle paylaşmaktır gayemiz.


Her insanın bir fikir sistemi mevcuttur. Aslolan olan bunları birileriyle paylaşmaktır.
Bir şair şöyle diyor,


Birgün umut, birgün hayal içtiniz.
Yapılmadık köprülerden geçtiniz,
Klavuzu kötü yerden seçtiniz
Yollar sizi bir çıkmaza götürür.


"Uydum kalabalığa" dediniz, daldınız dibi görünmedik kuyulara. Ne hedefiniz belirlenmişti ne de ölçünüz kıstasınız vardı.


"Daha iyisi yoktu" diyorsanız, daha kötüsü varmıydı. Derim."Kader"mi? Ne kaderi canım? Ellerinizle kaldırıp başınıza oturttuğunuz kader olurmu hiç?


"Yanıldım" diyene sözüm yok. Yanılan Bağdattan dönermiş amma siz Hindistanı geçtiniz ne döndünüz ne de dönmeye niyetiniz var.


Meramınız damda deve gütmekse,
İzbelerde yanıp, tütmekse,
Yarınlara gözü bağlı gitmekse,
Yollar sizi bir çıkmaza götürür.


Ben şahsen çok kişinin fikir sisteminin normal çalıştığından, muhakeme güçlerinin işlediğinden, ibret alabilme hassaslarının varlığından emin değilim.Bu saydığım hususiyetlere sahip olanlar dününü değerlendirir, gününü değerlendirir ve yarını için de yılmadan çalışır.


Gönüllerden geçenlerin huzur, refah, adalet, hürriyet,namus,ahlak ve milletin yüceliği olduğuna inanıyorum. Ama tatbik sahasına sokulduğunu kimse iddia edemez. Damda deve gütmek gibi acayiplikler içinde "hem ağlarım, hem giderim" türküsünü çağırmanın alemi yoktur.


Zararsız olmak imrenilecek bir özellik değildir.Faydalı olmaktır insanlığın en güzel tarafı.Halbuki bizler faydalının, zararsızın da ötesinde nefsimize neslimize zararlı oluyoruz. İnandıklarımızı pratiğe dökmüyoruz, dökmek istemiyoruz.


Yüzde elli eksikliklerimizle yarım adam çizgisinde kalıyoruz.


Tam adam olduğumuz zaman her şeyin düzeleceğine inanıyorum.O günün ipini çeken eller dert yüzü görmesinler.


Hoşça kalın

#

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.
Yorum Ekle

Yorumlar

İzzettin KÖMÜRCÜ
7.09.2007 / 21:38:57
EVET SEVGİLİ YUSUF ABİ.MADEM YAZARSIN YA YAZACAKSIN YADA YAZACAKSIN.O KÖŞE YATMA KÖŞESİ DEĞİL...MAŞALLAH BİR YAZIYORSUN "PİR" YAZIYORSUN .BU KONUDADA ELİNE SU DÖKÜLMEZ...SAKIN AMATÖRYÜZ DEME.TAM ALAYLISIN ..BELLİ EDİYOR YAZDIĞIN YAZILAR...İNŞALLAHJ OKUYUCU İSTİFADE EDİYORDUR..TEBRİKLER.
sakaryaspor taraftarı
12.09.2007 / 00:18:31
değerli yusuf abi çok iyi yazıyorsun konuları yazılara devam yılmak yok başarılar sensiz olmaz abi
islam ERDEM
17.09.2007 / 04:22:50
Nükteli yazınıza diyecek yok.Kendinizi özlettiğinize değdi.Klavuz seçimi ve Bağdat'tan dönmek yerine Hindistan'ı geçmek sözü seninle literatüre geçecek bir laf.Başarılarının devamını diliyorum.
Ali Haluk Pektaş
18.09.2007 / 15:18:06
Değerli dostum. Çeşitlemenin ifadeleri güzel,mânâları müphem!Doğrusu siyasî içerikli bir serzeniş mi?Yoksa içe dönük bir sorgulama mı?İma yollu birilerini yargılama mı?Bir miktar anlamamda özür olduğunu itiraf ederek ifade edeyim.Mesela"uydum kalabalığa diyenler;Hindistanı geçip dönmeyenler kimler?"Daha iyisi yoktu"nun cevabı "daha kötüsü varmıydı"olarak verilirse;yılların imbiğinden süzülmüş atasözlerimizden olan "BETERİN BETERİ VAR" sözü ile çelişir"Zararsız olmak imrenilecek bir özellik değildir"le başlayan paragraf iç sorgulama noktasında doğruların işaret levhası olarak duvara asılmalı.Yüzde elli eksiğimizi,biz doluyu boşaltmadık ama,eksiğimizi tamamlamak zorundayız olarak algıladım.Niye boşsun arkadaş sorusundan,aferin doldurmaya çalışıyorsun moralini kazanmak için.Ben hedef göstermeden insanları sağa sola koşturanla,çözüm üretmeden,doğruları göstermeden,doğruların köşe noktalarını net ortaya koymadan,insanları yargılayanın,suçlayanın aynı şeyi yaptığına inanıyorum.Sevgilerimle
mustafa dağdelen
22.09.2007 / 13:40:42
ben yorum yazmıcam yusuf abicim seni yazılarından tanıyorum ama kanım ısındı yazıların dost canlısı her kes tarafında sevilen bir insan olduğunu gösteriyor sende taraklının eğlenceli karekterisin sen yazmadınmı olmuyor yazını okuyunca insanın yüzüne küçük bir gülücük geliyor sanki çok yakın dostuyla muhabbet ediyormuş izlenimi veriyor inşallah taraklıya gelince senin çayını içmeye gelicem izzetin dostumun dediği gibi yazmalısın sen çoğundan daha iyi yapıyorsun saygılarla izmirden selamlar
burçin çelik
25.09.2007 / 22:01:34
yadığınız konu çok güsel ellerinize sağlık bn izmirden burçin

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.