Çoban Ateşi Hareketi Sakarya’da Buluştu

Çoban Ateşi Hareketi’nin Sakarya’daki buluşmasına Taraklı’dan da DYP kadrolarında görev almış önemli isimler katıldı
İzzettin KÖMÜRCÜ İzzettin KÖMÜRCÜ
Yayın: Güncelleme:

Çoban Ateşi' hareketinin öncüsü eski bakanlardan Rifat Serdaroğlu, hareketinin çok yakında partileşeceğini belirtti.

Çoban Ateşi hareketinin temel felsefelerini anlatan Serdaroğlu 

“Tabandan tavana doğru oluşan Kuvayi Milliye ruhuyla hareket eden siyasi bir harekettir.Sadece Türk milletinin emrinde olacaktır.Sağda-solda değil Türkiye’nin merkezinde yer alacaktır. Kimsesizlerin sesi ihtiyaç sahibi herkesin ücretsiz avukatı olacaktır.Etnik kökeni inancı mezhebi kültürü ne olursa olsun bu partide herkes kendine yer bulacaktır.Tüm atamalarda biat değil liyakat esas alınacaktır.Gerçek demokrasiye çok partili parlamenter rejimevvetler ayrılığı ilkesine sahip çıkılacaktır” dedi.

‘Çoban Ateşi' hareketinin Sakarya’da öncülerinden Demokrat Parti Sakarya eski İl Başkanı Avukat Mehmet Mangıroğlu, “Tek çözüm yeri demokrasinin tüm kurallarıyla işlemesidir. Raydan çıkmış treni biz yoluna sokacağız” dedi.

 Av. Mangıroğlu yaptığı konuşmada, "Bu görüntü, bu birliktelik demokrasinin güzelliğini ortaya koymaktadır. İnsanlar sosyal, siyasi olarak bir araya gelince bu birliktelikler nihai devam eder. Biz devam eden bir sürecin unsurlarıyız. Demokratlar ön teker, arka teker misali birbirlerini takip edecekler" diye konuştu. 

Türkiye'nin sorunlarına kalıcı çözüm bulamıyorlar 

"Bizim açacağımız yollardan gençler devam edecektir" diyen Mangıroğlu, "1946'da başlayan ve devam eden mücadele masal veya hikâye değildir arkadaşlarım. Tabi demokrasilerde bir süreç var. Sürecin devam ettiğini hep birlikte görüyoruz.

Türkiye bugün sıkıntı çekiyorsa, bunun ana sebebi güçlü bir merkez sağ partinin olmamasıdır. Diğer radikal partiler düşüncelerini ortaya koysalar da Türkiye'nin sorunlarına kalıcı çözüm bulamıyorlar. Günlük politikalar yapıyorlar, onunla da bir yere varamıyorlar.

Ortada ne sevgi ne saygı ne inanç ne örf ne de demokrasi kaldı. Demokrasiyi yerden ayağa kaldıracak şu çekirdek kadrolardır" ifadelerini kullandı. 

Türkiye raydan çıkmış bir tren gibi

"Biz ölmedik, buradayız, hep de böyle dimdik ayakta kalacağız" diyen Mangıroğlu sözlerine şöyle devam etti: "İhtilaller, muhtıralar, hadiseler, ihanetler karşısında ümidimizi kırmayacağız. 72 yaşıma geldim geçenlerde Celal Bayar'ın yeni çıkan bir kitabını okudum. Bu yaşımda dahi yeni bir şey öğrendim.

Bizlere onların mücadelelerinin daha fazlasını yapmak düşüyor, asla ve kat'a yılmayacağız. Hedefimiz daha rahat, daha müreffeh bir Türkiye, biz herkesi birlikte kucaklayacağız. Türkiye raydan çıkmış bir tren gibi yamuk gidiyor. Bir düzene ihtiyaç var. Bizler demokrasiye yürekten inanan bu kadrolar, bu kadroların evlatları bu davayı devam ettirecektir."

Demokrasi demokrat kadrolarla gelecek 

"Bizlerin demokrat kişiliğinde hiç bir ihanet var mı? Bakın geçmişimize... Hiç bir suiistimal var mıdır? Yıllardır kadrolarımız gönül rahatlığıyla birbirinin yüzüne, halkın gözüne bakabiliyor.

Ancak bu günün yerel yöneticilerinden genele kadar hepsi diz boyu yolsuzluk ve onun sonucu olan yoksulluğa gidiyor. Bunların tek çözüm yeri demokrasinin tüm kurallarıyla işlemesidir. Raydan çıkmış treni biz yoluna sokacağız. Demokrasi ve Türkiye ilelebet payidar kalacaktır.

Bu ancak demokrat kadrolarla olacaktır. Hiçbir eksiklik olmasın dimdik ayakta kalın. Alnınız açık bir şekilde meydanlarda yürüyün. Biz milliyetçi, muhafazakâr, demokratız. Bu sacayaklarını unutmayacağız. Birbirimize sarılıp kenetleneceğiz, saygı ve sevgide kusur etmeyeceğiz. Türkiye'nin düzeldiğini en yakın zamanda göreceğiz. Hiç umutsuzluk yok.

Önce kendimize sonra yanımızdakine güveneceğiz. Dürüst, namuslu, ilkeli insanlarla demokrasiyi hedefine vardırmak, Türkiye'yi layık olduğu noktaya getirmek için mücadele edeceğiz. Daha iyi günlere kavuşmak dileğiyle."

Demokrat Partililer'in oluşturduğu 'Çoban Ateşi' hareketinin öncüsü eski bakanlardan Rıfat Serdaroğlu’nun Sakarya buluşmasına Taraklı’dan da eski DYP kadrolarında görev almış isimler katıldı.

#coban-atesi #sakaya #bulusma #tarakli

Yorumunuzu Ekleyin

Adı-Soyad
E-Posta
Yorum
İşlemin Sonucu
  • Yorumlar T.C. Yasalarına aykırı olamaz.
  • Hakaret içeren yorumlar, yayınlanmasa bile yasal mercilere iletilebilir
  • KVKK Kapsamında, bilgileriniz, yasal merciler hariç kimseyle paylaşılmaz.
  • Formda doldurduğunuz bilgiler ve IP adresiniz sisteme kaydedilir.
  • Yorumunuz onaylanıp yayınlandığında, sadece yorum, isim ve yorum tarih saati gösterilir.

GENEL BİLGİLER

Taraklı

Taraklı

Taraklı Nerede, Taraklı'nın tarihi ve coğrafi özellikleri
Taraklı Otobüs Saatleri

Taraklı Otobüs Saatleri

Ağustos 2023 Güncel Taraklı - Sakarya Otobüs Kalkış Saatleri, Taraklı Otobüs Saatler 2021, Taraklı Otobüs Tarifesi, Taraklı Sakarya ilk otobüs ne zaman? Taraklı - Sakarya Son Otobüs Ne zaman? Sakarya Taraklı İlk Otobüs Ne Zaman, Sakarya Taraklı Otobüs Saatleri, Taraklı Koop Otobüs Saatleri
Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'da Gezilecek Yerler

Taraklı'ya geldiğinizde gezilecek yerler neresidir? Taraklı'nın en popüler gezilecek yerleri yazımızda.
Taraklı Termal Turizmi

Taraklı Termal Turizmi

Taraklı'da termal turizmi, Türkiye'deki belli başlı noktalardan biri haline gelmiştir.